WWE Elimination Chamber 2018

Jos seuraat painitapahtumia reaaliajassa, tämä on oikea paikka sinulle. Mutta älä sitten pillastu jos joku möläyttää seuraavan PPV:n mestaruusottelun voittajan nimen varoittamatta. Täällä se on sallittua.

Valvojat: Moderaattorit, Ylläpito

Vastaa Viestiin
Avatar
Uutiset
Uutisankkuri
Viestit: 68
Liittynyt: Ma 13.03.2006 18:44
Viesti:

WWE Elimination Chamber 2018

Viesti Kirjoittaja Uutiset » Ke 31.01.2018 19:15

Kuva
25.2.2018
T-Mobile Arena, Paradise, NV
http://www.wwe.com/wwenetwork

OTTELUT
Kuvat: WWE.com


ELIMINATION CHAMBER MATCH (#1 CONTENDER, UNIVERSAL CHAMPIONSHIP)
Braun Strowman vs. Elias vs. John Cena vs. Roman Reigns vs. The Miz vs. Finn Balor vs. Seth Rollins


ELIMINATION CHAMBER MATCH (RAW WOMEN'S CHAMPIONSHIP)
Alexa Bliss (c) vs. Bayley vs. Mandy Rose vs. Mickie James vs. Sonya Deville vs. Sasha Banks


SINGLE MATCH
Asuka vs. Nia Jax


SINGLE MATCH
Matt Hardy vs. Bray Wyatt

RAW TAG TEAM CHAMPIONSHIP
Sheamus & Cesaro (c) vs. Apollo & Titus O'Neil

Avatar
What
Viestit: 3066
Liittynyt: To 20.07.2006 13:07
Paikkakunta: Rivers Mouth

Re: WWE Elimination Chamber 2018

Viesti Kirjoittaja What » La 24.02.2018 18:00

Teksti julkaistu hieman laajempana versiona myös minun showpainiblogissa. Laitan myös tänne.

Tapahtuman alkuun on vielä noin 36 tuntia, joten tässä on vielä hyvää aikaa hieman spekuloida tulevaa. Henkilökohtaisesti suurin mielenkiinto kohdistuu miesten Elimination Chamber otteluun, jonka voittaja haastaa Universal-mestari Brock Lesnarin kuuden viikon kuluttua WrestleManiassa. Illan aikana on luvassa myös paljon muuta, kuten Ronda Rouseyn sopimuksenkirjoitus ja naisten ensimmäinen Elimination Chamber-ottelu. Nämä kiinnostavat toki myös, mutta tässä ennakossa keskityn ainoastaan tähän yhteen otteluun, josta riittääkin reilusti spekuloitavaa.

Ottelu on erittäin hyvin rakennettu, sillä näen jopa viidellä miehellä olevan realistiset voittomahdollisuudet. Eliasin tai Mizin voitto on puhdas mahdottomuus, sillä kumpikaan heistä ei olisi millään muotoa uskottava WrestleMania vastustaja Brock Lesnarille. Sen sijaan Elias & Miz muuten kyllä ansaitsevat paikkansa tässä kammiomatsissa, ja pystyvät kyllä erottumaan edukseen, vaikka tulevatkin häviämään.

Tarkastellaan sitten niiden viiden jäljelle jäävän miehen voittomahdollisuuksia.

Seth Rollins
Jason Jordanin loukattua niskansa on Rollins nopeasti siirtynyt joukkuemestaruuksien parista takaisin yksilömestaruuksia jahtaamaan. Tämän viikon Raw’ssa Rollins venyi (yhtään liioittelematta) legendaariseen suoritukseen – hän selätti sekä Roman Reignsin että John Cenan ja selviytyi 65 minuuttia Raw’n 25-vuotisen historian pisimmässä ottelussa. Lisäksi Rollins on jälleen alkanut käyttämään Curb Stomp lopetusliikettään, joka on pieni, mutta siltikin merkittävä asia. Hän myös tuntuu ”freesiltä” vaihtoehdolta, sillä on pitkän tovin ollut sivussa päämestaruuskuvioista.

Rollins vs. Lesnar on täysin uskottava WrestleManian mestaruusottelu. Vuoden 2015 Battlegroundissa tämä ottelu jo nähtiin, mutta silloin huomion varasti Undertakerin yllättävä paluu. Nyt Rollins on kolme vuotta kokeneempi ja rutinoituneempi ottelija, joten tarinankerronnallisesti tässä kohtaamisessa ei olisi mitään ongelmaa.


Roman Reigns
Viime vuoden WrestleManiassa Roman Reignsistä tuli Brock Lesnarin ohella ainoa mies, joka on kyennyt Undertakerin päihittämään. Seuraavan päivän Raw’ssa Paul Heyman sanoikin, että näiden kahden titaanin kohtaaminen on väistämätön. Nyt on vuosi kulunut ja kenties aika sulkea ympyrä?

Reigns vs. Lesnar olisi todella looginen kohtaaminen. Reigns on ollut viimeiset kolme vuotta WrestleManian viimeisessä ottelussa mukana, ja on jotenkin ilmiselvää, että hän on se ykkösnimi, jonka varaan rakennetaan. Liian ilmiselvää? Kyynikot näkevät tässä useita vuosia kestäneen kaaren, jossa Lesnaria on bookattu ylivoimaisena ottelijana nimenomaan kultapoika Reignsiä varten. Itse en usko, että WWE:llä on kykyä tai halua tehdä tuollaisia useamman vuoden kantavia suunnitelmia, mutta kieltämättä asian voi nähdä myös tuolla tavalla. Reigns vs. Lesnar kohtaaminen on todella helppo rakentaa miesten yhteisen historian kautta, mutta siltikin tämä tuntuisi jotenkin liian ilmiselvältä, ja sen vuoksi pettymykseltä.

John Cena on omaksunut itselleen täysin uuden roolin eräänlaisena portinvartijana, jonka nimenomainen tarkoitus on nostattaa uusia kasvoja. Viimeisen vuoden aikana Cena onkin kokenut viikottaisohjelmissa useamman selätystappion muun muassa Shinsuke Nakamuralle ja Eliasille. Super-Cenan staminapalkkia on tietoisesti laskettu, joten harva häntä tässä suosikkina pitää.

Toisinaan WWE kuitenkin tykkää rakentaa tämän tapaisia yllätyksiä. Esimerkiksi Randy Ortonin Royal Rumble voitto 2017 onnistui tulemaan puskista, vaikka kyseessä olikin Randy f’n Orton. Hän kun oli useamman kuukauden ollut Wyattin perheessä sivuroolissa. Cena vs. Lesnar ottelupari WrestleManiaan olisi myös myyvä ja helposti rakenneltava juttu. Cena kun taatusti halajaa revanssia siitä nöyryyttävästä Summerslam-tappiosta vuosien takaa. Joten uskon kyllä, että Cenallakin tässä voittomahdollisuudet ovat olemassa.

Braun Strowmaniin tiivistyy se, miksi showpaini on niin hienoa viihdettä. Epätodennäköinen menestystarina, jonka kasvua on viikko viikolta ja kuukausi kuukaudelta saanut seurata. Tällä hetkellä Strowman on päivänselvästi WWE:n suosituin ottelija yleisöreaktiolla mitaten. Ja se on tässä viihdemuodossa aika tärkeä mittari. Muutamia ”lipsahduksia” lukuun ottamatta Strowmania on myös bookattu todella johdonmukaisesti, ja mestaruusvyön nostaminen ilmaan Brock Lesnarin langenneen ruhon yllä olisi looginen loppu tälle tarinalle.

Strowman vs. Lesnar olisi todella uskottava mestaruusottelu, ja ovathan miehet olleet tukkanuottasilla suurimman osan vuodesta 2017. Lisäksi Braunin kansansuosio alkaa olla sitä luokkaa, että hänen pois jättämisensä uhkaa nostaa Daniel Bryan tyyppisen vastareaktion fanien keskuudessa. Joten pidän myös Strowmanin voittomahdollisuuksia hyvinä.

Väsynyttä analogiaa käyttäen Finn Balor on tässä pelissä ässäkortti hihassa. Hän on koko ajan ollut hieman taustalla, mutta miehen rekordeja katsomalla on helppoa todeta, että montaakaan tappiota hänen sarakkeestaan ei löydy. Nyt hänellä on vielä Gallows & Anderson rinnallaan, ja esimerkiksi sen Raw’n 25-vuotisjuhlan yhteydessä Balor postaili sosiaaliseen mediaan kimppakuvia Triple H:n kanssa. Se, että on hyvää pataa pomon kanssa voi olla myös hyödyllinen asia.

Balor vs. Lesnar WrestleManian mestaruusotteluna saattaa äkkiseltään tuntua hieman epäsuhdalta, perustuen miesten fyysiseen kokoeroon. Lesnar on hirviö ja MMA-mestari, kun Balor on showpainijaksi pienikokoinen ottelija. Mutta yhtä lailla myös CM Punk ja AJ Styles ovat uskottavasti haastaneet Lesnarin ”pienestä” koostaan huolimatta. Lisäksi Klubin herrasmiehet kehän laidalla pystyvät tuomaan etua Balorille ja ottelu on tarinankerronnallisesti helppo rakentaa. Balor kun on edelleen sen ensimmäinen Universal-mestari, eikä ole saanut rehtiä revanssiaan. WrestleManiassa olisi korkea aika. Sen lisäksi Balor vs. Lesnar olisi aito ”first time ever” kohtaaminen, joka on aina kova markkinointivaltti.

Koska olen vasta nyt 30 vuoden kypsässä iässä hoksannut sen, että graafeilla ja taulukoilla datan esittäminen on todella coolia, niin päätän tämän pitkäksi venyneen kirjoituksen ytimekkääseen taulukkoon. Siihen arvioin ottelijoiden todennäköisyydet voittoon ja toiseen sarakkeeseen laitan omat toiveeni voittajasta.

Avatar
Uutiset
Uutisankkuri
Viestit: 68
Liittynyt: Ma 13.03.2006 18:44
Viesti:

Re: WWE Elimination Chamber 2018

Viesti Kirjoittaja Uutiset » Ma 26.02.2018 21:18

Tulokset:

TAG TEAM MATCH (KICKOFF)
Luke Gallows & Karl Anderson vs. The Miztourage

ELIMINATION CHAMBER MATCH (RAW WOMEN'S CHAMPIONSHIP)
Alexa Bliss (c) vs. Bayley vs. Mandy Rose vs. Mickie James vs. Sonya Deville vs. Sasha Banks

RAW TAG TEAM CHAMPIONSHIP
Sheamus & Cesaro (c) vs. Apollo & Titus O'Neil

SINGLE MATCH
Asuka vs. Nia Jax

SINGLE MATCH
Matt Hardy vs. Bray Wyatt

ELIMINATION CHAMBER MATCH (#1 CONTENDER, UNIVERSAL CHAMPIONSHIP)
Braun Strowman vs. Elias vs. John Cena vs. Roman Reigns vs. The Miz vs. Finn Balor vs. Seth Rollins

Avatar
What
Viestit: 3066
Liittynyt: To 20.07.2006 13:07
Paikkakunta: Rivers Mouth

Re: WWE Elimination Chamber 2018

Viesti Kirjoittaja What » Ti 27.02.2018 08:37

Kovasti odotettu Elimination Chamber jäi ilmeisesti viimeiseksi Raw-brändin yksinään järjestämäksi erikoistapahtumaksi. WrestleManiaan on aikaa enää kuusi viikkoa, joten tässä pohjusteltiin asetelmia tuohon tapahtumista suurimpaan. Selostajina koko illan Michael Cole, Corey Graves ja Coach.


Women’s Elimination Chamber
Bayley VS. Mickie James VS. Sasha Banks VS. Sonya Deville VS. Mandy Rose VS. Alexa Bliss ©
Tammikuussa nähtiin ensimmäinen naisten Royal Rumble, joten olikin luonnollista, että trendiä jatkettiin ensimmäisellä naisten kammiomatsilla.

Ottelun ehdottomaksi tähdeksi nousi Alexa Bliss, jonka seinillä kiipeilyä (kirjaimellisesti) oli hulvatonta seurata. Alexan panos ei kuitenkaan jäänyt tuohon hauskuuttamiseen, vaan hän myös otteli monipuolisesti ja hyvin. Ihan oma lukunsa oli vielä ottelun jälkeinen haastattelu, jossa hän onnistui höpläyttämään suurta osaa yleisöstä heittäytymällä tunneskaalasta toiseen vain sekunneissa. Alexasta on kyllä kehkeytynyt upea esiintyjä ja on aivan ansaittua, että hän menee WrestleManiaan mestarina.

Sashan ja Bayleyn osalta odottelisin nyt sellaista, että Bayley kostaisi nämä ystävänsä keplottelut jollakin aivan yliampuvan henkilökohtaisella tavalla. Esimerkiksi käymällä jonkun Sashan perheenjäsenen kimppuun. Tämä loisi tarinaan aivan uuden ulottuvuuden. Tällaisenaan se on sisällöltään vähän ontto.
(29:35) ***

Raw Tag Team Championship
The Bar © VS. Titus Worldwide
Jo lähtökohdiltaan päivänselvä välietappi, mutta se ei ole aina huono asia. Ensinnäkin Cesaron & Sheamusin tappio juuri ennen WrestleManiaa olisi ollut varsin epäreilua. Sen verran hyviä otteita he ovat esittäneet, että ansaitsevat mennä New Orleansiin mestareina. Toisekseen Titus Worldwide (ja eritoten Apollo Crews) sai tästä pikkukuviosta kivasti nostetta ja uskottavuutta tulevaisuutta katsoen. Pitäisin tätä siis varsin onnistuneena, vaikka ottelu itsessään ei ihmeitä tarjonnut.
10:05 ** ½

Singles Match
Asuka VS. Nia Jax
Nia Jax on tosiaan naisten divisioonan Big Show. Vakuuttava ja ylivoimainen, mutta tosipaikan tullen kuitenkin paperia. Kuten tässäkin. Eipä toisaalta Asuka tässä kohtaa olisi tappiota kestänytkään hahmonrakentelunsa ja yhäti lähestyvän WrestleManian kannalta. Siinä missä ennalta-arvattavuus oli positiivista edellisen matsin kohdalla, niin tässä se oli negatiivista.
(8:14) **
Ronda Royseyn sopimuksenkirjoitus taisi olla tässä välissä. Siinä olikin samaan aikaan kehässä kaksi olympiamitalistia. Kurt Angle 1996 vapaapainin kultamitalisti ja Ronda Rousey 2008 judon pronssimitalisti. Lieköhän koskaan kahta mitalistia ollut WWE-kehässä yhtä aikaa tätä ennen? Siinäpä hyvä tietovisakysymys….

Tämä meinasi hieman levitä käsiin johtuen siitä, että Rousey ei selvästikään ole tottunut WWE-tyyliseen esiintymiseen ja promottamiseen. Ja se on täysin ymmärrettävää – WWE-promo on aivan omanlaisensa esiintymistapa, ja siihen on todella vaikea kylmiltään päästä sisään. Eikä tilannetta helpota yhtään se, että WWE-yleisö on aikamoisen julma tuomioissaan. Osa yleisöstä alkoi heti buuata Rouseylle.

Anglen, Stephanien ja HHH:n rutiinilla ohjat kuitenkin otettiin takaisin käsiin ja olihan tuo Tripsun pöydän läpi paiskaaminen taas sellainen juttu, johon varmaan eri mediat tykkäävät tarttua. Tosin nyt WrestleManian osalta näyttää oudolta. Ketä vastaan Ronda ottelee? Stephanieta? On jotenkin tosi vaikea nähdä kuka olisi riittävän uskottava vastustaja Rouseylle. Nia Jax periaatteessa, mutta hänkin koki Asukalle tappion. Charlotte olisi kyllä, mutta hän taasen on Smackdownin puolella mestarina. Tuntuu jotenkin todella suttuiselta ja epäselvältä…


Singles Match
’Woken’ Matt Hardy VS. Bray Wyatt
Tämä jäi kaikin puolin puolitiehen. Siinä oli hauskoja hetkiä, mutta ei kuitenkaan todellista sekoilua, mitä siltä olisi voinut toivoa. Toiveenani onkin, että miehet kohtaavat vielä WrestleManiassa, mutta silloin toteutustapa täytyy olla aivan erilainen. Tavanomainen ”singles match” ei näille herroille sovellu, vaan kohtaamisen täytyisi tapahtua joko Hardyjen tilalla tai sitten metsikössä Sister Abigailin poltetulla haudalla. Ehkä WrestleManiassa?
(9:55) **


Men’s Elimination Chamber
Finn Balor VS. Elias VS. John Cena VS. Seth Rollins VS. Roman Reigns VS. The Miz VS. Braun Strowman
Tätä ottelua odotin niin kovasti, että intouduin kirjoittamaan siitä oikein poikkeuksellisen pitkän ennakonkin. Kun kasaa noin kovat odotukset, niin usein tulee petyttyä. Ja niin kävi tämänkin kanssa.

Roman Reignsin voitto oli tietysti hieman mälsä ratkaisu, mutta ymmärrän sen logiikan, enkä siitä niinkään jaksa kiukutella. Sen sijaan isompi pettymys oli, että tämä ottelu oli suurimmalta osaltaan todella hidasta löntystelyä ja toisten tuijottamista. Hieman samaan tapaan kuin Survivor Seriesin kovasti hehkutettu päämatsi viime vuodelta. Sellaiset todella intensiiviset ja sähköiset hetket olivat vähissä. Osittain tämä johtui siitä, että koko ottelu rakennettiin Braun Strowmanin dominoinnin ympärille, joka sitten vei elintilaa kaikilta muilta. Sinällään Strowman hoiti tuon mörssäyksensä vakuuttavasti, mutta tuo ratkaisu samalla söi matsilaatua. Goldberg otteli myös aikanaan Elimination Chamberissa, ja tästä tuli vahvasti ne fiilikset mieleen.

Strowman siis selätti viisi ottelijaa ja sitten vielä matsin jälkeen ”tuhosi” Reignsin. Tämä oli ihan turhaa katsojille ”hyvittelyä”. Samoin kuin jääkiekossa tuomarilta jää viheltämättä päivänselvä jäähy, niin hetken kuluttua jäähy annetaankin tosi heppoisin perustein. Ikään kuin anteeksipyyntönä edeltäneestä virheestä. Sellaiselta tämä maistui, ja tuon olisi voinut jättää tekemättä, koska se oli aivan turhaa. Jos halutaan seisoa Reignsin takana, niin seistään sitten selkä suorana.
(40:15) ***


Yhteenveto: Arvattavissa oleva. Ottelut päättyivät sillä kaikkein ilmeisimmällä tavalla, eikä mitään yllätyksiä nähty. Yhtäältä on ihan hyvä, että WrestleManian alla löytyy jotain selkeyttä, mutta toisaalta onhan se tylsää katsottavaa. Pettymys tästä jäi päällimmäisenä tunteena.

*** Alexa Bliss
** Braun Strowman
* Roman Reigns


5/10

Pähkinänkuorispoilerit
Women’s Elimination Chamber (29:35) ***
The Bar VS. Titus Worldwide (10:05) ** ½
Nia Jax VS. Asuka (8:14) **
Hardy VS. Wyatt (9:55) **
Men’s Elimination Chamber (40:15) *** (illan paras)

Vastaa Viestiin