PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista (18.2.)

Kaikkea yleistä showpainiin liittyvää. Yritetään kuitenkin pysyä asiallisessa keskustelussa.

Valvojat: Moderaattorit, Ylläpito

Avatar
Goner
Viestit: 426
Liittynyt: To 20.11.2003 16:03

PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista (18.2.)

Viesti Kirjoittaja Goner » Ke 04.01.2012 06:41

(Threadin engrish-henkinen nimi osittain lainattu tänään Tokyo Domessa käytävästä vuoden isoimmasta show'sta.)

TURHAA HÖPINÄÄ:

Pyörin yksi yö kuukausi sitten foorumilla tylsistyneenä kaivaten jotain luettavaa. Arvelin, että jotkun muutkin saattavat olla hiljaisempina aikoina yhtä epätoivoisia, joten päätin nyt vuoden alusta lähtien toteuttaa projektin, jota harkitsin jo viime kesänä. Nämä epätoivoiset ovatkin se varovainen kohdeyleisöni, koska totuushan on se, että aihe ei täällä monia kiinnosta.

Eli tarkoituksenani on siis postata tähän threadiin painiuutisia Japanista kaksi kertaa kuukaudessa. Aina suunnilleen kuukauden alussa ja puolivälissä tulee siis kokoelma uutisia edellisen parin viikon tapahtumista. Tein projektille ihan oman threadin siksi, että kaikki vaikkapa vuoden tapahtumat näkyvät yhdessä threadissa kokonaisuutena, joten menneisiin on helpompi viitata ja kuviot on helpompi hahmottaa. Yritän siis tehdä nimet ja asiat lukijoille tutummiksi, jotta kynnys puroresun katsomiseen madaltuisi. Tähän olen ennenkin yrittänyt huijata ihmisiä pahasti epäonnistuen.

Tulokset laitan aina spoiler-tageihin, mutta vaikkapa kuukautta vanhempia tuloksia spoilaavassa uutisessa en tuloksia enää peittele. Yritän myös pitää raportit valtavan tekstimassan sijaan siistimpinä, joten saatan joskus piilottaa pidemmistä uutisista tarkemmat/epäolennaisemmat tiedot ja kuvat spoiler-tageihin.

Kannustan postaamaan lisäyksiä, korjauksia, kommentteja ja kysymyksiä, vaikka tuskinpa mitään niistä tulee. Kunhan sanoin.

UUTISIA:

Aloitan poikkeuksellisesti koko joulukuun uutisilla, jotta päästään kunnolla vauhtiin. Jatkossa raporteista tulee muutenkin lyhyempiä, koska joulukuu oli poikkeuksellisen kiireinen.

:arrow: 31.12. Saitama Super Arenassa pidettiin perinteinen uudenvuoden iso mma-show, joka kesti mukavat yhdeksän tuntia ja sisälsi 17 ottelua. Painiuutisen tästä tekee se, että otteluista neljä oli ihan puhdasta ammattipainia, vaikkakin normaalia realistisemmalla tyylillä. Kiinnostavin niistä oli tag-matsi, jossa toisen tiimin muodostivat ensimmäisen painimatsinsa yli kymmenen vuoteen paininut PRIDE-legenda Kazushi Sakuraba ja mma:han vuosia sitten heikolla menestyksellä hypännyt entinen NJPW-lupaus Katsuyori Shibata. He tekivät sisääntulossa Road Warriors -asuissa RW-theme Iron Manin soidessa.

Painimatsien tulokset ja muuta:
Spoiler: näytä
Kuva

DREAM "FIGHT FOR JAPAN ~ GENKIDESUKA!! NEW YEAR'S EVE!! 2011", 31.12.2011 (PPV)
Saitama Super Arena
24,606 Fans

9. IGF Rules: Josh Barnett defeated Hideki Suzuki (11:47) with Northern Light Bomb.
12. IGF Rules: Jerome LeBanner defeated Tim Sylvia (2:57) via Referee Stop.
13. IGF Rules: Kazuyuki Fujita defeated Peter Aerts (3:36) with Single-Leg Crab Hold.
14. IGF vs. DREAM: Kazushi Sakuraba & Katsuyori Shibata defeated Shinichi Suzukawa & Atsushi Sawada (13:46) via Referee Stop (Sakuraba defeated Sawada with Facelock).

Lähde: purolove.com

Lisäksi tapahtumassa vahvasti mukana ollut Antonio Inoki puhui yhdessä välissä kehässä, kunnes paikalle ilmestyi yllättäen Tiger Jeet Singh, joka oli 70- ja 80-luvuilla Inokin vastustaja äskettäin kuolleen Umanosuke Uedan kanssa (siitä kohta lisää). Singhin poika Tiger Ali Singh tuli isänsä mukana kantaen Uedan kuvaa ja löi Inokia kendo stickillä. Tämä angle ei sopinut mitenkään mma-show'hun, mutta kylläpä riemastutti painifaneja.

HDNet näytti tapahtuman Yhdysvalloissa ja Michael Schiavello selosti painimatsitkin paremmin kuin kukaan jenkkiselostaja nykyään (Jim Rossia ei tietysti lasketa).
:arrow: Umanosuke Ueda kuoli 21.12. 71-vuotiaana. Ueda oli blondatun tukkansa ansiosta helposti tunnistettava persoona, joka tullaan muistamaan yhtenä ensimmäisistä japanilaisista heeleistä aikana, jolloin pahiksia olivat ensisijaisesti ulkomaalaiset painijat. Hän oli uransa huipulla 70- ja 80-luvuilla feudatessaan Tiger Jeet Singhin parina Antonio Inokia vastaan. Uedan kuolemasta uutisoitiin Japanissa melko laajasti, koska Ueda oli tähti aikana, jolloin paini oli hyvin suosittua ja nykyiset tv-pomot painifaneja. Ei hän painijana kovinkaan hyvä ollut, joten ei kannata youtubesta etsiä. (Osittaisena lähteenä Wrestling Observer Newsletter)

:arrow: WWE:llä oli 31.11. ja 1.12. show't Japanissa, jossa he kävivät viimeksi elokuussa 2010. Yleisöä oli 5000 ja 6000, joten hirveän hyvin ei mennyt. Vertailun vuoksi loppuvuodesta vähintään samoihin lukuihin pääsivät myös ainakin NJPW, AJPW, NOAH, IGF ja Dragon Gate. (WWE:n katsojaluvuissa lähteenä Wrestling Observer Newsletter)

:arrow: Saitama Super Arenan mma-show ei ollut ainoa uudenvuoden show Japanissa. 31.12. käytiin myös pääasiassa pienten promootioiden painijoista koostunut Occupation of the Indies Presents "NEW YEARS EVE PRO-WRESTLING 2011" Tokion Korakuen Hallissa. Tästä show'sta pitää kertoa ihan jo siksi, että main event oli hienosti nimetty Ken Ohka vs. Ryuichi Sekine Whole Indy Pro-Wrestling World Great Battle 74 Person New Year Bonus Track eli käytännössä 37:n painijan tiimeistä koostunut tag-matsi. (Lähde: purolove.com)

:arrow: Tokyo Sports -urheilulehden paini-awardsien tulokset julkistettiin joulukuun puolivälissä. Äänestäjinä toimi parikymmentä henkilöä Japanin mediasta ja nämä awardsit saavat aina huomiota, mutta tuloksia ei aina kannata ottaa täysin vakavasti. On aika tyypillistä, että voitot jakautuvat melko tasaisesti eri promootioihin.

Tulokset:
Spoiler: näytä
- Best Bout: ALL TOGETHER, 27.08.2011 - Kenta Kobashi (NOAH) & Keiji Muto (AJPW) vs. Toru Yano (NJPW) & Takashi Iizuka (NJPW)
- Most Valuable Player Prize: Hiroshi Tanahashi (NJPW)
- Best Tag Team Prize: Daisuke Sekimoto (BJW) & Yuji Okabayashi (BJW)
- Outstanding Performance Prize: Jun Akiyama (NOAH)
- Fighting Spirit Prize: Yuji Nagata (NJPW) & Masaaki Mochizuki (Dragon Gate)
- Technique Prize: KENTA (NOAH)
- Rookie of the Year: Shinichi Suzukawa (IGF)
- Joshi Puroresu Grand Prize: Yuzuki Aikawa (Stardom)
- Wrestling Special Commendation: Hitomi Sakamoto, Saori Yoshida, Kaori Icho
(Lähde: purolove.com)

Vuoden parhaana otteluna palkittu Keiji Muto & Kenta Kobashi vs. Takashi Iizuka & Toru Yano ei oikeasti ollut edes hirveän hyvä, mutta kyseessä oli kahden legendan liittoutuminen loppuunmyydyssä hyväntekeväisyysshow'ssa, mikä näköjään riitti raadille. Muutenkin esim. Jun Akiyama oli erinomainen suunnilleen yhdessä ottelussa vuoden aikana, KENTAa ei voi kutsua kovinkaan tekniseksi painijaksi ja Aikawa sai parhaan naispainijan palkinnon käsittääkseni rintojensa ansiosta.
:arrow: NOAHissa on tapahtunut ja tapahtuu pieniä muutoksia. Naomichi Marufuji palasi pitkän loukkaantumisen jälkeen kehiin ja heti sen jälkeen loukkaantui puoleksi vuodeksi KENTA, joka on tällä hetkellä promootion suosituin painija. Muutoksia aiheuttavat myös mm. yhteistyösopimus ROH:n kanssa, uudet Von Erichin veljekset ja muutama poistuva painija.

Näistä lisää:
Spoiler: näytä
Jo marraskuun lopulla Takeshi Rikio ilmoitti, että joutuu lopettamaan uransa selkä- ja niskavammoihin. Kensuke Officeen kuuluva ja heidän kauttaan NOAHissa paininut vasta 30-vuotias Takashi Okita ilmoitti joulukuun lopulla, että joutuu lopettamaan uransa heinäkuussa tapahtuneen silmänpohjanluun murtumisen takia. Akitoshi Saiton sopimusta taas ei uusittu, vaikka NOAHilla on ollut tapana pitää rosterissaan näitä keskinkertaisia vanhuksia. Tai no, ei Saito ainakaan kokonaan katoa, koska hän jatkaa vähemmän aktiivisesti freelancerina. Lisäksi Bison Smith tosiaan kuoli marraskuussa.

Yhteistyösopimus ROH:n kanssa tuo sieltä painijoita NOAHiin ja NOAHista jossain vaiheessa ROH:iin. NOAH on ollut aina huono ulkomaalaisten kanssa, joten tuskin he hyviä painijoita käyttävät yhtään enempää kuin aiemmin. Paljon kertoo jo Bravadojen bookkaaminen tammikuun kiertueelle. Japaniin sopivat painijat ovat toki ROH:ssa muutenkin vähissä, jos Chris Herokin suuntaa lopulta WWE:hen. Davey Richards ja ehkä Shelton Benjaminkin taas ovat New Japanin käytössä.

Kevin Von Erichin pojat Ross ja Marshall aloittavat NOAHissa tässä kuussa. Harley Race koulutti heidät alunperin, Kevin halusi heidät Japaniin kehittymään ja NOAHin testin läpäistyään heille irtosi paikka NOAHin dojolla. Vielä ei taida olla tietoa, että milloin heidät päästetään painimaan. Menestystä on turha odottaa pitkään aikaan, sillä he taitavat alottaa mahdollisimman pohjalta kuten muutkin oppilaat. (Lähde: Wrestling Observer Newsletter)
:arrow: 21-vuotias painijaksi kouluttautumassa ollut Miwako Nomura (nainen) kuoli treenatessaan 16.12. Tuo ei sentään johtunut mistään epäonnistuneesta liikkeestä, vaan hän oli valitellut pääkipua jo edellisenä päivänä ja vain kaatui yhtäkkiä. Ei hän kenellekään tuttu nimi ollut varmaan muualla kuin softball-piireissä. Nomura olisi saattanut päästä tämän vuoden olympialaisiin softball-joukkueeseen, mutta lopetti uransa, koska halusi kouluttautua painijaksi. (Lähde: Wrestling Observer Newsletter)

:arrow: Vuoden verran etukäteen ilmoitettu The Rock vs. John Cena ei ole enää mitään. Tällä hetkellä 54-vuotias hardcore-legenda Atsushi Onita aikoo nimittäin painia vuonna 2017 No Ropes Barbed Wire Explosive Electrified Fence Death Matchin Great Sasuken kanssa. Hän palasi kehään 11.12. Michinoku Pron No Ropes Barbed Wire Loser Banished From Iwate Death Matchissa, jossa hän paini juuri Sasuken tag-parina. (Lähde: Purolove.com & Wrestling Observer Newsletter)

TULOSSA:

:arrow: 70-vuotias Abdullah the Butcher palaa Japaniin ja nimeomaan All Japaniin vuoden alussa. Hän on mukana muutamassa huikealta näyttävässä matsissa, joista ensimmäinen eli Keiji Muto, Abdullah the Butcher & Kikutaro vs. Masanobu Fuchi, Osamu Nishimura & BLACK BUSHI kiinnostaa itseäni eniten. Muton, Abbyn ja Kikutaron tiimi on ehkä painin historian kovin. Oikeastaan tuo kiertue lähti käyntiin jo 2.1., mutta käydään Abbyn touhut läpi vasta ensi kerralla kiertueen päätyttyä.

:arrow: Vuoden kiinnostavin painishow eli New Japanin 40-vuotisjuhlat aloittava Wrestle Kingdom on taas kerran 4.1. Tokyo Domessa. Card vaikuttaa erittäin lupaavalta, joten kannattaa katsoa. Show on jaossa lähes varmasti jo seuraavana päivänä, joten kauaa ei tarvitse odotella.

CARD:
Spoiler: näytä
NJPW "NJPW 40TH ANNIVERSARY TOUR ~ WRESTLE KINGDOM VI IN TOKYO DOME", 04.01.2012 (WPW/PPV)
Tokyo Dome


1. IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Title: Davey Richards & Rocky Romero (c) vs. Prince Devitt & Ryusuke Taguchi
2. AERIAL KINGDOM feat. CMLL SUPER ESTRELLAS: Jushin Thunder Liger, Tiger Mask, Máscara Dorada (CMLL) & KUSHIDA vs. TAKA Michinoku (KAIENTAI DOJO), Atlantis (CMLL), Valiente (CMLL) & Taichi
3. NEW JAPAN RESPIRATION Kazuchika Okada & YOSHI-HASHI Triumphant Return Match: Kazuchika Okada vs. YOSHI-HASHI
4. BLUE JUSTICE NEVER DIE: Yuji Nagata & Wataru Inoue vs. Masakatsu Funaki (All Japan) & Masayuki Kono (All Japan)
5. TOKYO MONSTER WAR: MVP & Shelton Benjamin vs. Yujiro Takahashi & Masato Tanaka (ZERO1)
6. IWGP Tag Team Title: Giant Bernard & Karl Anderson (c) vs. Satoshi Kojima & Hiroyoshi Tenzan
7. NJPW vs NOAH BATTLE CONCENTRATION I: Hirooki Goto vs. Takashi Sugiura (NOAH)
8. FIGHTING WITHOUT HONOR OR HUMANITY: Togi Makabe vs. Yoshihiro Takayama
9. NJPW vs NOAH BATTLE CONCENTRATION II: Shinsuke Nakamura & Toru Yano vs. Go Shiozaki (NOAH) & Naomichi Marufuji (NOAH)
10. GENIUS FACES GENIUS: Tetsuya Naito vs. Keiji Muto (All Japan)
11. IWGP Heavyweight Title: Hiroshi Tanahashi (c) vs. Minoru Suzuki
LOPPUKEVENNYS:

Viisi vuotta sitten New Japanin ja All Japanin 35-vuotista historiaa muisteltiin tällä mahtavalla videolla:
Viimeksi muokannut Goner, Ma 18.02.2013 03:11. Yhteensä muokattu 10 kertaa.

Avatar
Goner
Viestit: 426
Liittynyt: To 20.11.2003 16:03

Re: PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista

Viesti Kirjoittaja Goner » Ke 18.01.2012 02:28

Unohdin viimeksi mainita, että suunnitelmissa on jatkaa tätä projektia aluksi puolen vuoden ajan. Sitten jos en ole täysin kyllästynyt, niin jatkan vuoden loppuun ja sitten harkitaan taas uusiksi.

Kuva
Bull Nakano!


UUTISIA:

Tällä kertaa uutisissa vuoden suurin show, parin legendan uran loppu, lisää muutoksia NOAHiin ja syy siihen, miksi Starbuck ansaitsisi kaiken järjen mukaan Triple Crown -mestaruusmatsin...

:arrow: Maan suurin promootio New Japan Pro Wrestling aloitti vuotensa perinteisesti 4.1. Tokyo Domen supercardilla, joka kuudennen kerran tunnetaan nimellä Wrestle Kingdom. Suurimmista menestysvuosista ja yli 60 000 katsojan yleisöistä ollaan kaukana, mutta n. 23 000 maksanutta katsojaa (virallinen liioiteltu katsojamäärä 43 000) oli vähän paremmin kuin viime vuonna ja NJPW:n suosio tuntuu olevan taas erittäin lievässä nousussa.

Tulokset ja muuta:
Spoiler: näytä
Show'hun suhtauduttiin vähän vaihtelevasti. Otteluiden suuri määrä, undercardin matsien jääminen sen takia lyhyiksi ja valtavaan halliin nähden pieni yleisö takaavat aina sen, että matsit eivät ole yhtä hyviä kuin ne olisivat muissa ppv:issä. Normaaliakin hiljaisempi yleisö haittasi etenkin alkupuolella useamman ottelun ajan. Isossa tapahtumassa ja täyteen ahdetussa cardissa on kuitenkin oma hohtonsa, minkä takia Wrestle Kingdom toimii aina kerran vuodessa.

Lähteenä purolove.com

NJPW "NJPW 40TH ANNIVERSARY TOUR ~ WRESTLE KINGDOM VI IN TOKYO DOME", 04.01.2012 (WPW/PPV)
Tokyo Dome
43,000 Fans


0. Captain New Japan & Tama Tonga defeated Tomoaki Honma & Kyosuke Mikami (8:47) with Headshrinker by Tonga on Mikami.
1. IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Title: Prince Devitt & Ryusuke Taguchi defeated Davey Richards & Rocky Romero (c) (12:44) with Front Cradle by Taguchi on Richards - Title change.
2. AERIAL KINGDOM feat. CMLL SUPER ESTRELLAS: Jushin Thunder Liger, Tiger Mask, Máscara Dorada (CMLL) & KUSHIDA defeated TAKA Michinoku (KAIENTAI DOJO), Atlantis (CMLL), Valiente (CMLL) & Taichi (10:18) with Vertical Drop Brainbuster by Liger on Valiente.
3. NEW JAPAN RESPIRATION Kazuchika Okada & YOSHI-HASHI Triumphant Return Match: Kazuchika Okada defeated YOSHI-HASHI (4:37) with Rainmaker.
4. BLUE JUSTICE NEVER DIE: Masakatsu Funaki (AJPW) & Masayuki Kono (AJPW) defeated Yuji Nagata & Wataru Inoue (6:34) with Left High Kick by Funaki on Inoue.
5. TOKYO MONSTER WAR: MVP & Shelton Benjamin defeated Masato Tanaka (ZERO1) & Yujiro Takahashi (9:41) with Irreversible Crisis by MVP on Takahashi.
6. IWGP Tag Team Title: Satoshi Kojima & Hiroyoshi Tenzan defeated Giant Bernard & Karl Anderson (c) (12:40) with Moonsault Press by Tenzan on Bernard - Title change.
7. NJPW vs NOAH BATTLE CONCENTRATION I: Hirooki Goto defeated Takashi Sugiura (NOAH) (12:35) with Shouten Kai.
8. FIGHTING WITHOUT HONOR OR HUMANITY: Togi Makabe defeated Yoshihiro Takayama (9:15) with King King Kneedrop.
9. NJPW vs NOAH BATTLE CONCENTRATION II: Go Shiozaki (NOAH) & Naomichi Marufuji (NOAH) defeated Shinsuke Nakamura & Toru Yano (15:10) with Go Flasher by Shiozaki on Yano.
10. GENIUS FACES GENIUS: Keiji Muto (AJPW) defeated Tetsuya Naito (22:35) with Moonsault Press.
11. IWGP Heavyweight Title: Hiroshi Tanahashi (c) defeated Minoru Suzuki (25:59) with High Fly Flow (11th defense).

Hiroshi Tanahashi rikkoi Yuji Nagatan vanhan ennätyksen mestaruuspuolustuksien määrässä. Seuraavaksi haastajaksi helmikuun ppv:ssä asettuu New Japaniin palannut Kazuchika Okada, joka tuhlasi melkein pari vuotta urastaan opintoreissulla TNA:ssa. Hänellä on uskottu olevan valtavasti potentiaalia, mutta tämä paluuottelu ei vakuuttanut ketään ja iso push voi loppua lyhyeen.

Ppv:n neljännessä matsissa Yuji Nagata hajotti Masakatsu Funakin naaman, minkä seurauksena Funaki on sivussa puolisen vuotta. Heille varmaan oltiin jo suunnittelemassa kahdenkeskistä feudia, josta tuli vamman myötä yhtäkkiä entistäkin kiinnostavampi, jos se toteutuu. Lähes kukaan painija ei lähtisi tuon jälkeen kostamaan Nagatalle, mutta Funaki entisenä mma-ottelijana ainakin pystyisi siihen.
:arrow: Yksi historian legendaarisimmista naispainijoista lopetti uransa virallisesti, kun Bull Nakano piti 8.1. Tokiossa jäähyväisshow'nsa, jossa hän ei itse paininut, mutta joka oli monellakin tapaa aika huikea:
  • Nakano päätti viime vuonna lihottaa itseään yli 30 kiloa tätä show'ta varten päästäkseen tukevaan Bull Nakano -lookiinsa ja kuvien perusteella aika hyvin onnistuikin siinä. Hän oli paininut viimeisen matsinsa vuonna 1997 ja sen jälkeen laihtunut varsin hoikaksi.
  • Show'n lipputulot olivat 600 000 dollaria, mikä on ihan käsittämätön summa 3000 katsojan painishow'ssa, jonka card koostui lähes pelkästään naisista. Liput maksoivat monta sataa dollaria, mutta paikka tuli täyteen, koska joshi-paini (naisten paini) oli aikoinaan erittäin suosittua ja vanhat fanit ovat valmiita maksamaan yksittäisestä show'sta, vaikkeivät painia enää muuten seuraa.
  • Yli tunnin kestänyt jäähyväisseremonia oli varsin erikoinen tapaus. Nakano kohtasi kehässä vuorotellen kolmen hänen merkittävimmän ottelunsa vastustajat, mutta varsinaisten painimatsien sijaan he ikään kuin näyttelivät ottelun alun kehässä, kunnes halli pimeni ja nauhalta näytettiin alkuperäisten otteluiden huippuhetket. Kuten urallaan, Nakano vaihtoi lookiaan "otteluiden" välissä ja tuli lopulta paikalle häämekossa, mutta ymmärtääkseni sekin oli vain näytelmä naimisiinmenosta uran jälkeen, eikä varsinainen häätilaisuus.
:arrow: Myös Abdullah the Butcher on vihdoin lopettanut uransa ...ainakin Japanissa ja ainakin toistaiseksi. Hän tuli Japaniin osallistuakseen All Japanin kiertueelle, mutta heti tuli selväksi, että hän ei pystyisi painimaan, koska hän ei pysty enää edes kävelemään ilman apua. Abby tarjoutui kuitenkin jakamaan nimmareitaan kiertueen jokaisessa show'ssa, mutta All Japan lähetti hänet ensimmäisen tapahtuman jälkeen kotiinsa terveysongelmiin vedoten. Veikkaan, että Abby lähti Japaniin tietoisena siitä, että ei pystyisi painimaan, mutta ei halunnut kertoa siitä etukäteen promootiolle, vaan oletti kusettavansa heiltä parin viikon palkan pelkkiä nimmareita kirjoittamalla ja pitämällä vielä niistä saadut rahatkin itsellään.

:arrow: Tapahtui All Japanin kiertueella muutakin. Seuraava haastaja Triple Crown -mestari Jun Akiyamalle on Takao Omori, joka on palaamassa promootioon vakituiseksi. Akiyaman tavoin AJPW:ssä 90-luvun alussa debytoinut Omori tuntui jo lopettaneen uransa pari vuotta sitten, mutta palasi freelancerina ja paini mm. SMASHissa häviten Starbuckille. Tällä AJPW:n kiertueella edellinen mestaruushaastaja Tayo Kea hävisi ottelun Omorille seitsemässä sekunnissa, joten eiköhän kaiken logiikan mukaan tuon jyrän voittanut Starbuck ole myös ansainnut mestaruusmatsin? No enhän minä tosissani ole, mutta Omori näyttää saaneen ihan hyvän paikan AJPW:ssä uransa viimeisiksi vuosiksi.

:arrow: NOAHissa alkaa heidän omat heavyweight-painijat loppua kesken, kun pari viikkoa sitten uutisoimani Akitoshi Saiton lisäksi Takuma Sanon ja Masao Inouen sopimuksia ei uusita, vaan he jatkavat NOAHissa korkeintaan freelancereina. He kaikki kolme ovat turhia vanhuksia, cardeja on muutenkin pitkään täytetty ulkopuolisilla painijoilla ja tässä vaiheessa kyse on varmaan vain säästöjen maksimoimisesta, mutta kyllä oman rosterin kutistuminen on taas yksi askel lopullista kohtaloa, oli se kohtalo sitten vajoaminen indy-promootioksi, yhdistyminen toisen promootion kanssa tai totaalinen kuolema.

:arrow: WWE-fanit huomio! Oikeastaan NOAHissa nähtiin 15.1. uutta heavyweight-verta, mutta ei vielä painimassa. Kevin Von Erichin pojat eli uudet Von Erichin veljekset Ross ja Marshall esittäytyivät kehässä. He aloittivat NOAHin dojolla, mutta painidebyytistä ei ole vielä hajua. Isäänsä ja setiänsä komeampia he ainakin ovat, joten eiköhän heidät nähdä muutaman vuoden päästä WWE:ssä. Michael Hayes varmaan miettii jo storylineja.

Kuva:
Spoiler: näytä
Kuva
TULOSSA:

:arrow: NOAHilla on vuoden ensimmäinen iso show 22.1. Osakassa. Kolmen mestaruusmatsin tuloksia lukuunottamatta kovin merkittäviä uutisia siitä ei varmaan ole tulossa.

:arrow: NJPW järjestää edellisvuoden tavoin kaksipäiväisen Fantastica Manian eli yhteisshow't meksikolaisen CMLL:n kanssa Tokion Korakuen Hallissa. Kyseessä on Wrestle Kingdomin tavoin taas aika erityinen tapahtuma, jossa matsit eivät ole niin hyviä kuin normaalisti, mutta lucha-teema ja vahva CMLL-edustus piristävät riittävän harvoin nautittuna.


LOPPUKEVENNYS:

Lähes kukaan ei kuitenkaan katsonut Wrestle Kingdomia, mutta onneksi kiireiset voivat katsoa show'n viidessä minuutissa:

Avatar
Goner
Viestit: 426
Liittynyt: To 20.11.2003 16:03

Re: PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista

Viesti Kirjoittaja Goner » La 04.02.2012 02:21

Kuva
FantasticaMania~!

UUTISIA:

:arrow: 31.1. tuli todellinen yllätysuutinen, kun aiemmin sponsorina toiminut Bushiroad ilmoitti ostaneensa New Japan Pro Wrestlingin pelifirma Yuke'silta. Yuke's oli ostanut osuutensa vuonna 2005 Antonio Inokilta ja siten pelasti promootion kusesta, johon Inoki oli sen ajanut. Nyt on siis taas edessä uusi aika, eikä vielä tiedetä miten se vaikuttaa New Japaniin tai vaikuttaako ollenkaan. Bushiroad on nouseva mm. mangakorttipeleillä menestynyt firma, mutta paljon pienempi kuin turvallisemmalta tuntuva Yuke's. Toisaalta Bushiroadin pomo on pitkän linjan painifani ja yhtiöllä on enemmän motivaatiota panostaa NJPW:n kehitykseen. Tuo tarkoittaa ainakin fanituotemyyntiin panostamista ja toivottavasti promootion näkyvyyden parantamista, koska heillä on kontakteja ja kokemusta internetmediasta.
Lähteet: kakutolog.cocolog-nifty.com, Wrestling Observer Newsletter

:arrow: All Japanin presidentti Masayuki Uchida on julistanut Seiya Sanadan ja KAIn promootion seuraavan sukupolven ykköstähdiksi. USA:ssa on tuttua tyhjästä tulleet muutaman viikon pushit, mutta Japanissa on aika tyypillistä tehdä faneille etukäteen selväksi, että keiden lupausten odotetaan kantavan promootiota tulevina vuosina. Heitä nostetaan midcardista kohti main eventiä usein hyvin rauhallisesti ja lupausten odotetaan sopeutuvan kasvavaan rooliinsa, jotta fanit eivät kokisi pushia pakkosyötöksi.
Lähde: purolove.com

:arrow: NJPW ja meksikolainen CMLL järjestivät 21. ja 22.1. FantasticaMania-show't eli promootioiden yhteiset tapahtumat Tokion legendaarisessa Korakuen Hallissa. Tämä viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty tapahtuma näyttää muodostuvan jokavuotiseksi perinteeksi, koska se oli taas kerran menestys. Reilut 2000 katsojaa vetävä Korakuen oli kumpanakin päivänä lähes täynnä ja meksikolaiset fanituotteet myivät hyvin, mutta viime vuoden uutuudenviehätyksestä johtuneeseen menestykseen ei ylletty, eikä tulla jatkossakaan yltämään. Viime vuonna mukana oli vielä Mistico, jonka trios-unelmatiimi Hiroshi Tanahashin ja Prince Devittin kanssa oli kova juttu. Show't olivat erilaisuudessaan hyvin viihdyttäviä, mutta painillisesti keskimääräistä heikompia ainakin luchasta vähemmän tykkäävän näkökulmasta.
Lähde: purolove.com, Wrestling Observer Radio

:arrow: NOAHista taas ehkä vähän huonoja uutisia. Jun Akiyama, joka on vielä 42-vuotiaana main eventer ja AJPW:n 90-luvun tähdistä viimeinen vielä suht hyvässä kunnossa oleva painija, ei kuulemma ole tyytyväinen promootion johdon tekemisiin. NOAHista on siis viime vuosina lähtenyt reilusti painijoita ja johtoportaan yhteistyö ei tunnu toimivan. Pitkän linjan puroresu-reportteri Zach Arnold vihjaili, että hässäkkä on vaikuttanut viimeisimmän ison show'n (22.1.) bookkaukseen. Spoiler-tageissa vähän tuloksia:
Spoiler: näytä
NOAH "GREAT VOYAGE 2012 IN OSAKA", 22.01.2012 (G+)
Osaka Prefectural Gymnasium
3,400 Fans

7. GHC Tag Team Title: Jun Akiyama & Akitoshi Saito defeated Giant Bernard (NJPW) & Karl Anderson (NJPW) (c) (15:38) with Death Brand by Saito on Anderson - Title change.
8. GHC Heavyweight Title: Takeshi Morishima defeated Go Shiozaki (c) (22:30) with Backdrop Suplex - Title change.

NOAH siis palautti tag-mestaruudet omille painijoilleen ja nimenomaan tyytymättömälle Akiyamalle sekä freelanceriksi juuri vapautetulle Saitolle, joka olisi Akiyaman mielestä pitänyt pitää täyspäiväisenä. Main eventissä päämestaruus annettiin viime vuosina epätasaisesti pushatulle Morishimalle. Shiozaki ei ole noussut sellaiseksi nuoreksi tähdeksi kuin pari vuotta sitten toivottiin.
Lähteet: fightopinion.com, purolove.com

:arrow: Zach Arnold uutisoi myös, että Japanissa on julkaistu paljastuskirja naisesta, joka huijasi eläkeläisiltä rahaa ja tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankilaan. Nainen oli kuulemma käyttänyt näitä rahoja mm. NOAH-painijoiden sponsorointiin. Ei tästä skandaalista ole promootiolle ainakaan hyötyä. Tämä ei ole sinänsä mitenkään erikoinen tapaus, koska rikolliset (etenkin yakuza) ovat aina 50-luvulta asti sponsoroineet painijoita. Tämä sponsorointi tarkoittaa mm. sitä, että he tarjoavat ravintoloissa painijoille usein kalliita ruokia ja juomia, ja hyötyvät siitä kohottamalla omaa statustaan, koska ovat esillä suosittujen tähtien seurassa.
Lähde: fightopinion.com

TULOSSA:

:arrow: 19.2. käytävän NJPW:n, NOAHin ja AJPW:n toisen yhteisshow'n card julkistettaneen vihdoin lähipäivinä. Japanin viime kevään maanjäristys keräsi promootiot ensimmäisen kerran yhteen elokuun hyväntekeväisyysshow'ssa, joka oli menestys.

:arrow: 3.2. oli All Japanilla show, jonka main eventissä promootioon palannut Takao Omori haastoi NOAHin Jun Akiyaman Triple Crown -mestaruudesta. Show siis meni jo, mutta raporttia vasta ensi kerralla, koska en ole vielä spoilaantunut enkä show'ta nähnyt.

:arrow: 12.2. on NJPW:llä ppv, jonka card näyttää aika lupaavalta. Main eventissä mestari Hiroshi Tanahashin haastaa nuori lupaus Kazuchika Okada, joka ei ole viime viikkoina näyttänyt niin huonolta kuin kuukausi sitten käydyn Wrestle Kingdomin jälkeen pelättiin, mutta ei toisaalta ole läheskään valmis main eventiin.

:arrow: Kensuke Sasakin aiemmin Kensuke Officena tunnettu pieni promootio pitää 11.2. ensimmäisen show'nsa nimellä Diamond Ring. Seuraavan kahden viikon aikana suunnilleen parillakymmenellä muullakin promootiolla on pieniä showeja, joista varmaan tulee edes jotain uutisoitavaa.

Tuloksien ja tulevien cardien lähteenä käytännössä aina purolove.com

LOPPUKEVENNYS:

"I've been coming to Japan for 41 years. Time to let the young guys take over, like Fuchi!"

Näillä sanoilla Abdullah the Butcher hyvästeli Japanin kuukausi sitten ja jätti paikkansa nuoremmille. Vitsi on tosin siinä, että Masanobu Fuchi on 58-vuotias eikä ole ikinä ollut varsinaisesti erinomainen painija, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä tutustua häneen. Tämä vajaa kaksiminuuttinen video kivan kappaleen tahdissa kertoo jo jotain: Masa Fuchi - A to Z Brutality.

Avatar
Goner
Viestit: 426
Liittynyt: To 20.11.2003 16:03

Re: PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista

Viesti Kirjoittaja Goner » Su 19.02.2012 02:42

Kuva
Tässä tökerössä kuvassa Masakatsu Funaki Nagatan polven ja leikkauksen jäljiltä.

UUTISIA:

:arrow: NJPW:n, AJPW:n ja NOAHin toisen yhteisen show'n card paljastettiin vajaat pari viikkoa sitten. Promootiot yhdistivät viime elokuussa voimansa kerätäkseen rahaa viime kevään maanjäristysten uhrien hyväksi ja tällä kertaa 19.2. show onkin Sendaissa, maanjäristyksen keskusta lähinnä olevassa suurkaupungissa. Card on taas täynnä erikoisia tiimejä. Japanissa promootiot ovat kooltaan tasaisempia ja tekevät muutenkin yhteistyötä, mutta puroresua vähemmän tuntevat voivat kai silti miettiä kuinka outoa olisi nähdä nykyään vaikkapa CM Punk, AJ Styles ja Davey Richards samassa joukkueessa jossain show'ssa.

Main event on Hiroshi Tanahashi (NJPW), Takeshi Morishima (NOAH) & Suwama (AJPW) vs. Go Shiozaki (NOAH), Tetsuya Naito (NJPW) & Seiya Sanada (AJPW) eli kolme jokaisen promootion viime vuosien suurinta tähteä kohtaa promootioiden tulevaisuuden lupaukset. Tai no, NOAHilla ei ole yhtä selkeää ykköspainijaa, eikä yhtään tulevaisuuden lupausta, joten heidän tähtenä edustaa nykyinen mestari Morishima ja lupauksena nuorin main eventer Shiozaki. Tulossa on taas varmasti viihdyttävä show, jonka matseista tuskin mikään nousee loistavaksi, koska ei tuloksillakaan ole oikeasti mitään merkitystä.

Card:
Spoiler: näytä
NJPW/NOAH/AJPW "ALL TOGETHER", 19.02.2012 (PPV)
Sendai Sun Plaza Hall


1. ALL TOGETHER Opening Match CHEER UP NIPPON: Great Sasuke (Michinoku Pro), Tiger Mask (NJPW), Ryusuke Taguchi (NJPW) & Taiji Ishimori (NOAH) vs. Jado (NJPW), Gedo (NJPW), Kenou (Michinoku Pro) & Taro Nohashi (Michinoku Pro)
2. HERO IS COMING!!: Hiroyoshi Tenzan (NJPW), Satoshi Kojima (NJPW) & Kentaro Shiga vs. Captain New Japan (NJPW), Captain NOAH (NOAH) & Captain All Japan (AJPW)
3. SHINE ON TOMORROW: Jushin Thunder Liger (NJPW), Kotaro Suzuki (NOAH), Minoru Tanaka (AJPW) & KAI (AJPW) vs. Yoshinobu Kanamaru (NOAH), Kaz Hayashi (AJPW), Shuji Kondo (AJPW) & Katsuhiko Nakajima
4. BRAVE NEW WORLD: Togi Makabe (NJPW) & Manabu Soya (AJPW) vs. Takashi Sugiura (NOAH) & Yujiro Takahashi (NJPW)
5. SUN PLAZA QUARREL FESTIVAL: Yuji Nagata (NJPW), Kensuke Sasaki, Akebono & Naomichi Marufuji (NOAH) vs. Minoru Suzuki, Yoshihiro Takayama, Masayuki Kono (AJPW) & Taichi (NJPW)
6. BE STRONG JAPAN: Hirooki Goto (NJPW), Akitoshi Saito & Jinsei Shinzaki (Michinoku Pro) vs. Shinsuke Nakamura (NJPW), Toru Yano (NJPW) & Takashi Iizuka (NJPW)
7. THIS IS "PROWRESTLING": Kenta Kobashi (NOAH) & Keiji Muto (AJPW) vs. Jun Akiyama (NOAH) & Takao Omori (AJPW)
8. FIGHTING TOGETHER NOW: Hiroshi Tanahashi (NJPW), Takeshi Morishima (NOAH) & Suwama (AJPW) vs. Go Shiozaki (NOAH), Tetsuya Naito (NJPW) & Seiya Sanada (AJPW)
:arrow: New Japan piti vuoden toisen ppv:nsä 12.2. Osakassa. Tupa oli suunnilleen täynnä, vaikka main eventissä mestari Hiroshi Tanahashin haastoi nuori käänteistähti Kazuchika Okada. Mukana oli myös kolme muuta mestaruusmatsia ja muitakin lupaavia otteluita. Monet ilmeisesti tykkäsivät show'sta kovasti, mutta minulle tämä oli jo kolmas peräkkäinen vain hyvä ppv eli tuntui odotettua vaisummalta.

Tulokset ja muut spoilaavat kommentit:
Spoiler: näytä
NJPW "THE NEW BEGINNING", 12.02.2012 (WPW/PPV)
Osaka Prefectural Gymnasium
6,200 Fans - Super No Vacancy Full House


1. Yujiro Takahashi & YOSHI-HASHI defeated Tomoaki Honma & King Fale (7:51) with R.C.T by Takahashi on Fale.
2. Toru Yano, Takashi Iizuka & Tomohiro Ishii defeated Jushin Thunder Liger, Captain New Japan & Tama Tonga (8:35) with Oni Koroshi by Yano on Tonga.
3. IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Title: Davey Richards & Rocky Romero defeated Prince Devitt & Ryusuke Taguchi (c) (15:10) with Powerbomb by Richards on Taguchi - Title change.
4. Elimination Match: Minoru Suzuki, Yoshihiro Takayama, Lance Archer, TAKA Michinoku KAIENTAI DOJO & Taichi defeated Yuji Nagata, Togi Makabe, Wataru Inoue, Tiger Mask & KUSHIDA (23:08) when Suzuki defeated Makabe with Gotch-Style Piledriver.
5. IWGP Tag Team Title: Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima (c) defeated Giant Bernard & Karl Anderson (17:47) with Lariat by Kojima on Bernard (1st defense).
6. IWGP Intercontinental Title: Hirooki Goto defeated Masato Tanaka ZERO1 (c) (13:26) with Shouten Kai - Title change.
7. Special Singles Match: Tetsuya Naito defeated Shinsuke Nakamura (17:38) with Stardust Press.
8. IWGP Heavyweight Title: Kazuchika Okada defeated Hiroshi Tanahashi (c) (23:22) with Rainmaker - Title change.

Okada siis päätti Tanahashin erinomaisen 13 kuukauden mestaruuskauden. Heidän tiedettiin suunnitelleen Okadan voittoa, mutta se oli silti yllätys etenkin vaisuksi jääneen Tokyo Dome -paluun jälkeen. Kokemattoman painijan mestaruusvoitto on Japanissa äärimmäisen harvinaista ja suuri riski, joka voi olla haitaksi hänen uralleen, jos yleisö ei häntä hyväksy. Matsi itsessään oli erittäin hyvä, mikä kertonee silti eniten Tanahashin mahtavuudesta. Okadalla on ykköstähden potentiaalia, mutta hän on vielä hyvin vihreä ja epävarma.

Okadan ensimmäinen haastaja on Tetsuya Naito eli toinen NJPW:n suurimmista lupauksista. Mm. viime syksyn G1 Climax -turnauksen finaalissa Nakamuralle hävinnyt Naito otti vihdoin voiton Nakamurasta ja haastoi heti mestarin. Uuden sukupolven lupausten kohtaaminen on promootion 40-vuotisjuhlashow'ssa 4.3.
:arrow: All Japanin 40th Anniversary Excite Series -kiertueen pääshow pidettiin Korakuen Hallissa 3.2. Main eventissä Triple Crown -mestari Jun Akiyama kohtasi promootioon palanneen Takao Omorin, mutta undercardissa nähtiin jotain kiinnostavampaa. Viime kuussa Tokyo Domessa Masakatsu Funakin naaman vahingossa tuhonnut Yuji Nagata käyttäytyy nyt röyhkeästi ja tulee vääjäämättä kohtaamaan Funakin äärimmäisen kuumassa matsissa sitten joskus kun Funaki palaa puolen vuoden sairauslomaltaan.

Tärkeimpiä tuloksia:
Spoiler: näytä
AJPW, 03.02.2012 (GAORA TV)
Tokyo Korakuen Hall
2,150 Fans - Super No Vacancy Full House


4. Yuji Nagata (NJPW) & Wataru Inoue (NJPW) defeated Masayuki Kono & Minoru Tanaka (11:04) with Backdrop Hold by Nagata on Tanaka.
6. AJPW World Jr. Heavyweight Title: Kenny Omega (c) defeated Kaz Hayashi (21:55) with One-Winged Angel (3rd defense).
7. Triple Crown: Jun Akiyama NOAH (c) defeated Takao Omori (23:21) with Sternness Dust Alpha (2nd defense).

Omori ei onnistunut palauttamaan mestaruutta All Japanille, joten Akiyama halusi seuraavaksi haastajaksi 20.3. Sumo Hallin isoon tapahtumaan Keiji Muton. Kumpikin on pahasti uransa ehtoopuolella, mutta heidän kohtaaminen voi vielä tuoda yleisöä aika mukavasti.
:arrow: Kuten SMASH-topicissa jo kerrottiin, nykymuotoinen SMASH pitää viimeisen show'nsa 14.3. ja lopettaa toimintansa. Syyksi on mainittu sekä maanjäristysten jälkeisestä taantumasta johtuneita taloudellisia ongelmia että johdon erimielisyyksiä. Promootio itse kuvailee tätä tauoksi ja TAJIRI saatetaankin nähdä tulevaisuudessa SMASHin seuraajan puikoissa. Vielä ei kai ole mitään hajua, että liittyykö FCF siihen suunnitelmaan.
(Lähde: Wrestling Observer Newsletter)

:arrow: Pitkän linjan tähti Kensuke Sasaki uudelleennimesi aiemmin Kensuke Officena tunnetun pikkupromootionsa DIAMOND RINGiksi ja piti 11.2. tämän uuden version ensimmäisen show'n Tokion Korakuen Hallissa. Täysi Korakuen (2070 katsojaa) pääsi näkemään varsin hyvän show'n. Sasakin suojatti Katsuhiko Nakajima kohtasi erinomaisessa main eventissä Dragon Gaten Shingo Takagin ja Sasaki itse paini nuoren Mitsuhiro Kitanomiyan parina tag-matsissa, jossa vastassa oli Kenta Kobashi ja Jun Akiyama. Ottelu oli sellainen aina viihdyttävä tulokkaan tuhoaminen, jossa veteraanit pieksivät nuorukaista, mutta hän ei ikinä luovuttanut.

TULOSSA:

:arrow: NJPW:n, NOAHin ja AJPW:n toinen yhteisshow All Together on tosiaan 19.2. Sendaissa. Mitään mullistavia uutisia siitä tuskin ensi kerraksi irtoaa, jos eivät sitten ilmoita tulevasta kolmannesta show'sta.

:arrow: SMASH pitää samana päivänä tällä erää toiseksi viimeisen show'nsa 3000 katsojaa vetävässä Tokyo Dome City Hallissa, jossa FCF kohtaa Zero1:n ja mestari Finlay TAJIRIn. Sen tulokset postaan jo huomenna SMASH-threadiin. Samalla varmaan ilmoittavat 14.3. käytävän viimeisen show'n tärkeimpiä matseja.

Kaikissa tuloksissa ja cardeissa lähteenä www.purolove.com.

LOPPUKEVENNYS:

Tämä ei ole mitenkään ajankohtainen, mutta riemastuttaa kun tauon jälkeen tämä mainio Great Sasuke -video on taas youtubessa. Tai no siinä mielessä on ajankohtainen, että sopivasti pari päivää sitten Lance Storm kehui kuinka turvallinen Sasuke osasi olla.

Avatar
Goner
Viestit: 426
Liittynyt: To 20.11.2003 16:03

Re: PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista

Viesti Kirjoittaja Goner » Su 04.03.2012 00:54

Kuva
ALL TOGETHER!

UUTISIA:

:arrow: Viimeksi unohtui mainita, että WWE:n seuraavat show't Japanissa ovat 9.8. ja 10.8. Tokion Sumo Hallissa. Tuo on aika erikoinen ajoitus, koska 12.8. on samassa paikassa New Japanin G1 Climax -turnauksen finaali ja 18.8. Tokyo Nippon Budokanissa pikkupromootio DDT:n jättishow. Jos ei ihmeitä satu, niin kumpikin show tulee katsojamäärissä jyräämään Smackdown-miehistöllä vierailevan WWE:n. (Lähde: Wrestling Observer Newsletter)

:arrow: All Japanin, New Japanin ja NOAHin toinen All Together -yhteisshow ei tarjonnut hirveästi uutisia. Show oli taas viihdyttävä, mutta tuloksilla ei ole merkitystä ja viime syksyn kaltaista ison tapahtuman tunnelmaa ei ollut, koska täyden Budokanin sijaan nyt oltiin pienessä 3500 katsojan Sendai Sun Plaza Hallissa. Kolmannesta show'sta ei ole ollut puhetta.

:arrow: Merkittävin uutinen All Togetherin jäljiltä on Kenta Kobashin loukkaantuminen. Vammat oikean jalan polvessa ja kummankin jalan sääriluissa pitävät hänet poissa NOAHin mukaan pari kuukautta. Kobashi liikkuu nykyään sen verran huonosti, että oikeastihan hänen pitäisi lopettaa uransa tähän. Hän on kuitenkin vajoavan NOAHin suurin tähti, joten tuskin hän on valmis lopettamaan ennen kuin on ihan pakko. Keiji Muto painii Kobashin tilalla 18.3. käytävässä tag-mestaruusmatsissa, jonka piti olla Kobashin ensimmäinen mestaruusottelu moneen vuoteen. Tuo NOAHin Keiji Muto & Go Shiozaki vs. Jun Akiyama & Akitoshi Saito on mielenkiintoinen myös siksi, että kaksi päivää sen jälkeen Muto ja Akiyama kohtaavat All Japanin ison show'n main eventissä, jossa taas on panoksena Triple Crown. (Lähteet: Wrestling Observer Newsletter & cagematch.net)

:arrow: NJPW piti 29.2. lehdistötilaisuuden, jossa kerrottiin uuden omistajan ensimmäisistä uudistuksista. Promootio sai uuden tv-show'n, jonka merkitys taitaa tässä vaiheessa olla vielä pieni mysteeri. NJPW:n ykkösshow näkyy isolla TV Asahilla yöllä klo 2 tai 3, mutta tämä uusi ohjelma tulee pienemmällä BS Asahilla klo 23. Yö-slotin takia heillä on ollut vaikeuksia saada uusia faneja, joten ainakin uuden show'n aikaisempi alkamisaika on hyvä juttu. Muut lehdistötilaisuuden uutiset liittyivät mm. muutoksiin turnauksissa (niistä lisää kun ajankohtaista), ensi vuoden alun Tokyo Dome -show'n varmistumiseen ja uusiin fanituotteisiin. Lisäksi sumolegenda Akebono on siirtymässä joko osittain tai ihan kokonaan All Japanista New Japaniin. (Lähde: puroresufan.com)

:arrow: SMASH piti toiseksi viimeisen show'nsa 19.2. 3000 katsojan edessä lähes täydessä Tokyo Dome City Hallissa. Tuloksista ja tulevaisuuteen liittyvistä huonoista arvauksista kirjoittelinkin jo tarkemmin SMASH-threadiin. (Lähteet: purolove.com ja smashxsmash.jp)

:arrow: Zero1 vietti 11-vuotissynttäreitään 2.3. Tokion Korakuen Hallissa. Show'ssa kiinnosti erityisesti main event Shinjiro Otani & Daichi Hashimoto vs. Kensuke Sasaki & Katsuhiko Nakajima, joka oli varsin hyvä matsi. Vastakkain olivat siis Zero1:n ja Diamond Ringin (eli entisen Kensuke Officen) veteraani & suojatti -tiimit. Samalla Hashimotolla tuli täyteen ensimmäinen vuosi painijana, koska debyytti tapahtui viime vuoden juhlashow'ssa.

TULOSSA:

:arrow: 4.3. on vuorossa New Japanin 40-vuotisjuhlashow. Nekin ovat aika pienimuotoisen juhlat Korakuen Hallissa, mutta main event on sentään IWGP Heavyweight -mestaruusmatsi. Siitä uutisoinkin jo viimeksi.

:arrow: Korakuen on kovassa käytössä, koska aiemmin samana päivänä show'nsa siellä pitää myös All Japan, jonka card näyttää aika lupaavalta. Silloin saatetaan julkistaa myös lisää matseja Sumo Hallin isoon tapahtumaan 20.3.

:arrow: SMASHin toistaiseksi viimeinen show on 14.3. Suomalaisista on mukana ainoastaan Starbuck, joka kohtaa main eventissä Hajime Oharan parina TAJIRIn ja AKIRAn.

LOPPUKEVENNYS:

:arrow: Jos ei huvittanut ladata koko SMASH-show'ta FCF vs. Zero1 -matsin takia, niin tuon ottelun voi katella vaikkapa tästä:
Shinjiro Otani, Masato Tanaka & Ikuto Hidaka vs. Starbuck, Hajime Ohara & Jessica Love. Tykkäsin.

Avatar
Goner
Viestit: 426
Liittynyt: To 20.11.2003 16:03

Re: PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista

Viesti Kirjoittaja Goner » Su 18.03.2012 20:22

Kuva
Naito vs. Okada. MOTY ja legendaarisen feudin ensimmäinen askel?

UUTISIA:

:arrow: Maaliskuun puhutuin aihe tuli New Japanin 40th Anniversary Show'sta, joka ei juhlapäivästä huolimatta vaikuttanut etukäteen kovinkaan merkittävältä tapahtumalta. Kuuden matsin ajan se olikin vain tavallinen hyvä NJPW:n perusshow, mutta main eventin jälkeen ihmiset uskoivat nähneensä juuri jotain erityistä.

Main event oli promootion suurimpien lupausten kohtaaminen, jossa helmikuussa Hiroshi Tanahashin pitkän IWGP-mestaruuskauden katkaissut Kazuchika Okada puolusti vyötään Tetsuya Naitoa vastaan. Nuorukaiset painivat erinomaisen matsin, joka tuntui seuraavat 15 vuotta kestävän taiston ensimmäiseltä askeleelta ja saattaa jäädä historiaan yhtenä promootion merkittävistä hetkistä. Epävarmuudesta kärsinyt Okada näyttää sopeutuvan rooliinsa koko ajan paremmin, mutta enemmän tässä loisti Naito, joka on vähitellen nousemassa yhdeksi parhaista painijoista maailmassa. Tämä ottelu kannattaa katsoa vaikkapa youtubesta:

Kuluvan kiertueen pienemmissä showeissa on ollut panoksena myös mm. Prince Devittin IWGP Jr. Heavyweight -mestaruus, jota tavoitteli ROH:n Davey Richards. Okada vs. Naiton ja muiden mestaruusmatsien tulokset:
Spoiler: näytä
NJPW "40TH ANNIVERSARY SHOW", 04.03.2012
Tokyo Korakuen Hall

IWGP Heavyweight Title: Kazuchika Okada (c) defeated Tetsuya Naito (28:50) with Rainmaker (1st defense).

NJPW, 10.03.2012
Nagoya International Conference Hall

IWGP Jr. Heavyweight Title: Prince Devitt (c) defeated Davey Richards (15:25) with Bloody Sunday (4th defense).

NJPW, 11.03.2012
Act City Hamamatsu

IWGP Intercontinental Title: Hirooki Goto (c) defeated Yujiro Takahashi (17:08) with Shouten Kai (1st defense).

NJPW, 19.03.2012
Fukushima National Athletic Meet Commemoration Gymnasium

IWGP Tag Team Title: Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima (c) defeated Yoshihiro Takayama & Lance Archer (17:42) with Moonsault Press by Tenzan on Archer (2nd defense).

lähde: purolove.com
:arrow: Giant Bernardin paluu WWE:hen näyttää tässä vaiheessa todennäköiseltä, mutta eipä hän itse sitä myönnä. Asiasta tarkemmin tässä threadissa: viewtopic.php?p=277053#p277053

:arrow: Kenta Kobashin loukkaantuminen ei jäänyt NOAHin ainoaksi murheeksi kevään isoimman tapahtuman kynnyksellä. Toinenkin main event meni uusiksi, kun GHC Heavyweight -mestaruusmatsin haastaja Takashi Sugiura loukkaantui muutama päivä ennen tänään 18.3. käytyä show'ta. Tilalle saatiin onneksi helposti ihan hyvä korvaaja, kun Naomichi Marufuji nostettiin merkityksettömästä täytematsista main eventiin.

Tuloksista ja tulevasta:
Spoiler: näytä
Muutokset eivät johtaneet yllättäviin mestaruusvaihdoksiin, vaan kaikki mestarit säilyttivät vyönsä.

5. GHC Jr. Heavyweight Tag Team Title: Kotaro Suzuki & Atsushi Aoki (c) defeated Super Crazy & Ricky Marvin (24:11) with Mass Driver by Suzuki on Marvin (5th defense).

6. GHC Tag Team Title: Jun Akiyama & Akitoshi Saito (c) defeated Keiji Muto (AJPW) & Go Shiozaki (30:04) with Sternness Dust by Akiyama on Shiozaki (1st defense).

7. GHC Heavyweight Title: Takeshi Morishima (c) defeated Naomichi Marufuji (12:25) with Backdrop Suplex (1st defense).

Morishiman seuraava haastaja on KENTAn No Mercy -stableen äskettäin liittynyt ja sen myötä uuden maskigimmickin debytoinut Maybach Taniguchi (entinen Shuhei Taniguchi). Ei hänestä taida main eventeriksi olla, mutta NOAHin on pakko yrittää saada jotain uusia naamoja haastajiksi.

lähde: purolove.com
:arrow: Jotkut vain muutaman show'n vuodessa järjestävät proomotiot bookkaavat hyvinkin erikoisia kohtaamisia, joista tykkään kertoa, vaikka matseilla ei mitään merkitystä olisikaan. Real Japan Pro Wrestlingin uusimman show'n main eventissä kohtasivat ilmeisesti ensimmäisen kerran ikinä kaksi legendaa. 80-luvun alun ykköstähti ja junior heavyweight -painin mullistanut alkuperäinen Tiger Mask paini Great Sasuken parina, kun vastaan asettuivat tässä seurassa turhalta tuntuva Ichiro Yaguchi ja Atsushi Onita, joka oli yksi 90-luvun alun suurimmista tähdistä ja vastaavasti mullisti hardcore-painin perustamassaan FMW:ssä. Samassa show'ssa Japaniin palasi myös 56-vuotias Vader. (lähde: purolove.com)

:arrow: SMASH piti viimeisen show'nsa, josta ei paljonkaan uutisoitavaa irronnut. Ilmeisesti huhtikuussa saatetaan kertoa jotain jatkosta. Kannattaa lukea Starbuckin lyhyt raportti reissustaan: http://buckorama.wordpress.com/2012/03/ ... -of-smash/

TULOSSA:

:arrow: All Japanin show'sta Tokion Sumo Hallissa 20.3. saattaa tulla promootion suurin menestys pitkään aikaan. Hyvin mielenkiintoiselta näyttävän cardin main event on Triple Crown -mestaruusmatsi, jossa kohtaavat NOAHin Jun Akiyama ja Keiji Muto. Kumpikin on reilusti uransa ehtoopuolella, mutta Akiyama on mestarina ollut huikeassa vedossa ja Muto antaa varmasti kaikkensa promootionsa isossa tapahtumassa. Kiinnostavin ottelu saattaa silti olla All Japanissa äärimmäisen harvinainen häkkimatsi vierailevan Yuji Nagatan ja Masayuki Konon välillä. Tämä on seuraus alkuvuoden intensiivisimmästä feudista, jossa Kono yrittää puolustaa loukkaantuneena olevan Masakatsu Funakin kunniaa sen jälkeen, kun Nagata murskasi Funakin naaman Tokyo Domessa 4.1.

:arrow: New Japan Cup alkaa 1.4. Kyseessä on siis 16 painijan pudotuspelityyppinen turnaus, jonka voittaja saa IWGP-mestaruusmatsin toukokuun alussa. Semifinaalit ja finaalit käydään viikkoa myöhemmin, joten ensi kerralla meillä on tiedossa vasta toiselle kierrokselle selviytyneet. Yksi osallistujista on harmi kyllä reilun parin kuukauden tauon jälkeen New Japaniin palaava MVP.

LOPPUKEVENNYS:

Pyrin etsimään mahdollisimman lyhyitä videoita, mutta nyt on toisen kerran peräkkäin pakko laittaa matsi.

Kaikkien kannattaa katsoa Tetsuya Naito vs. Kazuchika Okada, johon laitoin linkin jo avausuutisessa:

Avatar
Goner
Viestit: 426
Liittynyt: To 20.11.2003 16:03

Re: PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista

Viesti Kirjoittaja Goner » Su 08.04.2012 01:13

Kuva
Stack of Arms... BARRED.

Wrestlemania ja New Japan Cup vähän viivästyttivät postaamista, joten tästä tuli aika iso paketti kerralla.

Pahoittelen muuten tässä vaiheessa Dragon Gate -uutisoinnin puutetta. Se on ainut merkittävä promootio, jonka asioista olen ihan pihalla, eikä ulkopuolisen ole helppo hahmottaa heidän kuvioitaan. Tyydyn mieluummin kertomaan asioista, jotka itse ymmärrän.

UUTISIA:

:arrow: All Japanin kevään iso show Tokion Sumo Hallissa oli yksi viime vuosien parhaista painitapahtumista. AJPW on viime aikoina alkanut parantaa otteitaan mukavasti, mikä toivottavasti alkaa jossain vaiheessa näkyä myös promootion suosiossa. Mukana oli toki läjä vierailijoita mm. NJPW:stä, NOAHista, BJW:stä ja DDT:stä, mutta AJPW:n omat painijat vakuuttivat yhtä lailla.

Main event oli oikein hyvä Triple Crown -mestaruusmatsi Jun Akiyama vs. Keiji Muto, mutta näiden veteraanien kohtaamista edelsi muutama kenties parempikin ottelu. Ehkä kiinnostavin oli jatko mainiolle Yuji Nagata vs. Stack of Arms -feudille, kun ilmeisesti uransa ensimmäisen häkkimatsin paininut NJPW:n Nagata kohtasi brutaalissa ottelussa Masayuki Konon. Stack of Arms on siis AJPW:n stable, jonka johtaja Masakatsu Funaki on vielä monta kuukautta poissa kehistä Nagatan murskattua hänen naamansa tammikuussa. Spoiler-tageissa tulokset:
Spoiler: näytä
AJPW "40TH ANNIVERSARY YEAR PRO-WRESTLING LOVE IN RYOGOKU VOL. 14", 20.03.2012 (GAORA TV)
Tokyo Ryogoku Kokugikan
9,000 Fans - No Vacancy


1. Akira Raijin Return Match: KAI, Hiroshi Yamato & Gillette defeated Akira Raijin, Kaz Hayashi & Minoru Tanaka (12:10) with Shooting Star Press by Gilette on Raijin.
2. Akebono, Taiyo Kea, Ryota Hama & Masanobu Fuchi defeated Osamu Nishimura, KENSO, Yutaka Yoshie & Yasufumi Nakanoue (7:39) with Running Body Press by Akebono on Nakanoue.
3. AAA Special Singles Match - SUGI Return Match: SUGI (AAA) defeated Ronin (AAA) (4:50) with Dragonrana.
4. All Asia Tag Team Title: Daisuke Sekimoto (BJW) & Yuji Okabayashi (BJW) (c) defeated Suwama & Takumi Soya (19:13) with German Suplex Hold by Sekimoto on Soya (4th defense).
5. AJPW World Jr. Heavyweight Title: Kenny Omega (DDT) (c) defeated Shuji Kondo (21:01) with One-Winged Angel (4th defense).
6. Stack of Arms vs. Aogi-gun - Cage Death Match: Yuji Nagata (NJPW) defeated Masayuki Kono (18:44) via KO (Backdrop Suplex).
7. All Japan vs. New Japan - Special Singles Match: Satoshi Kojima (NJPW) defeated Seiya Sanada (14:08) with Lariat.
8. AJPW World Tag Team Title: Takao Omori & Manabu Soya defeated Dark Ozz (AAA) & Dark Cuervo (AAA) (16:40) with Axe Bomber by Omori on Cuervo - Title change.
9. Triple Crown: Jun Akiyama (NOAH) (c) defeated Keiji Muto (18:21) with Sternness Dust (3rd defense).

Lähde: Purolove.com
:arrow: NJPW:llä on käynnissä jokakeväinen New Japan Cup. Kyseessä on siis 16 painijan pudotuspelityyppinen turnaus, jonka voittaja kohtaa toukokuun alun ppv:ssä IWGP-mestari Kazuchika Okadan. Mukana on vielä neljä painijaa, joiden kesken käydään semifinaalit ja finaali 8.4. Spoiler-tageissa turnauksen kahden ensimmäisen kierroksen tulokset:
Spoiler: näytä
NJPW, 01.04.2012 (Samurai! TV)
Amagasaki Memorial Park Gymnasium
5,600 Fans - Super No Vacancy Full House

Round 1: La Sombra (CMLL) defeated YOSHI-HASHI (9:41) with Paquera Tapatio.
Round 1: Karl Anderson defeated Hiroyoshi Tenzan (8:00) with Gun Stun.
Round 1: Hirooki Goto defeated Yujiro Takahashi (9:55) with Shouten Kai.
Round 1: Shinsuke Nakamura defeated MVP (9:45) with Boma Ye.
Round 1: Togi Makabe defeated Lance Archer (8:47) with King Kong Kneedrop.
Round 1: Minoru Suzuki defeated Yuji Nagata (15:31) with Gotch-Style Piledriver.
Round 1: Tetsuya Naito defeated Satoshi Kojima (17:53) with Polvo de Estrella.
Round 1: Hiroshi Tanahashi defeated Toru Yano (17:25) with High Fly Flow.

NJPW, 05.04.2012 (Samurai! TV)
Tokyo Korakuen Hall
2,005 Fans - Super No Vacancy Full House

Round 2: Hirooki Goto defeated La Sombra (CMLL) (9:51) with Shouten Kai.
Round 2: Karl Anderson defeated Shinsuke Nakamura (15:22) with Gun Stun.
Round 2: Togi Makabe defeated Minoru Suzuki (13:34) with King Kong Kneedrop.
Round 2: Hiroshi Tanahashi defeated Tetsuya Naito (18:21) with Small Package Hold.

Semifinaalimatsit ovat Tanahashi vs. Anderson ja Goto vs. Makabe. Andersonin menestys on tavallaan yllätys, mutta he haluavat pushata häntä nyt vahvana yksilönä tag-pari Giant Bernardin lähdettyä Lord Tensaiksi WWE:hen.

Lähde: Purolove.com
:arrow: NOAH kertoi toimitusjohtaja Ryu Nakatalla ja ex-painija Haruka Eigenillä olleen yhteyksiä yakuzaan vuodesta 2003 vuoteen 2010. Yakuzahan on aina ollut mukana painissa (ja varmaan ihan kaikenlaisessa liiketoiminnassa), ja kaikki näistä yhteyksistä tietävät, mutta silti vasta sen paljastuminen aiheuttaa ongelmia. Tällainen vapaaehtoinen tunnustaminen vaikuttaakin epätoivoiselta yritykseltä välttää pahimmat vahingot. Mma-promootio PRIDE käytännössä kuoli sen jälkeen kun he menettivät hyvän tv-slottinsa yakuza-yhteyksien paljastumisen vuoksi. NOAHilla ei taida olla mitään niin merkittävää menetettävää, mutta huonosti heillä menee muutenkin, eikä tämän jälkeen kukaan tai mikään taida tulla auttamaan. Yakuza-yhteyksien huhuillaan olleen syy myös midcard-puurtaja Tomoaki Honman yllättäville potkuille New Japanista maaliskuun lopussa. (Lähde: Wrestling Observer Newsletter)

:arrow: Kuten yleisiin uutisiin kirjoittelin, DDT:stä tuli laskujeni mukaan kuudes japanilainen promootio, jossa on nähty suomalaisedustusta. Muut ovat New Japan, RINGS, SMASH, Ice Ribbon ja All Japan. FCF:n Valentine nimittäin debytoi heidän show'ssa 1.4. Antonio Hondaa vastaan. Matsi tulee lähipäivinä telkkarista, mutta spoiler-tageissa tulos uteliaille:
Spoiler: näytä
DDT “APRIL FOOL 2012”, 01/04/2012
Tokyo Korakuen Hall
1,277 Fans – No Vacancy


2. Antonio Honda defeated Nico Valentine with a School Boy (9:02).
:arrow: TAJIRIn uusi promootio on nimeltään Wrestling New Classic (WNC). Sen ensimmäinen show on 26.4. 600 katsojaa vetävässä Tokion Shinjuku FACEssa ja toinen isompi show 24.5. Tokion Korakuen Hallissa. Tähän mennessä julkistetut painijat ovat tuttuja SMASHista. Suomalaisista ei ole ainakaan vielä mainintaa. (Lähde: Puroresu Spirit)

:arrow: Antonio Inokin IGF:llä oli show 20.3. Fukuokassa 6000 katsojan edessä (uskoo ken haluaa). IGF on siis vain muutamia tapahtumia vuodessa pitävä friikkipromootio, joka käyttää entisiä mma-ottelijoita, vanhoja painitähtiä ja keskinkertaisia WWE-jämiä. Tällä kertaa cardissa oli mm. Ultimo Dragonin 20-vuotisjuhlaottelusarjaan kuuluva Ultimo Dragon vs. Great Sasuke, Bobby Lashleyn unelmatiimi Bob Sappin kanssa, Alexander Kozlovina painiva entinen WWE-supertähti Vladimir Kozlov ja muita hämäriä matseja. Tuloksilla ei tietenkään ole mitään merkitystä. (Lähde: Purolove.com)

TULOSSA:

:arrow: New Japan Cupin finaalipäivä on heti 8.4. Mestari Okada saa silloin uuden haastajan toukokuun ppv:hen ja eiköhän muitakin matseja vahvisteta.

:arrow: NOAHin tag-turnaus Global Tag League käynnistyy 11.4. Siinä kiinnostaa erityisesti Zero1:sta vierailulla olevat Shinjiro Otani ja Daichi Hashimoto, joka taitaa painia tässä ensimmäiset NOAH-matsinsa. Vierailijatiimeihin kuuluu myös Eddie Edwardsin ja Colt Cabanan joukkue, joka lasketaan ROH:n edustajaksi, vaikka eipä Cabanaa ole siellä aikoihin näkynyt.

LOPPUKEVENNYS:

Tarkoituksella tällä kertaa jotain hyvin lyhyttä ja turhaa: Yakuzan takia ongelmissa oleva Haruka Eigen iloisempina hetkinä

Avatar
Coca
Viestit: 907
Liittynyt: La 18.08.2007 09:55
Paikkakunta: Kotka

Re: PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista

Viesti Kirjoittaja Coca » To 12.04.2012 15:35

Ihan mielenkiinnosta esitän kaikille puroseuraajille kysymyksen:

Oletteko kielen puolesta perillä mitä noissa eventeissä tapahtuu? Ihan vaikkapa painijoiden nimiä kirjoitettuina, selostusta, hypevideoita sun muuta mietiskellen. Onko ajan myötä päähän tarttunut esimerkiksi japanilainen aakkosto, yksittäisiä sanoja tai hajanaisia lauseita joiden tiedostaminen tekee luontevasti puropainin seuraamisesta helpompaa?
WrestlingAlertin seuraava kehäpsykologi

Avatar
The Blasterpiece
Viestit: 544
Liittynyt: Ti 29.06.2004 12:04

Re: PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista

Viesti Kirjoittaja The Blasterpiece » To 12.04.2012 19:40

Coca kirjoitti:Ihan mielenkiinnosta esitän kaikille puroseuraajille kysymyksen:

Oletteko kielen puolesta perillä mitä noissa eventeissä tapahtuu? Ihan vaikkapa painijoiden nimiä kirjoitettuina, selostusta, hypevideoita sun muuta mietiskellen. Onko ajan myötä päähän tarttunut esimerkiksi japanilainen aakkosto, yksittäisiä sanoja tai hajanaisia lauseita joiden tiedostaminen tekee luontevasti puropainin seuraamisesta helpompaa?
Joo, on.
Jyystä apinareikääni. Olen apina.

Avatar
Coca
Viestit: 907
Liittynyt: La 18.08.2007 09:55
Paikkakunta: Kotka

Re: PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista

Viesti Kirjoittaja Coca » To 12.04.2012 21:12

The Blasterpiece kirjoitti:
Coca kirjoitti:Ihan mielenkiinnosta esitän kaikille puroseuraajille kysymyksen:

Oletteko kielen puolesta perillä mitä noissa eventeissä tapahtuu? Ihan vaikkapa painijoiden nimiä kirjoitettuina, selostusta, hypevideoita sun muuta mietiskellen. Onko ajan myötä päähän tarttunut esimerkiksi japanilainen aakkosto, yksittäisiä sanoja tai hajanaisia lauseita joiden tiedostaminen tekee luontevasti puropainin seuraamisesta helpompaa?
Joo, on.
Hyvä sinulle :brilsmurf:
WrestlingAlertin seuraava kehäpsykologi

Avatar
Goner
Viestit: 426
Liittynyt: To 20.11.2003 16:03

Re: PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista

Viesti Kirjoittaja Goner » To 12.04.2012 22:28

Coca kirjoitti:Ihan mielenkiinnosta esitän kaikille puroseuraajille kysymyksen:

Oletteko kielen puolesta perillä mitä noissa eventeissä tapahtuu? Ihan vaikkapa painijoiden nimiä kirjoitettuina, selostusta, hypevideoita sun muuta mietiskellen. Onko ajan myötä päähän tarttunut esimerkiksi japanilainen aakkosto, yksittäisiä sanoja tai hajanaisia lauseita joiden tiedostaminen tekee luontevasti puropainin seuraamisesta helpompaa?
Kielen ymmärtäminen ei ole kovinkaan tarpeellista ainakaan perinteistä painipainotteista promootiota seuratessa. Tärkeämpää on oppia tuntemaan painijat, heidän taustansa (kokemus, aiempi menestys) ja nykyinen rooli promootiossa. Sen jälkeen suht aktiivisesti seuraamalla kaikki olennainen on mahdollista ymmärtää näkemänsä perusteella, koska bookkaus on simppeliä ja loogista. Näin ainakin New Japanissa ja All Japanissa.

Homma menee hankalammaksi kun on kyse pienemmistä indy-promootioista, joiden omat painijat ja etenkin vaihtuvat vierailijat ovat tuntemattomampia, eikä kuvioita ole helppo hahmottaa. Silloin kielen ymmärtämisestä olisi varmasti hyötyä. Osittain tämän takia katson pikkupromootioiden tapahtumia hyvin harvoin.

Osaan painitermejä, numerot ja painiin liittymättömiä lauseita. En koe, että niiden ymmärtäminen olisi millään tavalla helpottanut seuraamista. Turhana en kuitenkaan kielen ymmärtämistä pidä, vaan on kyllä itsellänikin ollut tarkoitus opiskella japania ainakin siihen pisteeseen, että puhetta hahmottaisi tarpeeksi ja jo sitä kuuntelemalla voisi oppia lisää. Olen vaan ollut tässä omatoimisessa opiskelussa jumissa samassa kohdassa jo kolmisen vuotta.

Kirjoituksen ja merkkien ymmärtämisen uskon olevan ihan turhaa, jos sitä ei osaa erittäin hyvin (eli paremmin kuin Google translate). Minulle on riittänyt, että tunnistan sanan puroresu katakana-merkeillä kirjoitettuna. Silloin löytää nettisivuilla oikeaan osioon, vaikka linkit olisivat kuvina, eikä Google osaisi siksi kääntää.

Avatar
Stefa
Viestit: 1142
Liittynyt: Su 26.06.2005 00:29
Paikkakunta: Tampere

Re: PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista

Viesti Kirjoittaja Stefa » Pe 13.04.2012 07:56

Annan nyt vähän kiitosta Gonerille siitä että jaksaa näitä puroresu-uutisia vääntää tänne kuukausittain. Puroresu-kamahan on minulle ihan hämärän peitossa eli en sitä ole koskaan seurannut (kuin nuo pari ottelua Alert Idolsin avulla), niin on se silti ihan kiinnostavaa lukea mitäs siellä Japanin maalla oikein sattuu ja tapahtuu. Näitä isoja recappeja on oikeastaan varsin kiva lukea ja toivon mukaan motivaatiosi kirjoitella näitä jatkuu. :wink:

Avatar
Risbe
Viestit: 73
Liittynyt: Ma 27.09.2004 20:08
Paikkakunta: Turku

Re: PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista

Viesti Kirjoittaja Risbe » Ma 16.04.2012 20:44

Ensinnäkin kiitokset Goner. Saat suurilta osin kiittää itseäsi heräännestä innostuksestani puroa kohtaan. Kelkkani olen kyllä muiden mukana kääntänyt ja taannoinen NOAH -painotteisuus on vaihtunut NJPW:n suuntaan. Hyvien aikojen Dragon Gate kiinnostukseenkaan en ole päässyt. Uutisointisi kuitenkin avaa loistavasti niin yleistä tilannetta kuin mukavia pieniä yksityiskohtia, jotka muuten jäisivät ainakin itseltä huomioimatta, hienoa työtä.

Sitten varsinainen kysymys. Goner, avaisitko mahdollisuuksiesi mukaan itselle täysin käsittämätöntä lojaalisuushämmästystäni. Miten on mahdollista, että japanilaisten promootioiden välinen painijaliikenne on niin olematonta? Ymmärrän vielä esimerkiksi Dragon Gaten tilanteen, jossa suurin osa ottelijoista on itse kouluteuttuja ja sen verran pieniä ja epätavanomaisia, etteivät saisi sijaa muualla. Sen sijaan NOAH:ssa on suuri määrä ottelijoita, joille järjen mukaan luulisi olevan kysyntää muissakin promootioissa, ja halua varmistella uraansa häipymällä vaikeuksissa olevasta promootiosta. Onko kyseessä puhtaasti lojaaliteettiongelma? Promootiota kohtaan? Muita ottelijoita kohtaan? Yleisöä kohtaa? Uskotaanko, että muualla ei saataisi samanlaista kunnioitusta? Täytyisikö lähteä taistelemaan hyvästä paikasta taas pohjalta? Onko "free agent" -käytäntö painijalle eduksi? Onko se edes yleensä painijan oma valinta vai normaalista työelämästä pohjautuva "ei oteta vakituiseksi vaan päästään halvemmalla, kun tehdään vaan määräaikainen sopimus" -tilanne? Mitä hypoteettisesti kävisi esimerkiksi NOAH:n kokonaan kaatuessa? Onko tilanne japanissa yleisesti painija vai promootiokeskeistä? Kuinka hyvä on ottelijoiden asema, ei tavallista työntekijää parempi?

Nyt tulikin ihan vahingossa vähän enemmän kysymyksiä. Ihan oman jaksamisen mukaan.
--

Avatar
Goner
Viestit: 426
Liittynyt: To 20.11.2003 16:03

Re: PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista

Viesti Kirjoittaja Goner » Ti 17.04.2012 00:25

Kysymykset ovat niin hyviä, että vastaukset menevät valistuneeksi arvailuksi. Länsimaalaisen voi olla mahdotontakin ymmärtää asiaa kunnolla.
Risbe kirjoitti:Sitten varsinainen kysymys. Goner, avaisitko mahdollisuuksiesi mukaan itselle täysin käsittämätöntä lojaalisuushämmästystäni. Miten on mahdollista, että japanilaisten promootioiden välinen painijaliikenne on niin olematonta? Ymmärrän vielä esimerkiksi Dragon Gaten tilanteen, jossa suurin osa ottelijoista on itse kouluteuttuja ja sen verran pieniä ja epätavanomaisia, etteivät saisi sijaa muualla. Sen sijaan NOAH:ssa on suuri määrä ottelijoita, joille järjen mukaan luulisi olevan kysyntää muissakin promootioissa, ja halua varmistella uraansa häipymällä vaikeuksissa olevasta promootiosta. Onko kyseessä puhtaasti lojaaliteettiongelma? Promootiota kohtaan? Muita ottelijoita kohtaan? Yleisöä kohtaa?
Lojaalisuushan on merkittävä asia koko japanilaisessa kulttuurissa, joten se näkyy työelämässä ja samalla tavalla myös painissa. En kyllä sen tarkemmin uskalla kulttuurista tässä puhua, vaikka aihe kyllä kiinnostaisi ja tarkoitus on joskus siitä lukea. Painijoiden siirtyminen promootiosta toiseen on aina ollut siellä suht harvinaista, mikä on saattanut vielä erityisesti vahvistaa sitä lojaalisuussääntöä painissa. Työnantajan lisäksi tärkeää on myös lojaalisuus kouluttajaa/oppi-isää kohtaan. Näistä veteraaneista mm. Akira Taue on NOAHin johdossa, Kenta Kobashi ei ole lähdössä minnekään ja Mitsuharu Misawa antoi elämänsä NOAHille. Fanien merkitystä veikkaan hyvin pieneksi.

Yksi syy on myös promootion lojaalisuus painijaa kohtaan. Omia painijoita ei potkita ilman vakavaa syytä. Veteraanit saattavat pitää vakiopaikan rosterissa vielä monta vuotta sen jälkeen kun he käyvät turhiksi. Pitkään palvelleille voi löytyä uran jälkeen paikka toimistohommissa. Heistä saatetaan muutenkin pitää huolta, mistä ikävä esimerkki on juuri NOAH, jossa tätä tehtiin (promootion ehkä tietämättä) rikollisella rahalla.

Toisaalta promootiot eivät välttämättä ole innokkaita koskemaan toisten painijoihin. Jo yhdessä vaiheessa 80-luvulla rajun kilpailunkin aikana AJPW ja NJPW sopivat, että eivät vie toistensa painijoita. Silloin kyse oli tosin vain kauhun tasapainosta, kun taas nykyään promootioiden välit ovat hyvät. Tietysti jos vaikkapa KENTA tai muu taitava tähti lähtisi NOAHista, niin kyllä hänelle paikka löytyisi.

Palailen tarkemmin NOAHiin ja loppupuolen kysymyksiin joku toinen päivä, mutta saisko sitä ennen selvennystä näihin kysymyksiin, joita en ihan ymmärtänyt:
Onko tilanne japanissa yleisesti painija vai promootiokeskeistä? Kuinka hyvä on ottelijoiden asema, ei tavallista työntekijää parempi?

Avatar
Risbe
Viestit: 73
Liittynyt: Ma 27.09.2004 20:08
Paikkakunta: Turku

Re: PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista

Viesti Kirjoittaja Risbe » Ti 17.04.2012 12:53

Tuntuu kaikkineen aivan järkeenkäyvältä. Lähdin alunperin kyselemään syystä, että jo vuosia sitten harmittelin suosikkien voimakasta jakautumista eri promootioihin ja nyt taukoni jälkeen sain surukseni huomata samojen ottelijoiden vaikuttavan yhä samoissa promootioissa, vaikka järki sanoo, että missä tahansa muussa maassa esimerkiksi juurikin NOAH olisi menettänyt jo joitain ottelijoita.

Muotoilenpa viimeiset kysymykset vaikka juuri tuon KENTAn mukaisiksi. Jos KENTA ilmoittaisi, että hän ei enää halua otella NOAH:ssa, mitä käytännössä tapahtuisi? Soitettaisiinko hänelle ja tarjottaisiin hurjia tarjouksia, vai käytäisiinkö neuvottelut enemmänkin promootioiden kesken? Kuinka suuri mahdollisuus KENTA:lla olisi odotella ja katsella keneltä saa parhaan sopimuksen vai pitäisikö mennä työhaastattelutyyliin anelemaan, että saisikos tulla töihin. Tietysti varmaan riippuu ottelijan tasostakin, mutta onko käytännössä jotain länteeverrattaen lähtökohtaisen erilaista menettelyä, joka itsessään lisäisi ottelijoiden tahtoa pysyä tutussa remmissä.

Kuinka vähäiset ovat ottelijoiden vaikutusmahdollisuudet omiin otteluihinsa? Tarkoitan, että kun vaikka Wrestle Kingdom lähestyy niin sopiiko edes ns. legendojen marssia toimistoon ja ehdotella omia otteluitaan, tai vaatia halutessaan taukoa tai kevennettyä ohjelmaa. Toisinsanoen, eroaako tilanne taas jollakin tavalla läntisistä toimintatavoista.
--

Avatar
Goner
Viestit: 426
Liittynyt: To 20.11.2003 16:03

Re: PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista

Viesti Kirjoittaja Goner » Ke 18.04.2012 00:45

Onko "free agent" -käytäntö painijalle eduksi? Onko se edes yleensä painijan oma valinta vai normaalista työelämästä pohjautuva "ei oteta vakituiseksi vaan päästään halvemmalla, kun tehdään vaan määräaikainen sopimus" -tilanne?
Taitaa riippua ihan painijasta. Vaikka muualla vieraileminen on tosi yleistä promootioiden vakituisillekin painijoille, niin kaipa freelancerin on helpompi päättää aikataulustaan ja bookata itseään erikoisempiin tapahtumiin. Suurin osa isoimpien firmojen freelancereista on veteraaneja, jotka saattavat haluta kevyemmän aikataulun ja joille on kysyntää esim. legendojen kohtaamisia bookkaavissa promootioissa. Toisaalta vasta äskettäin NOAH jätti uusimatta Saiton, Sanon ja Inouen sopimukset säästösyistä, joten he taitavat olla freelancereita tahtomattaan. NOAH kyllä käyttää heitä, mutta ei jokaisessa show'ssa.
Muotoilenpa viimeiset kysymykset vaikka juuri tuon KENTAn mukaisiksi. Jos KENTA ilmoittaisi, että hän ei enää halua otella NOAH:ssa, mitä käytännössä tapahtuisi?
Painija varmaan etsisi mieluisan promootion itse, mutta suuria sopimuksia tai tarjouskilpailua on turha odottaa, koska millään promootiolla ei ole varaa sellaiseen. Promootioiden kesken saatettaisiin ehkä korkeintaan sopia jonkinlaisesta hyvityksestä, joka ei olisi edellä mainitusta syystä nykyään ainakaan rahaa, vaan ehkä siirtyneen painijan uusi promootio lainaisi painijoita vanhan promootion tapahtumiin tjsp. Viimeisin esimerkki tähden siirtymisestä taitaa olla Satoshi Kojiman lähtö All Japanista New Japaniin pari vuotta sitten. Siihen ei muistaakseni liittynyt mitään hyvityksiä, aneluita tai tarjouskilpailuita, mutta Kojima olikin alunperin NJPW:n painija, joten kaikki meni sujuvasti varmaan jo siksi.

NOAHiin liittyen pitää muuten mainita se, että Kensuke Sasaki on siellä edelleen Kensuke Officen (tai nykyisin Diamond Ringin) väen kanssa, eikä lähdöstä ole mitään arvailujakaan. Hänellä ei ole mitään erityisiä siteitä NOAHiin ja hän voisi sen vähitellen upotessa liittää porukkansa johonkin toiseen promootioon, mutta edes hän ei ole sitä vielä tekemässä.
Mitä hypoteettisesti kävisi esimerkiksi NOAH:n kokonaan kaatuessa?
Usein promootion kaatuessa tilalle syntyy pari pienempää. En sitten tiedä voiko isoimpia tähtiä kiinnostaa jatkaminen NOAHiakin pienemmässä paikassa. Joskus 1-2 vuotta sitten tosin huhuiltiin NOAHin hajoamisesta kahteen leiriin erimielisyyksien takia, joten kai sekin olisi mahdollista.

Fanin näkökulmasta mahtavinta olisi tietysti parhaiden siirtyminen All Japaniin ja New Japaniin. AJPW voisi kaivata paria heavyweightia, kun taas NJPW:llä niitä on ihan tarpeeksi, mutta he tarvitsisivat junior heavyweightejä. Ainakin AJPW:n kohdalla ongelmaksi voisi kuitenkin muodostua se raha. Tilaa noissa on aika rajallisesti, joten kaikille ei mitenkään riittäisi vahvaa roolia ja hyvää palkkaa.
Kuinka vähäiset ovat ottelijoiden vaikutusmahdollisuudet omiin otteluihinsa? Tarkoitan, että kun vaikka Wrestle Kingdom lähestyy niin sopiiko edes ns. legendojen marssia toimistoon ja ehdotella omia otteluitaan, tai vaatia halutessaan taukoa tai kevennettyä ohjelmaa. Toisinsanoen, eroaako tilanne taas jollakin tavalla läntisistä toimintatavoista.
Bookerit ovat yleensä painijoita, joten toiveiden esittäminen ei välttämättä ole nöyränä toimistoon menemistä, vaan omasta asemasta riippuen asioista voi varmaan keskustella aika vapaasti heidän kanssa. New Japania bookkaa Jado & Gedo, NOAHia ainakin Naomichi Marufuji ja All Japania Shuji Kondo & Kaz Hayashi. Toiveiden toteutuminen on sitten eri asia. En usko, että kulttuurierot tai muut poikkeavat tavat vaikuttavat tähän. Tilanne voisi ehkä olla samankaltainen WWE:ssä, jos Vince McMahon olisi poissa, Triple H olisi johdossa ja joku HHH:n painijakaveri esittäisi hänelle toiveitaan.

Japanilaiseen kulttuuriin on ainakin ennen kuulunut tunnollisen työskentelyn lisäksi se, että omia heikkouksia ei haluta näyttää, joten en tiedä kehtaisiko kukaan pyytää taukoa. Kiertueiden välissä on sitten aikaa lepäämiseen. Kevennetty aikataulu ei näytä olevan ainakaan mahdoton, mistä esimerkkinä NJPW:n Koji Kanemoto. Hän on edelleen yksi parhaista junior heavyweighteistä, eikä näytä vanhenemisen merkkejä, mutta oikeasti kroppa ei ole enää kovin ehjä ja hän haluaa säästellä itseään. Kanemoton tilanne on ainakin fanin näkökulmasta ollut harmittava, koska osa-aikaisuuden takia hänet on ollut helppo tiputtaa isommista tapahtumista, kun tarvitaan tilaa vakituisille. Kevennetystä aikataulusta voinee siis neuvotella sopimusta uusittaessa, mutta ei ehkä kannata odottaa merkittävää roolia.

Avatar
Risbe
Viestit: 73
Liittynyt: Ma 27.09.2004 20:08
Paikkakunta: Turku

Re: PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista

Viesti Kirjoittaja Risbe » Pe 20.04.2012 22:12

Erittäin paljon vaan kiitoksia näistä tiedoista. En rasita sinua juuri nyt lisäkysymyksillä, mutta luvallanne kyllä tulisin niin taas joskus tekemään. Tietysti sillä varauksella, että puro jaksaa nyt kiinnostaa pidemmälläkin tähtäimellä. Toivotaan ainakin.
--

Avatar
Goner
Viestit: 426
Liittynyt: To 20.11.2003 16:03

Re: PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista

Viesti Kirjoittaja Goner » Ti 24.04.2012 23:50

Saa kysellä ihan vapaasti. Mielelläni arvailen vastauksia.

Kuva
WE ARE PRO-WRESTLING LOVE!

UUTISIA:

:arrow: All Japan ja New Japan ilmoittivat järjestävänsä yhteisshow'n juhlistaakseen promootioiden 40-vuotista historiaa. Tokion Sumo Hallissa 1.7. pidettävän tapahtuman nimi on WE ARE PRO-WRESTLING LOVE! AJPW:n Triple Crown ja NJPW:n IWGP-mestaruus ovat ilmeisesti panoksina illan main eventeissä, joten tästä on selvästi tarkoitus tehdä merkittävä show. Viime syksynä ja tämän vuoden helmikuussa järjestetyt All Together -hyväntekeväisyystapahtumat olivat ihan kivoja, mutta otteluiden vähäinen merkitys ja painijoiden panostus muistutti NHL:n All Stars -matseja. (Lähde: Puroresu Spirit)


:arrow: New Japan Cupin voittaja ja siten seuraava mestaruushaastaja ratkaistiin 8.4. Siitä lisää alla spoiler-tageissa. Tämä saattoi olla viimeinen NJC laatuaan, sillä helmikuussa uusi omistaja lupaili ensi vuoden keväälle turnausta nimeltä World War League.
Spoiler: näytä
Hirooki Goto otti peräti kolmannen New Japan Cup -voittonsa neljässä vuodessa kukistettuaan finaalissa Hiroshi Tanahashin. Voitto Tanahashista oli hänen uransa ensimmäinen, ja seuraavaksi tavoitteena on ensimmäinen IWGP-mestaruusvoitto. Goton voitto oli mielenkiintoinen, koska taas yksi tappio tulevassa mestaruusmatsissa kasvattaisi hänen mainettaan epäonnistujana. Toisaalta nyt on ehkä väärä hetki ottaa se voitto ja katkaista Kazuchika Okadan mestaruuskausi. (Lähde: Puroresufan)
:arrow: Nyt on taas se aika vuodesta kun Japanissa on liikaa turnauksia. NJC:n lisäksi äskettäin päättyi AJPW:n Jr. Tag League. NOAHilla on pari viikkoa sitten alkanut Global Tag League, jonka voittajatiimi ratkeaa 29.4. Kiinnostavimmat ovat kuitenkin vasta alussa tai edessä myöhemmin. AJPW:llä lähti 21.4. käyntiin perinteinen Champion Carnival, jossa AJPW:n heavyweightit muutamalla mainiolla vierailijalla höystettynä on jaettu kahteen lohkoon, joiden sisällä jokainen kohtaa jokaisen, minkä jälkeen eniten pisteitä keränneet ratkaisevat turnausvoittajan semifinaalien ja finaalin kautta 7.5. Toinen kiinnostavimmista turnauksista on 27.5. alkava NJPW:n Best of the Super Jr. Siitä kuitenkin lisää vasta toukokuussa. (Lähde: Purolove)

:arrow: Champion Carnivaliin liittyy myös yksi etenkin tulevaisuuden kannalta lupaava idea. Kiertueen jokainen show nimittäin näytetään ilmaiseksi suorana netissä. Ei-japanilaisen näkökulmasta tämä on kauan kaivattu askel seuraamisen helpottamiseksi. Jatkuvasti ilmaisia showeja on turha odottaa, mutta kyllä noista silloin tällöin olisin valmis maksamaan.

:arrow: New Japan näyttää vihdoin panostavan jr. heavyweight -divariinsa. Tunnetuin vahvistus on entinen IWGP Jr. Heavyweight -mestari Low Ki, jonka lisäksi NJPW on lainannut AJPW:stä vuoden lainasopimuksella BUSHIn ja tuonut takaisin yhden tutun gimmickin. 30 vuotta sitten ensimmäisen kerran Tiger Maskin vastustajana debytoinut Black Tiger nimittäin palaa promootioon parin vuoden tauon jälkeen, mutta maskin alla on toki taas uusi painija, joka seuraa gimmickissä mm. Mark "Rollerball" Roccoa ja Eddie Guerreroa. (Lähde: Puroresufan)

:arrow: Viimeisenä taas kummallisuuksia. TAJIRIn uudella promootiolla on ensimmäinen show vasta parin päivän päästä, mutta menestystä promootion edustajalle on herunut jo huhtikuun alussa. Naispainija Kanasta tuli nimittäin kolminkertainen DDT Ironman Heavymetalweight -mestari 8.4. Kaikki voitot tulivat samana päivänä, ja ensimmäinen niistä oli vyön historian 900. mestaruusvaihdos. Tämä on siis parodia WWE:n 24/7-säännöllä toimineesta Hardcore-mestaruudesta. (Lähde: Dramatic DDT)

TULOSSA:

:arrow: TAJIRIn uusi promootio WNC aloittaa todella pienen budjetin show'lla. Sen jälkeen tiedetään varmaan lisää toukokuun isomman tapahtuman cardista ja promootiosta muutenkin.

:arrow: NOAHin Global Tag League -turnaus päättyy 29.4. toivottavasti hyvän tiimin voittoon.

:arrow: New Japanin seuraava ppv on 3.5. Fukuokassa. Seuraava uutispläjäys kun olen tämän nähnyt.

LOPPUKEVENNYS:

Tämän tarjoaa poikkeuksellisesti WWE.
A special look at the many Superstars who have sprayed the mist
Lord Tensai learned from WWE Superstars such as Tajiri and the Great Muta about the mist. WWE.com looks back at many Superstars who have used the mist as a weapon in the ring.
Mukana on tosin myös vähemmän japanilainen Kwang eli Savio Vega.

Avatar
Goner
Viestit: 426
Liittynyt: To 20.11.2003 16:03

Re: PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista (16.5.)

Viesti Kirjoittaja Goner » Ke 16.05.2012 00:56

Kuva
Kota Ibushi on taas täällä!

New Japanin ppv ei ole vieläkään tullut jakoon, joten olen viivytellyt tämän postaamista, mutta en viitsi enää pidempään odottaa.

UUTISIA:

:arrow: NJPW:n Wrestling Dontaku -ppv pidettiin 3.5. Fukuokassa täyden katsomon jännittäessä, että voittaako New Japan Cupin huhtikuussa vienyt Hirooki Goto vihdoin ensimmäisen IWGP-mestaruutensa Kazuchika Okadalta. Haluan tosiaan katsoa show'n ennen tuloksien lukemista, mutta parista asiasta olen spoilaantunut. Spoiler-tageissa siis päämestaruuskuvioista:
Spoiler: näytä
Okada voitti Goton, ja seuraava haastaja kesäkuun ppv:ssä on Hiroshi Tanahashi, jolta Okada vyön siis alunperin vei mainiossa matsissa. Kesäkuinen Dominion Osakassa on ainakin parina viime vuotena ollut yksi vuoden parhaista tapahtumista, joten odotukset ovat taas aikas korkealla.
:arrow: Champion Carnival eli All Japanin legendaarinen heavyweight-turnaus päättyi 7.5. Tokion Korakuen Hallissa. Voittaja saa Triple Crown -mestaruusmatsin NOAHin Jun Akiyamaa vastaan heinäkuun WE ARE PRO-WRESTLING LOVE -tapahtumassa, joka on siis tämä viimeksi uutisoimani AJPW:n ja NJPW:n yhteisshow Tokion Sumo Hallissa. Ja Champion Carnivalin siis voitti...
Spoiler: näytä
...vähän yllättäen 18 vuotta All Japanissa paininut Taiyo Kea, jolle tämä oli toinen CC-voitto. Kea voitti semifinaalimatsissaan New Japanin Yuji Nagatan ja selviytyi finaaliin, jossa kohtasi Akebonon tiputtaneen Suwaman. Kea vs. Suwama -finaali oli oikein hyvä 22-minuuttinen, mutta ei silti vuoden parhaita otteluita.
:arrow: 29.4. päättynyt NOAHin Global Tag League oli kuulemma yksi viime vuosien parhaista NOAH-kiertueista, mutta vähän turhempana turnauksena se jäi itseltäni kokonaan näkemättä. Viikon tauon jälkeen käynnistyi jo toinen kiertue, jossa Takeshi Morishima on puolustanut GHC-mestaruuttaan Maybach Taniguchia vastaan. Tuloksia ja tulevia matseja spoiler-tageissa:
Spoiler: näytä
Mohammed Yone ja Naomichi Marufuji voittivat tag-turnauksen ja saavat mestaruusmatsinsa Jun Akiyaman & Akitoshi Saiton tiimiä vastaan 26.5. Tokion Differ Ariakessa. Morishima onneksi voitti Taniguchin, mutta seuraava haastaja 3.6. ei ole ainakaan parempi. NOAHin heavyweight-tilanteesta kertoo aika paljon, kun vuoden alussa freelanceriksi vapautettu Akitoshi Saito päästetään ykkösmestaruushaastajaksi, ihan kuin pelkkä tag-mestaruus ei riittäisi.
:arrow: Kaikkien suosikkilentäjä Kota Ibushi palasi pitkän loukkaantumisen jälkeen painikehiin DDT:n show'ssa Korakuen Hallissa 4.5. Vastaan asettui El Generico, joka oli Ibushin kanssa mukana myös vähän erikoisemmassa matsissa pari päivää myöhemmin. Tuo yllä oleva kuvasarja kertoo aika paljon. Luonnon helmassa käyty 6-way päättyi reilun tunnin jälkeen, kun Generico selätti Takao Soman.

:arrow: Saksalainen wXw, amerikkalainen CZW ja japanilainen Big Japan Pro Wrestling perustivat yhteisen Strong World Heavyweight Championshipin, jonka ensimmäinen kantaja ratkaistiin 5.5. Yokohamassa. Näin BJW:n Deathmatch-mestaruuden rinnalle saatiin myös vähän perinteisemmän painin mestaruus.

TULOSSA:

:arrow: New Japanin Best of the Super Junior -turnaus käynnistyy 27.5. ja päättyy 10.6. semifinaaleihin ja finaaliin. Tämäkin koostuu kahdesta lohkosta, joiden sisällä jokainen kohtaa jokaisen painijan kerran. Mukana on NJPW:n jr. heavyweight -divarin vakionaamojen lisäksi mm. äskettäin promootioon palannut Low Ki, Davey Richardsin korvannut Brian Kendrick, FCW:stä helmikuussa potkittu Alex Kozlov ja Dragon Gaten PAC.

:arrow: IGF:n show'ssa 26.5. nähdään ehkä vuoden hirvein isohkon promootion main event kun mestari Jerome Le Bannerin haastajaksi asettuu WWE:stä Vladimirina tuttu Alexander Kozlov (jota ei pidä sekoittaa tähän aiemmin mainittuun Alex Kozloviin).

:arrow: TAJIRIn uusi promootio WNC aloitti huhtikuussa varovaisesti, mutta 24.5. on vuorossa vähän isompi show Korakuen Hallissa. Main event on Dave Finlay vs. AKIRA, minkä lisäksi nähdään nähdään tag-matsi, josta innostun aika kovasti. Vähän yllättäen Mikey Whipwreck tulee TAJIRIn tag-pariksi, kun vastaan asettuvat New Japanin Jado & Gedo. Painillisesti en enää vuonna 2012 odota mitään, mutta kyllä tuon viihdyttävä pitäisi olla.

LOPPUKEVENNYS:

Kota Ibushin paluun kunniaksi ihastellaan häntä:

Avatar
Merovingi
Viestit: 2897
Liittynyt: Ma 06.03.2006 18:31
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista (16.5.)

Viesti Kirjoittaja Merovingi » Pe 25.05.2012 03:55

In news coming out of Japan in the last few hours, joshi star Io Shirai was arrested for narcotics possession at Narita Airport. She was arrested alongside NOSAWA Rongai as the pair returned from the Lucha Expo in Mexico this past weekend after customs officials found marijuana hidden in two picture frames. From the amount recovered (75 grams, listed as a street price of Y450,000), it appears to be an amount for “personal use” rather than for distribution. From Western sensibilities, a pro-wrestler having a relatively small amount of marijuana for personal usage is hardly a news story… but unfortunately for Shirai and Rongai, Japan is far less forgiving than the West with regards to marijuana.

The Cannabis Control laws passed in 1948 offer stiff penalties to even those caught with a simple possession charge – which can draw five years in prison with hard labour. Again, regardless of your personal position on drug usage or whether you think Japan’s stance on this is ridiculous or not, these are the laws of the country. According to a blog post on 420magazine.com, it’s highly likely that both Shirai & Rongai are currently in a detention centre, and are likely to remain there for the next 10 (and possibly up to 20) days while the prosecutor prepares an indictment. If indicted, the poster suggests that “…it is highly unlikely that you will be found innocent.”. For their part, Shirai and Rongai are denying all knowledge of the drugs, and are reportedly saying that the picture frames were given as gifts in Mexico. The fact that they were subsequently arrested indicates that the authorities were not buying that defense.

Back in 2006, pro-wrestler Isao Takagi (who wrestled as Arashi for AJPW) was busted for possession of 2.9 grams of cannabis, which he claimed he was using to help alleviate the pain from injuries suffered as a pro-wrestler. He was immediately banished from AJPW by President Keiji Mutoh (and Mutoh publicly apologised for the incident to both fans and – crucially – sponsors). Arashi was sentenced to five years imprisonment, and upon his early release he found his career basically shot. Unable to get back into AJPW and with no other major leagues interested, Takagi ended up working some shows for Tatsumi Fujinami’s DRADITION promotion before fading away. In 2008, the Sumo world was hit by a pot scandal which saw the first expulsion in the sport’s 2,000 year history – again, over nothing more than simple possession. Let’s be honest, while we should wait and see whether Io & NOSAWA are indicted before we speculate too far, I’d say that it is a given that Shirai will be out of Stardom (her biggest profile regular booking in Japan) and will likely find herself blackballed from the majority of promotions, at least for a period of time. For Rongai, his chance to rebuild his career after a 2011 incident where he was jailed for stealing a taxi looks to have stalled on the verge of a big opportunity as part of the NJPW Best of the Super Juniors 2012 tournament which starts this weekend. (Rongai was rumoured to have been under the hood of the new Black Tiger).
Japanilainen joshipainija (=naispainija) Io Shirai ja deathmatch-painijana tunnettu NOSAWA Rongai pidätettiin Naritan lentokentällä huumeiden salakuljetuksesta epäiltynä. Kaksikko oli piilottanut kahden taulun kehyksiin yhteensä 75 grammaa kannabista, ja Japanin huumelain perusteella kaksikkoa voi uhata jopa viiden vuoden vankeustuomio rankalla työllä varustettuna. Kaksikko koitti väittää, ettei heillä ollut tietoa kannabiksesta, mutta pidätyksen perusteella poliisi ei uskonut väitettä. Arvelujen mukaan he ovat häkin takana seuraavat 10-20 päivää, minkä aikana syytteet saadaan kasaan. NOSAWA Rongaille tämä ei ole ensimmäinen kerta lainrikkojana, sillä hän varasti vuonna 2011 taksin. NOSAWAlle pidätys tulee pahaan aikaan, sillä hänellä oli edessään iso tilaisuus NJPW Best of the Super Juniors 2012 turnauksessa ja huhuttu myös uudeksi Black Tigeriksi.

Käytännössä molempien urat ovat ohi - ainakin Japanissa. NOSAWA on jo 35 vuotta ja monen vuoden linnatuomio ei tee tuossa iässä hyvää, mutta suurin ongelma tulee sosiaalisessa stigmassa. Isao Takagi jäi kiinni kannabiksen hallussapidosta vuonna 2006 ja sai kolmen vuoden tuomion, minkä jälkeen ei ole ollut suurin promootioihin asiaa. Tuomio tuli vain n. 3 grammasta kannabista.

Io Shirai on vasta 22 vuotta, mutta pitkä tuomio ja sosiaalinen stigma voivat koitua uran tuhoksi Japanissa. Japanissa ja Aasiassa yleisesti huumeista annetaan kovia tuomioita, Singaporessa jopa kuolemantuomioita. Yhteisöllinen kulttuuri halveksuu huumeidenkäyttäjiä todella kovasti ja tämän kannabiksen voisi rinnastaa siihen, että joku amerikkalainen jäisi kiinni isosta määrästä kokaiinia.
hevosen k**pä

Avatar
Migu.22
Viestit: 730
Liittynyt: Ti 03.05.2005 15:43
Paikkakunta: Tampere

Re: PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista (16.5.)

Viesti Kirjoittaja Migu.22 » Pe 25.05.2012 11:56

Taulun kehyksissä 75 grammaa? On kaveruksilla ollut isot kehykset. Tai vaihtoehtoisesti jotain hakkapeliittaa siellä sisällä.
\____0___/

Avatar
Merovingi
Viestit: 2897
Liittynyt: Ma 06.03.2006 18:31
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista (16.5.)

Viesti Kirjoittaja Merovingi » Pe 25.05.2012 13:48

Migu.22 kirjoitti:Taulun kehyksissä 75 grammaa? On kaveruksilla ollut isot kehykset. Tai vaihtoehtoisesti jotain hakkapeliittaa siellä sisällä.
Kaksikko oli laittanut tauluista kuvan Twitteriin Meksikon puolella ja kyllä ne oli isot kehykset. Kyllä niihin kahteen kehykseen mahtuu helposti 75 grammaa.
hevosen k**pä

Avatar
Dorian
Viestit: 2163
Liittynyt: To 10.02.2011 15:43
Paikkakunta: Helsinki

Re: PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista (16.5.)

Viesti Kirjoittaja Dorian » Pe 25.05.2012 14:01

Ymmärrän että Japanissa on saatavuus varmaan aika nihkeetä, mutta mikä v***n järki on jotai 75 ketolaa lähtee rajan yli viemään? :D Johan sen sais omasta kylppäristä suhteellisen pienellä vaivalla.
Tämä pysyy tässä niin kauan, kunnes seuraavat asiat tapahtuvat:

SM-liiga käy liian pieneksi Jokereille [ ]

Hjallis harkimo suksii vittuun Jokereista [ ]

Joel Armia tekee Olympiakisoissa maalin [ ]

Minä ja DMW istutaan tuopin ääressä [ ]

Avatar
Goner
Viestit: 426
Liittynyt: To 20.11.2003 16:03

Re: PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista (8.6.)

Viesti Kirjoittaja Goner » Pe 08.06.2012 00:28

Kuva
IT WASN'T MY FAULT, YOU GOT THE RONGAI! AGAIN!

Näitä uutispläjäyksiä on tarkoitus postata parin viikon välein, mutta aikataulua sotkee taas puroresun epävarma saatavuus. New Japanin show't haluan katsoa spoilaantumatta, joten samalla joudun välttelemään puroresu-uutisia yleensäkin. Aiemmin nopealla tahdilla tapahtumia julkaissut RUDOS on alkanut rahastaa dvd-latauksilla, joten ilmaislinkkejä voi joutua välillä odottamaan.

UUTISIA:

:arrow: Kuten Merovingi jo uutisoi, NOSAWA Rongai ja Io Shirai kärähtivät kannabiksen salakuljetuksesta taulujen kehyksissä. Samalla vahvistuivat arvelut siitä, että NOSAWA oli uusi Black Tiger, koska New Japan poisti Black Tigerin Best of the Super Jr. -turnauksesta. Davey Richardskin näyttää olevan ulkona NJPW:stä jäätyään pois toukokuun alun ppv:stä ja BOSJ:sta auto-onnettomuuden vuoksi. Vammat eivät kuitenkaan estäneet painimista Jenkeissä, joten oikeasta syystä on erilaisia huhuja. New Japan olisi laskujeni mukaan kai kolmas japanilainen promootio, johon Richards sotkee välinsä.

:arrow: Viime aikojen ikävimpänä uutisena All Japanin nuori Takumi Soya ilmoitti lopettavansa uransa, koska hän ei ole toipunut leukavammastaan kunnolla ja lääkärien mukaan uudet iskut voisivat olla vaarallisia. Vasta viime vuoden tammikuussa debytoinutta Soyaa oli juuri alettu ennustaa tulevaisuuden supertähdeksi. Ikävät piirteet eivät edes jää tähän, vaan vamman aiheutti alunperin nimenomaan hänen veljensä Manabu Soya. Manabulla itsellään lienee erinomainen tulevaisuus AJPW:ssä, joten veljensä kohtalo taitaa pyöriä mielessä pitkään.

:arrow: Yksi vuoden kohokohdista alkaa jo jännittää, kun New Japan julkaisi elokuussa käytävän G1 Climaxin päivämäärät. Osallistujista ei ole vielä varmaa tietoa, mutta huhun mukaan tätä heavyweight-turnausta värittäisi tällä kertaa ainakin Kota Ibushi, jonka puuttuminen käynnissä olevasta BOSJ:sta hämmästytti. Turnaus alkaa 1.8. ja finaali käydään 12.8. Tokion Sumo Hallissa. WWE:llä on house show't samassa paikassa 9. ja 10. päivä, minkä lisäksi DDT:llä on vuoden isoin show Tokion Budokan Hallissa 18.8. Sanoin tästä jo joskus aiemmin, mutta ei hyvältä näytä WWE:n kannalta.

:arrow: Toisen sukupolven painijoita on ollut Japanissa erittäin vähän etenkin kun vertaa WWE:n tilanteeseen. Tilanne tuntuu vähitellen muuttuvan kun Daichi Hashimoto debytoi reilu vuosi sitten ja legendaarisen Tatsumi Fujinamin 18-vuotias poika ilmoitti huhtikuussa haluavansa painijaksi. Tatsumin 40-vuotista painiuraa juhlistaneen matsin jälkeen suunnitelmistaan kertoneen Leona Fujinamin debyyttiä joudutaan kuitenkin odottamaan monta vuotta, koska hän lupasi isälleen, että valmistuisi ensin yliopistosta. Uusin painijaksi aikova poika on erityisen mielenkiintoinen. Mitsuo Momotan poika Riki Momota on nimittäin kouluttautumassa painijaksi. Hänen isoisänsä oli Japanin kaikkien aikojen suurin painitähti ja puroresun isä Rikidozan. Mitsuosta ei ikinä tullut merkittävää painijaa, mutta vielä 50 vuotta Rikidozanin kuoleman jälkeen pojanpojan otteet herättänevät kiinnostusta.

:arrow: Kukaan ei halua katsoa IGF:ää, joten tylysti spoilaan, että WWE:stä Vladimir Kozlovina tuttu Alexander Kozlov hävisi Jerome Le Bannerille IGF-mestaruusmatsissa 3 minuutissa ja 44 sekunnissa. Lyhyt kesto selittyy hölmöllä mma-lopetuksella, jossa tuomari julisti Le Bannerin voittajaksi TKO:lla ja Kozlov väitti olevansa ok. Ja koska Akitoshi Saiton täyttämät NOAHin mestaruusmatsit eivät ansaitse omaa uutistaan, niin heti perään niiden tulokset. Mutta tällä kertaa sentään spoiler-tageissa:
Spoiler: näytä
NOAH, 26.05.2012 (Samurai! TV)
Tokyo Differ Ariake
1,200 Fans

GHC Tag Team Title: Jun Akiyama & Akitoshi Saito (c) defeated Mohammed Yone & Naomichi Marufuji (31:15) with Death Brand by Saito on Yone (2nd defense).

NOAH "GREAT VOYAGE 2012 IN NAGOYA", 03.06.2012 (G+)
Nagoya International Conference Hall
2,000 Fans - No Vacancy

GHC Heavyweight Title: Takeshi Morishima (c) defeated Akitoshi Saito (24:18) with Backdrop Suplex (3rd defense).
:arrow: Lisäystä viime kerran vajaisiin NJPW Wrestling Dontaku -tuloksiin nyt kun olen show'n vihdoin nähnyt. Fukuokassa Hakata Dontaku -festivaalin osana pidettyä ppv:tä oli katsomassa täysi tupa eli 6500 katsojaa ja moni muu jäi vielä ulkopuolelle. Show'sta on yli kuukausi, mutta pistän tulokset spoiler-tageihin, koska show tuli jakoon vasta pari päivää sitten.
Spoiler: näytä
Kaksi mestaruutta siis siirtyi babyface-puolelta heel-stable CHAOSille. Vasta äskettäin promootioon palannut Low Ki voitti IWGP Jr. Heavyweight -vyön toisen kerran urallaan ja pahiskaksikko Yano & Iizuka huijasi vyöt legendaariselta TenKojilta. Karl Anderson tekee vahvaa nousua yksilöpainijana Giant Bernardin lähdettyä WWE:hen, mutta kuukautta aiemmin New Japan Cupissa kaatunut Nakamura oli tällä kertaa parempi. Main eventissä NJC-voitolla mestaruusmatsin ansainnut Hirooki Goto epäonnistui taas kerran yrityksessään voittaa päämestaruus. Seuraavaksi Okadan haastajaksi kesäkuun ppv:hen ilmoittautui tosiaan Hiroshi Tanahashi, jolta Okada alunperin vyön vei.

NJPW "NJPW 40TH ANNIVERSARY ~ WRESTLING DONTAKU 2012", 03.05.2012 (WPW/PPV)
Fukuoka International Center
6,500 Fans - Super No Vacancy Full House


1. Tomohiro Ishii, YOSHI-HASHI & Jado defeated Strong Man, Captain New Japan & Tama Tonga (7:12) with Vertical Drop Brainbuster by Ishii on Tonga.
2. TAKA Michinoku (KAIENTAI DOJO) & Taichi defeated Ryusuke Taguchi & KUSHIDA (8:16) with Taichi-Style Gedo Clutch by Taichi on KUSHIDA.
3. Jushin Thunder Liger & Tiger Mask defeated Gedo & Rocky Romero (7:50) with Flying Crucifix Hold by Tiger on Gedo.
4. IWGP Jr. Heavyweight Title: Low Ki defeated Prince Devitt (c) (21:01) with Ki Krusher '99 - Title change.
5. IWGP Tag Team Title: Toru Yano & Takashi Iizuka defeated Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima (c) (16:47) with Oni Koroshi by Yano on Kojima - Title change.
6. Special Tag Match: Minoru Suzuki & Yoshihiro Takayama defeated Yuji Nagata & Togi Makabe (13:43) with Gotch-Style Piledriver by Suzuki on Makabe.
7. Special Singles Match: Shinsuke Nakamura defeated Karl Anderson (12:15) with Boma Ye.
8. Special Tag Match: Hiroshi Tanahashi & Tetsuya Naito defeated Masato Tanaka (ZERO1) & Yujiro Takahashi (13:59) with High Fly Flow by Tanahashi on Takahashi.
9. IWGP Heavyweight Title: Kazuchika Okada (c) defeated Hirooki Goto (24:55) with Rainmaker (2nd defense).
:arrow: All Japanin 40th Anniversary Rise Up Tour 2012 -kiertue päättyi 27.5. Korakuen Hallissa pariin mestaruusmatsiin. Niiden lisäksi tag-mestaruudet olivat panoksena kiertueen aiemmassa show'ssa. Tulokset:
Spoiler: näytä
Omorin ja Soyan erittäin viihdyttävä Get Wild hävisi tag-mestaruudet harmittavasti jossain pikkutapahtumassa kiertueen keskellä. Alemman tason All Asia -vyöt pysyivät Big Japanin tiimillä, kun taas Jr. Heavyweight -mestaruus palasi AJPW:n haltuun DDT:n Kenny Omegalta.

AJPW, 20.05.2012
Acros Fukuoka
850 Fans - No Vacancy

6. AJPW World Tag Team Title: Seiya Sanada & Joe Doering defeated Takao Omori & Manabu Soya (c) (21:58) with This Is It by Sanada on Soya - Title change.

AJPW, 27.05.2012 (GAORA TV)
Tokyo Korakuen Hall
1,650 Fans

6. All Asia Tag Team Title: Daisuke Sekimoto (BJW) & Yuji Okabayashi (BJW) (c) defeated Kaz Hayashi & Shuji Kondo (18:06) with German Suplex Hold by Sekimoto on Hayashi (6th defense).
7. AJPW World Jr. Heavyweight Title: KAI defeated Kenny Omega (c) (20:15) with Splash Plancha - Title change.
TULOSSA:

:arrow: NJPW:n Best of the Super Jr. -turnaus päättyy semifinaaleihin ja finaaliin 10.6. Tokion Korakuen Hallissa. Finaali on viime vuosina ollut yksi vuoden parhaista otteluista maailmassa, joten odotukset ovat korkealla nytkin. New Japanin seuraava ppv taas on 16.6. Osakassa pidettävä DOMINION, joka on viime vuosina ollut yksi vuoden parhaista tapahtumista maailmassa.

:arrow: 13.6. tulee täyteen kolme vuotta Mitsuharu Misawan kuolemasta, ja NOAH järjestää Korakuen Hallissa tapahtuman hänen muistokseen. Main event on Takeshi Morishima, Kensuke Sasaki & Shiro Koshinaka vs. Jun Akiyama, Go Shiozaki & Akitoshi Saito, jonka odotan olevan oikein viihdyttävä.

LOPPUKEVENNYS:

Valentinen DDT-debyytistäkin tuttu Antonio Honda esittelee kaikille painifaneille tuttuja jumppaliikkeitä. Näillä rantakuntoon parissa viikossa:
Antonio Honda presents Hulk Hogan Gymnastics.
Viimeksi muokannut Goner, La 09.06.2012 02:07. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Japeet
Viestit: 1514
Liittynyt: Pe 29.12.2006 16:00

Re: PURORESU CONCENTRATION ~ uutisia Japanista (8.6.)

Viesti Kirjoittaja Japeet » Pe 08.06.2012 13:19

On kyllä mahtavia nämä puro concentrationit. Vielä kun saisi rinnalle luchapainiin keskittyviä uutisia =P~

Vastaa Viestiin