Rey Mysterio 619

WWE DVD, 2003

Rey Mysterio 619 
Kuvaus:

Who’s that jumpin’ out the sky? R…E…Y Mysterio, here we go.

“619” isn’t just San Diego’s area code, it’s WWE Superstar Rey Mysterio’s signature move, recalling his hometown. Join Rey for this special journey from his humble “619” beginnings…to his days in WCW…to his high-flyin’ WWE career. Rey takes us to Mexico, where he first began training. Get Rey’s unique perspectives on his fiercest rivals in the business.

For the first time anywhere, Rey’s family members and WWE Superstars help profile the most acrobatic and unique performer in WWE today.

 
Dokumentti

Dokumentti on enemmänkin tunnin mittainen Rey Mysterio-mainos kuin asiallinen selvitys painijan urasta. Sivuuttaen nopeasti Mysterion uran Meksikossa ja WCW:ssä, se seuraa Reyn WWE uraa debyytistä Wrestlemania X-Nine:en saakka. Koko dokumentti rakentuu loppujen lopuksi lyhyille ottelu-katkelmille, joihin kuuluvat mm. feud Anglen kanssa, Tag Team Tournament sekä karsinta ja pääsy Wrestlemaniaan. Myös osa extramatseista on lyhennetty dokumenttiin.

Aikaa vieviä ja epäoleellisia segmenttejä ovat niin Mysterion kodin esittely kuin 619 tatuoinnin hankkiminen. Ainoastaan muutamat kommentit Eddie Guerrerolta, Dean Malenkolta ja Mysteriolta itseltään tekevät dokumentin edes katsomisen arvoiseksi.

Filmistä paistaa niin selvästi läpi naiivi lähestymistapa painia kohtaan ettei kenellekkään jää epäselväksi kenelle tämä DVD on suunnattu.

Extrat (arvosteluasteikko DUD – ***** )

AAA When worlds Collide 6.11.1994
Rey Mysterio Jr., Heavy Metal & Latin Lover vs. Fuerza Guerrera, Psychosis & Madonna’s Boyfriend (Louie Spicolli)

Vaikka alku on lupaava ottelu lähtee nopeasti käsistä, eikä toimi niin kuin voisi odottaa.

*

WCW Great American Bash 16.6.1996
vs. Dean Malenko

Reyn WCW debyyti toteutettiin tyylillä. Matsi etenee tasaisella tempolla parikymmentä minuuttia ja on ehdottomasti painia sieltä paremmasta päästä. Malenko esittelee mukavan osan lukkoarsenaaliaan ja matsi on tekninen alusta miltei loppuun asti.

****

WCW Bash at the Beach 7.7.1996
vs. Psychosis

Psychosis-Mysterio-feud rantautuu WCW:hen kiitettävällä tavalla. Painijat välttävät ylettömän spotfestin ja turvautuvat myös tekniseen painiin.

***½

WCW Nitro 8.7.1996
vs. Dean Malenko

Ottelu ei yllä läheskään aiemman kohtaamisen tasolle. Lyhyehkö, hieman pakolla kasaan koottu kohtaaminen tarjoaa tietyn tasoisen TV-ottelun, mutta ei mitään erityisen mullistavaa.

**

WCW Halloween Havoc 26.10.1997
vs. Eddie Guerrero

WCW:n fanit äänestivät tämän vuoden otteluksi eikä ihan syyttä. Mysterio käyttää parhaimpia high flying- liikkeitään ja Eddie pitää matsin teknisesti kasassa. Yleisö on hyvin mukana vaikkei reaktioita valitettavasti kovin hyvin kuule.

****

WCW Bash at the Beach 13.7.1998
vs. Chris Jericho

En näe yhtään syytä miksi tämä matsi otettiin DVD:lle. Mysterio on erittäin epävarma ja tyrii osan liikkeistään oltuaan juuri poissa kehästä 7 kuukautta. Edes Jericho ei onnistu muodostamaan ottelulle minkäänlaista selkärankaa, ja vaikeaahan se onkin jos aikaa on kuusi minuuttia.

DUD

Smackdown 23.7.2002
vs. Chavo Guerrero

Reyn WWE debyytti ei aivan yllä tuolle WCW debyytin tasolle, mutta pitää tietenkin ottaa huomioon tuo WWE:n cruiserweight -time limit. (Ei näytetty Suomessa)

*

Smackdown 12.9.2002
vs. Kurt Angle

Vaikka tämä on yksi niistä Mysterion paremmista otteluista Smackdownissa, ei se kuitenkaan tuo pöytään mitään uutta. Toivon että miesten Summerslam ottelu on parempi. (Ei näytetty Suomessa)

**

Smackdown 26.9.2002
vs. Kurt Angle vs. Chris Benoit

Ottelu olisi voinut olla niin paljon parempi jos sille olisi annettu enemmän aikaa. Benoit ja Angle vievät ottelua ihan vauhdikkaasti ja pitävät Reyn suurimman osan aikaa ottelusta sivussa.

**½

Smackdown 21.11.2002
vs. Jamie Noble

Jos seuraat Smackdownia olet nähnyt tämän matsin kymmeniä kertoja. Kesto 4 minuuttia.

DUD

Kokonaisuus

Extrat tarjoavat DVD:n ainoan annin, mutta WWE on selvästi panostanut ennemmin määrään kuin laatuun. Jokatapauksessa DVD:llä kolme ehdottomasti katsomisen arvoista matsia.

Kirjoittanut German Suplex

Vastaa