UWF – It’s War

UWF oli pieni indy -federaatio 80 -luvun lopulta, jonka promoottorina toimi Bill Watts. Tässä eventissä oli n. 200 -katsojaa ja se pidettiin jossain hotellissa.

Cactus Jack vs. Cpl. Chris Michaels
Tämän Universal Wrestling Federationin eventin avaa kukas muukaan, kuin itse Mick Foley. Hyvä valinta openeriksi. Foley nimittäin saa minkä tahansa yleisön hereille, oli se sitten kymmentuhat tai kaksisataa -päinen, kuten tässä tapauksessa. Chris Michaels ei oikein koskaan uransa aikana ollut mitään suurta, mutta oli hän silti melko suosittu yleisön mielestä ja hän saikin ihan mukavat face -popit, mitkä eivät kylläkään olleet mitkään mielettömän johtuen siitä, että yleisöä oli kuten jo mainitsinkin n. 200 -henkilöä. Ja jotain tekemistä noiden face -poppien kanssa saattoi olla myös sillä, että hän tuli kehään ison Amerikan lipun kanssa. Ja nyt itse matsiin, joka oli todella lyhyt, liian lyhyt, mutta ehti tuossa lyhyessä ajassakin jotain tapahtua. Monia slammejä tai muita painiliikkeitä ei nähty oikeastaan yhtään, joten matsi koostui ‘Foley -brawlista’ ja ‘Foley -psykologiasta’. Hienoimmat hetket matsista koettiin kehänulkopuolella, missä tuttuun Foley -tapaan, Foley pisti kroppansa likoon, mikä johti muutamaan komeaan spottiin. Kaikenkaikkiaan matsi oli hyvä, mutta lyhyys syö pisteitä.
Pisteet: **+

The Power Twins vs. S.D. Jones & Johnny the Gunn
Power Twinsit olivat oikeasti kaksosia ja täysin samannäköisiä, he olivat entisiä painon-nostajia. En ole ihan varma heidän nimistään, mutta muistelisin että ne olivat Larry ja David. Jones taas oli iso musta mies, joka oli ollut WWF’ssä kuuluisa jobberi. Gunn taas oli joku nobody, ellei hän sitten ollut se sama Johnny Gunn, joka myöhemmin menestyi ECW’ssä voittamalla jopa tag-team mestaruudet. Näillä neljällä miehellä oli kuitenkin kaikilla yksi yhteinen juttu, he olivat hitaita. Varsinkin Power Twins. Ottelu oli siis todella hidasta menoa, jossa ei loistavalla painilla herkuteltu, hienoin liike taisikin olla bodyslam, mikä kertoo aika paljon matsin tasosta. Myös restholdit olivat kovassa käytössä tässä matsissa, vaikkei se edes ollut kovin pitkä. Ottelun jälkeen S.D. Jones otti mikin ja alkoi puhumaan, mutten saanut siitä yhtään mitään selvää.
Pisteet: ½

Bam Bam Bigelow vs. Afa the Wild Samoan
Bam Bam oli todella nuori ja oli ollut bisneksessä vasta muutaman vuoden. Afa oli puolestaan ollut bisneksessä jo reilut kymmenen -vuotta. Tämäkin matsi oli todella lyhyt, eikä siinä tapahtunut oikeen mitään erikoista, mistä voisi mainita. Pelkkää brawlia niin kauan kun se kesti. Tyhmä lopetus.
Pisteet: ½

Cheetah Kid vs. The Beast
Cheetah oli meksikolainen luchadore -painija, jolla oli maski päässä joka muistutti hieman Tiger Maskin maskia, mutta ilman niitä karva juttuja. The Beast taas oli parhaat päivänsä nähnyt vanha, hieman lihava painija, joka hänkin piti maskia päässä. Matsi alkoi todella hitaasti, mikä johtui siitä, että Beast vaan lähinnä seisoi paikallaan. Lopulta Cheetah sai matsiin vähän vauhtia ja hän pääsi näyttämään lucha -taitojaan, mitkä olivat hyvät, ne olisivat varmaan olleet paremmat ellei vastassa olisi ollut niin hidas painija. Mutta nähtiin silti mm. moonsault ringapronilta ulkopuolelle, joka oli kyllä hieman botchattu. Kaikenkaikkiaan matsi oli ihan viihdyttävä, mistä saamme kiittä Cheetahia, joka teki kaiken työn tässä matsissa.
Pisteet: **-

Terry Gordy vs. Don Muraco
Nyt ollaankin jo main-eventissä. Kaksi isoa miestä, joista molemmat ovat hitaita brawlereita. Matsi olikin pelkkää brawlia ja muutenkin todella huonoa bookkausta. Myös “Dr. Death” Steve Williams käväisi ringsidella, joka johti todella huonoon lopetukseen. Yleisö aloitti ‘bullshit’ -chantin, mikä oli täysin oikeutettua, sillä tämä oli se matsi, jonka takia monet ihmiset olivat ostaneet lipun tähän eventtiin ja he saivatkin muutaman minuutin pituisen brawlin, mikä ei ratkaissut mitään näiden kahden feudista.
Pisteet: *-

Billy Jack Haynes vs. Spitball Patterson
Kyllä, tuo edellinen matsi oli main-event. Tämä on ns. ‘bonus’ matsi, jostain toisesta eventistä. En tiedä tuosta Pattersonista yhtään mitään, en ole edes varma onko tuo hänen nimi, mutta luulisin että hän oli pelkkä jobberi. Billy Jack Haynes puolestaan oli iso brawleri. Matsi olikin pelkkää brawlia, jossa suurinosa ajasta meni rest-holdeihin. Kaikenkaikkiaan tylsä matsi, mutta mielummin päätän tämän DVD’n katsomisen tähän matsiin, kuin tuohon edelliseen Muracon ja Gordyn väliseen matsiin.
Pisteet: *

Kokonaisarvosana: *

Kirjoittanut Alex H.

Vastaa