Scott Steiner

Oikea nimi: Scott Carl Rechsteiner
Kotipaikka: Bay City, Michigan
Syntymäaika: 29.7.1962
Pituus: 188 cm
Paino: 116 kg
Lopetusliike: Steiner Recliner, Flatliner
Entiset nimet: “Big Poppa Pump”, “The Genetic Freak”, “Freakzilla”, Scott Sanders, Scott Rexsteiner
Uran kohokohdat:
1 x World Heavyweight Championship
2 x United States Championship
2 x World Tag Team Championship
2 x WCW Television Championship
5 x WCW Tag Team Championship
1 x WCW US Tag Team Championship
1 x NWA World Tag Team Championship

Scott Steiner tiesi jo nuoresta asti haluavansa ammattilaispainijaksi. Hän aloitti World Wrestling Association (WWA) – promootiossa Indianapolisissa ja voitti WWA:n mestaruuden Greg Wojokowskilta elokuussa 1986. Steiner piti mestaruutta lähes 9 kuukautta, ennen kuin Wojokowski otti sen takaisin. Tämän jälkeen Steiner muodosti tagteamin Jerry Grahamin kanssa ja he voittivat WWA:n joukkuemestaruuden Chris Carterilta ja Mohammad Saadilta.

Vuonna 1988 Steiner siirtyi tennesseeläiseen Championship Wrestling Association-promootioon ja voitti yhdessä Bill Travisin kanssa CWA:n joukkuemestaruuden toukokuussa. Hän voitti joukkumestaruuksia myöhemminkin ja myös yhdessä Jeb Grundyn kanssa kunnes siirtyi veljensä Rick Steinerin kanssa WCW:iin.

Scott ja Rick, Steiner Brothers, muodostivat nyt yhden wrestlingin historian suurimmista tagteameista. Ensimmäisen WCW:n PPV-matsinsa kesäkuun 1989 Clash of the Champions VII:ssa he hävisivät Kevin Sullivanille ja Mike Rotundalle. Mutta marraskuussa he voittivat Fabulous Freebirdsit ja näiden NWA:n joukkuemaailmanmestaruuden. He pysyivät mestareina peräti puoli vuotta ennen kuin hävisivät mestaruuden Doomille Capital Combatissa. Pian he kuitenkin voittivat NWA:n Yhdysvaltojen joukkuemestaruuden Nasty Boyseilta.

Steiner sai ensimmäisen suuren soolopainijan tilaisuutensa Clash of the Champions XIV:ssa, jossa hänellä oli maailmanmestaruusottelu Ric Flairia vastaan. Ottelu päättyi tasapeliin ja Flair pysyi mestarina. Steiner paini veljensä kanssa myös Japanissa, jossa he voittivat IWGP:n joukkuemestaruuden. Halloween Havocissa 1991 Steinerit voittivat yhdessä Stingin ja El Giganten kanssa suuren Chamber of Horrors-matsin, jossa häviäjinä olivat Big Van Vader, Scott Hall, Abdullah the Butcher ja Mick Foley.

Heinäkuussa 1992 Rick lähti WCW:stä. Steiner todisti jälleen taitonsa soolopainijana voittamalla syyskuussa 1992 WCW:n TV-mestaruuden Ricky “The Dragon” Steamboatilta. Mutta kun Scott ja Rick hävisivät IWGP:n joukkumestaruuden Scott Nortonille ja Tony Halmeelle marraskuussa, kaksikko suuntasi WWE:iin. Samalla Scott luopui TV- mestaruudestaan mutta hän yritti sitä ennen vielä voittaa NWA:n maailmanmestaruuden Masa Chonolta. Yritys epäonnistui ja Steiner Brothers aloitti WWE:ssä vuoden 1993 alussa.

Myös WWE:ssä Scott ja Rick nousivat tähdiksi. Voitettuaan vuoden 1993 Royal Rumblessa Beverly Brothersit Steinereilla oli vuorossa Wrestlemania-debyytti Las Vegasissa järjestetyssä Wrestlemania IX:ssä. Heitä vastassa olivat Samun ja Fatun (nyk. Rikishi) muodostama Headshrinkers, jotka heti ryhtyivät hyökkäämään kahdella yhtä vastaan. Steinerit vastasivat heti takaisin iskemällä heidät tupla-Steinerlinella köysien yli. Sitten Samu heitti Scottin lattiaan, mitä Jim Ross (joka teki WWE:n selostajadebyyttinsä tässä matsissa) kommentoi vertaamalla menoa roomalaisten colosseumien gladiaattoritaisteluihin. Matsin kohokohdassa Headshrinkers yritti Doomsday Devicea mutta Rick koppasi Samun ja iski Powerslamin ilmasta käsin. Sitten hän vaihtoi Scottin, joka teki Samulle Frankensteinerin, ratkaisi ottelun ja toi Steinereille arvokkaan Wrestlemania-voiton.

Kesäkuussa Scott ja Rick kruunasivat menestyksensä voittivamalla WWE:n joukkuemestaruuden Ted DiBiaselta ja Mike Rotundalta. Summerslamissa he puolustivat mestaruutta Jim Cornetten manageroimaa Heavenly Bodies-tiimiä vastaan. Bodies heitti heti aluksi Scottin alas ringsidelle ja murjoivat Rickiä Double Suplexilla ja Double Backbody Dropilla. Kun Scott lopulta pääsi kehään Steinerit ottivat ottelun hallintaan ja Scott iski Bodiesien Dr. Tom Prichardia erikoisliikkeellään, todella iskevällä Belly to Belly Suplexilla. Bodiesien Del Raylle Scott oli varannut Tilt-a-Whirl Slamin ja Jim Cornette oli raivoissaan huomatessaan joukkueensa olevan häviöllä. Heavenly Bodies piti hätäkokouksen ringsidella mutta kun Dr. Tom palasi kehään Scott paiskasi hänelle Military Press Slamin. Del Ray koetti auttaa mutta sai maistaa Scottin Backbody Dropia. Scott vaihtoi Rickin kehään ja tämä iski molemmat Bodiesit maahan. Scott tuli jälleen vuoroon ja otti Prichardin Front Facelockiin. Kun Prichard pääsi vaihtoon Del Ray iski Scottille Somersaultin. Del Rayn ja Prichardin onnistui hakata Scottia hyvän aikaa. Scott koetti vaihtaa Rickin kehään mutta Bodies esti häntä. Kun Scott sai Prichardille Powerbombin hän pääsi vihdoin vaihtamaan Rickin. Rick iski Del Raylle Bulldogin yläköydeltä mutta Prichard keskeytti selätyksen laskun. Ottelu päättyi kun Scott sai perille nimikkoliikkeensä Frankensteinerin Del Raylle ja Steinerit säilyttivät joukkuemestaruutensa.

Steinerien mestaruuskautta kesti vuoden 1993 syyskuuhun, jolloin The Quebecers voitti sen. Sen jälkeen Steinerit siirtyivät kahdeksi vuodeksi NJPW:iin. Palattuaan Yhdysvaltoihin he jatkoivat jälleen WCW:n riveissä. He esiintyivät vuoden 1996 Uncensoredissa, jossa he ottelivat ratkaisemattoman matsin Nasty Boysien kanssa. Steinerit alkoivat keskittää huomionsa juuri perustettuun New World Order- stableen (nWo). Tammikuussa 1997 he voittivat nWo:n Kevin Nashilta ja Scott Hallilta WCW:n joukkuemestaruuden. Matsin tulos kuitenkin mitätöitiin WCW:n toimitusjohtajan Eric Bischoffin toimesta, joka itsekin oli nWo:n jäsen. Ottelutuloksen mitätöinti kiihdytti Steinerien raivoa nWo:a kohtaan. He ottivat managerikseen entisen nWo:laisen Ted DiBiasen, joka oli joutunut ristiriitaan nWo:n jäsenten kanssa ja loikkasi Steinerien puolelle.

Steinereista tuli 5-kertaisia WCW:n joukkuemaailmanmestareita helmikuussa, kun he jälleen voittivat Hallin ja Nashin. Mutta Scott, joka oli entistä enemmän alkanut etääntyä veljestään, päätti lopullisesti hylätä joukkuepelaamisen. Helmikuun Superbrawl VIII:ssa hän petti veljensä ja käytännössä luovutti tittelit Hallille ja Nashille. Samalla Scott liittyi nWo:iin nimellä White Thunder ja otti uuden lookin. Hän leikkautti pitkän tukkansa lyhyeksi ja värjäsi sen valkoiseksi. Palattuaan lyhyeltä sairaslomalta osottautui, että Steiner oli käyttänyt ajan hyväkseen, sillä yhtäaikainen laihdutus ja lihasmassan kasvattaminen oli tuottanut hänelle ilmiömäisen lihaksikkaan vartalon. Steiner tarjosi nWo:n jäsenyyttä myös veljelleen mutta petoksesta vihainen Rick kieltäytyi.

Marraskuussa 1998 nWo:n johtaja Hollywood Hogan ilmoitti lopettavansa painiuransa ja nimitti Steinerin stablen uudeksi johtajaksi. Steiner alkoi johtaa joukkoa hyökkäyksiin WCW:n tähtiä vastaan. Hän myös voitti Konnanilta WCW:n TV-mestaruuden osoittaen edelleen olevansa pätevä kilpailija painiareenoilla. nWo:n johtajuuskausi ei kuitenkaan kestänyt kauan, sillä Hollywood Hogan palasi WCW:iin tammikuussa. nWo uudistettiin ja sen uuteen iskujoukkoon nWo Wolfpaciin tulivat Hogan, Nash, Hall, Lex Luger, Buff Bagwell ja Steiner. Hogan, joka oli jälleen myös WCW:n maailmanmestari, tuli samalla uudelleen nWo:n johtajaksi.

Superbrawl IX:ssä Steiner puolusti TV-mestaruuttaan DDP:tä vastaan, kun tämä meni tajuttomaksi Steinerin tuskallisessa submissionissa Steiner Reclinerissa. Booker T kuitenkin onnistui voittamaan mestaruuden itselleen Uncensoredissa. Mutta maaliskuussa Steiner osallistui WCW:n USA-mestaruusturnaukseen, kun WCW:n johtaja Ric Flair otti Scott Hallilta pois tämän USA-mestaruuden loukkaantumisen johdosta. Turnauksessa Steiner kosti finaaleissa Booker T:lle, kun hän voitti tämän ja nappasi samalla USA-mestaruuden. Lisäksi Slamboreessa Steiner auttoi veljensä Rickin voittamaan Booker T:ltä TV-mestaruuden. Slamboreessa nähtiin Steinerin veljesten paluu, kun he yhdessä Bret Hartin kanssa hyökkäsivät Stingin ja Goldbergin kimppuun.

Valitettavasti Steinerilla alkoi ilmetä uraa haittaavia vaivoja olkapäässä ja alaselässä. Hän joutui olemaan sivussa pitkän aikaa ja myös USA-mestaruus otettiin häneltä pois. Kun hän palasi muutaman kuukauden päästä Nitroon, huhuttiin, että hän aikoo ilmoittaa eläkkeelle vetäytymisestään. Jutut “eläkepuheesta” osoittautuivat vitsiksi, kun Steiner ilmoittautui uudelleen nWo:n riveihin. Hänestä tuli WCW:n suurimpia heelejä ja päätti tehdä Millenniumista ja vuodesta 2000 läpimurtovuotensa. Huhtikuussa 2000 Eric Bischoff ja Vince Russo starttasivat uuden WCW:tä hallitsevan New Blood-fraktion, johon Steinerkin liittyi. Hän pääsikin jälleen Spring Stampeden USA- mestaruusturnaukseen ja päihitti Sargeant A-Wallin, Mike Awesomen ja lopulta Stingin nousten USA-mestariksi toisen kerran.

Steiner puolusti mestaruutta useiden kuukausien ajan ja vähitellen asetti päämääräkseen vielä yhden nousuportaan: WCW:n maailmanmestaruuden. New Blood ei pitänyt näistä suunnitelmista ja Steiner irtaantui ryhmästä. Hän päihitti muun muassa newbloodilaisen Tank Abbottin. New Bloodin johtohahmo, WCW:n toimitusjohtaja Ernest “The Cat” Miller jopa kielsi Steiner Reclinerin käytön sanoen sitä liian vaaralliseksi painijoille. Kun Steiner kohtasi vuoden 2000 Bash at the Beachissa Mike Awesomen USA-mestaruusottelussa, hän Catin toistuvista varoituksista huolimatta pisti tämän Steiner Reclineriin. Steiner joutui diskatuksi ja Cat riisti häneltä USA-mestaruuden. Steiner ei kuitenkaan tuntunut piittaavan asiasta vähääkään, sillä hänen tavoitteensa olivat jo täysillä maailmanmestaruudessa. Myöhemmin Bash at the Beachissa hän katkaisi välinsä Kevin Nashiin auttamalla Goldbergin voittoon miesten välisessä ottelussa.

Steiner aloitti täysillä kilpailun Goldbergin ja Nashin kanssa maailmanmestaruuden ykköshaastajan paikasta. New Blood Risingissa he kaikki kohtasivat kolmiottelussa haastajan paikasta mutta Kevin Nash onnistui selättämään Steinerin. Mutta tämä palasi seuraavassa kuussa yhtä päättäväisenä kuin ennenkin ja teki Fall Brawlissa sen, mihin vain harvat ovat pystyneet, voitti kaksinottelussa Bill Goldbergin. Suurvoiton ansiosta hän sai ykköshaastajan paikan kiistakumppaninsa Booker T:n maailmanmestaruudesta. Ensi yritys Halloween Havocissa epäonnistui, kun tuomari diskasi hänet mutta hän saavutti ykköshaastajan paikan uudestaan ja sai toisen mahdollisuuden marraskuun lopun Mayhemiin.

Steiner saapui Mayhemin mestaruusotteluunsa lyijyputkella varustettuna ja uhkaili sillä turvallisuusmiehiä. Kun mestaruusmatsi koitti, Booker heitti Steinerin suoraan päin häkkiä. Steiner iski Bookerille Clotheslinen ja Suplexin mutta tämä nousi ylös. Saatuaan perille Samoan Dropin Steiner haki matsissa käytettävän pakkopaidan mutta Booker potkaisi Harlem Sidekickin ja pisti pakkopaidan Steinerin itsensä ylle. Booker toi kehään tuolin ja iski sillä kahdesti Steineria suoraan päähän mutta uskomattomilla voimillaan tämä sai kätensä vapaiksi pakkopaidasta ja riisui sen. Sitten hän otti Booker T:n Steiner Reclineriin. Booker pääsi siitä irti ja iski Bookendin. Steiner nousi ylös ja kun Booker oli jonkin aikaa mukiloinut häntä, hän iski Bookeria tuolilla päähän. Saatuaan Bookerin toistamiseen Steiner Reclineriin Bookerin oli pakko luovuttaa ja Steiner voitti lopultakin WCW:n maailmanmestaruuden itselleen. Vielä voittonsa jälkeen Steiner kosti Bookerille murjomalla tämän jalkaa terästuolilla.

Mayhemin jälkeisessä Nitrossa uusi maailmanmestari saapui kehään yhdessä valetinsa, entisen nWo-tyttö Midajah’n kanssa. Gene Okerlund haastatteli Steineria ja näyteltyään lihaksiaan katsojille Steiner kertoi “Mene Gene” Okerlundille, että vaikka arvostaakin fanien suosionosoituksia, näiden pitäisi mennä kontilleen hänen edessään. Steiner jatkoi, että voitettuaan eilen Booker T:n, hän meni hotelliinsa missä häntä odotti naislauma Steiner-friikkejä. Hän seisoi siellä yllään vain saappaansa ja mestaruusvyönsä! Ja koko yön ajan hän lähetti väristyksiä pitkin friikkien selkärankaa kunnes nämä sanoivat häntä “Big Booty Daddyksi”. Sitten hän saapui tänään Nitroon valmiina ottelemaan. Mutta paikalla ei ollut Stingiä, ei Booker T:tä ja Goldbergkin on vielä pyörryksissä hänen antamastaan löylytyksestä. Steiner huusi Goldbergille, että on helpompaa nousta huipulle kuin pysyä siellä. Paitsi jos olet Steiner, sillä Steiner lopettaa ihmisten urat. Sitten Steiner käski toistamiseen yleisöä matelemaan edessään.

WCW:n johtaja Ric Flair astui silloin kehään. Hän onnitteli Steineria voitosta ja kertoi sanoneensa faneille, että siitä, joka poistuisi Mayhemistä voittajana, tulisi WCW:n päätähti. Juuri se Steiner on ja Flair rakentaisi maailman parhaimman wrestling-firman hänen ympärilleen. Mutta Flair halusi Steinerin myös todistavan, että tämä on mestaruuden arvoinen. Siksi Flair sanoi järjestävänsä hänelle vastustajan, joka olisi tänään Nitrossa ja ottelisi häntä vastaan mestaruudesta Starrcadessa. Steiner kyseli kuka vastustaja on ja pilkkasi WWE:n supertähtiä näiden alemmuudesta itseensä nähden. Silloin kehään astui Booker T:n veli Stevie Ray, joka haastoi Steinerin otteluun. Steiner suostui ja pisti peliin mestaruutensa mikäli Stevie Ray pistäisi vuorostaan likoon uransa WCW:ssä. Vaikka Flair koetti estellä, Stevie Ray suostui.

Kun Mean Gene haastatteli Stevie Raytä, tämä sanoi tekevänsä kaikkensa kostaakseen Steinerille. Steiner puolestaan sanoi, että Booker T valehteli faneille, hän antoi periksi. Mean Genen kysyessä Steinerilta tämän Starrcade-vastustajasta Steiner sanoi, ettei hän välitä kenet Flair on hommannut tehtävään. Kun illan mestaruusottelu koitti, Stevie Ray hyökkäsi Steinerin kimppuun jo sisääntulorampilla. Midajah löi Stevie Raytä lyijyputkella selkään ja päästyään kehään Steiner iski Atomic Dropin ja Clotheslinen. Hän punnersi fanien viihdyttämiseksi ja jatkoi Stevie Rayn pieksemistä kehäkulmassa. Stevie Ray sai perille omia iskujaan mutta Steiner iski vyön alle ja pääsi pakoon. Sitten Steiner löi Stevie Raytä tuolilla käteen ja päähän. Stevie Ray sai silti perille DDT:n mutta Midajah puuttui otteluun ja Steiner iski Backbreakerin. Mutta yrittäessään Axehandlea yläköydeltä Steiner joutui yllätetyksi kun Stevie Ray iski veljensä bravuurin Bookendin. Steiner kuitenkin nousi ylös ja Stevie Ray löi mestaria tuolilla päähän. Matsin lopuksi Midajah puuttui jälleen peliin, jolloin Steiner iski Backdropin ja pisti Stevie Rayn Steiner Reclineriin. Tämä menetti tajuntansa ja Steiner voitti ensimmäisen mestaruuden puolustuksensa. Mutta ennen kuin hän pääsi juhlimaan voittoa, alkoi musiikki soida ja areenalle käveli Flairin nimittämä ykköshaastaja, joka oli Sid Vicious. Sid osoitti Steineria haasteen merkiksi.

Säilyäkseen WCW:n kiistattomana pomona, Steiner alkoi terrorisoida backstagella. Kun WCW:n toimitusjohtaja Mike Sanders pidätytti Sidin, Steiner kertoi Sandersille, että kukaan ei olisi turvassa. Ric Flair koetti pitää ohjakset käsissään ja vapauttaa Sidin. Hän käski Fit Finlayn, Arn Andersonin ja turvamiesten pitämään Steinerin aisoissa. Mestari itse aikoi ottaa Sidin käsittelyynsä ja käski Flairin tuoda tämän paikalle. Kun Sidiä ei kuulunut, Steiner raahasi Andersonin kehään, iski tätä lyijyputkella niskaan ja pisti Steiner Reclineriin.

Flair oli vihainen Steinerin toimista ja päätti erottaa tämän ja ottaa häneltä pois mestaruuden. Mutta Mike Sanders tuli esiin ja sanoi Flairin pelkäävän Steineria ja olevan tälle kateellinen. Sanders sanoi, että hänellä kuuluisi olla WCW:n päätäntävalta, ei Flairilla. Myös Arn Anderson ilmaantui paikalle ruudun välityksellä ja kertoi, kuinka Steiner hakkasi hänet puolikuoliaaksi. Anderson sanoi, että Steiner on peto, joka pitää tappaa jotta sen voisi pysäyttää. Hän pyysi Flairia, ettei tämä erottaisi Steineria tai ottaisi pois mestaruutta: Steiner kukistuisi kyllä, sillä hänellä on liikaa vihollisia. Flair myönsi Andersonin olevan oikeassa. Sidillä olisi mestaruusmatsi Steineria vastaan Starrcadessa eikä Flair halunnut huijata katsojia.

Starrcadea edeltäneessä Thunderissa Sid hyökkäsi Steinerin kimppuun juuri kun tämä oli voittanut ottelussa Mengin. Sid heitti Steinerin takaisin kehään ja potkaisi Big Bootin ja paiskasi mestarin kanveesiin Chokeslamilla. Kun Starrcade koitti, miehet kävivät taas hurjasti kiinni tappeluun. Sid sai yliotteen ja Steinerin piti kierähtää pois kehästä suojaan. Jälleen Midajah sekaantui matsiin ja löi Sidiä lyijyputkella, minkä jälkeen Steiner löi Sidiä päähän tuolilla. Steiner otti Sidin Steiner Reclineriin keskelle kehää mutta tämä pääsi irti kun Midajah’n Crossbody osui vahingossa mestariin itseensä. Steiner kolkkasi tuomarin ja iski sitten Sidiä toistamiseen lyijyputkella. Myös Jeff Jarrett saapui kehään mutta hänen kitaraniskunsa osui vahingossa Steineriin. Sid koetti selätystä toisen tuomarin tullessa laskemaan mutta Jarrett veti tämän pois ennen kolmosta. Steiner löi Sidiä vyön alle ja laittoi tämän jälleen Steiner Reclineriin. Sid menetti tajuntansa ja Steiner piti mestaruuden.

Seuraavassa Nitrossa Ric Flair onnitteli Steineria voitosta ja kertoi jo järjestäneensä tälle haastajan tammikuun Siniin. Steiner vastasi, ettei Flair pysty löytämään hänelle kelvollista vastusta ja kertoi haluavansa kohdata Diamond Dallas Pagen Sinissä. Flair kertoi, että hänen tehtävänsä on pitää Steinerin elämä “mielenkiintoisena”. Siksi Flair kertoi järjestäneensä Siniin kolmiottelun maailmanmestaruudesta. Toiseksi haastajaksi tuli Jeff Jarrett mutta toisen haastajan nimen Flair aikoi pitää salassa Siniin asti. Steiner ei pitänyt Flairin menettelystä ja hakkasi backstagella Evan Karagiasin, Jung Dragonsin ja Elix Skipperin. Hän meni myös kohti Flairin toimistoa mutta sieltä ryntäsi ulos naamioitu mies joka hyökkäsi hänen kimppuunsa.

Seuraavassa Thunderissa Flair oli Mike Tenayn haastateltavana. Hän ylisti Steineria ja sanoi pistävänsä tämän töihin, sillä yhtiölle on tärkeää pitää maailmanmestaruus keskipisteenään. Flair määräsi Steinerin puolustamaan mestaruuttaan The Catia vastaan. Cat sanoi odottaneensa tätä ottelua ja että Steiner on hullu mutta hän on valmiina. Steiner sanoi omassa osiossaan, että kukaan ei määrää häntä ja että Cat on lammas, jota viedään teuraaksi. Lisäksi hän lupasi tuhota salaperäisen vastustajansa. Ottelussa Cat potkaisi Steineria kasvoihin ja rintaan ja Steiner putosi kehän ulkopuolelle. Cat iski Felinerin mutta Steiner pääsi ylös ja sai voiton Steiner Reclinerilla. Sitten hän lähti juoksemaan rampille ilmestyneen salaisen vastustajansa perään.

Vuoden 2001 alettua Flair antoi Sidille uuden mahdollisuuden mestaruusjahtiin. Hän teki Sinin kolmiottelusta neliottelun, johon määrättiin sekä Jarrett että Sid. Flair syytti Jarrettia siitä, että tämä tavoitteli oman ystävänsä (Steinerin) mestaruutta. Jarrett vakuutti Steinerille, että Flair koetti vain erottaa heidät. Kun Sinin hetki koitti, Flair lupasi järisyttää Steinerin maailmaa perustuksia myöten. Jarrett vakuutti edelleen, että hänen ja Steinerin välillä ei ollut säröjä, Sid vakuutti ottavansa sen, mikä hänelle kuuluu ja Steiner lupasi säilyttää mestaruutensa.

Ennen ottelua Flair ilmoitti, että salaperäinen haastaja liittyisi matsiin vasta ottelun kuluessa, joten Steiner, Jarrett ja Sid aloittivat kolmiotteluna. Aluksi Sid hallitsi mutta sitten Steiner ja Jarrett ryhtyivät yksissä tuumin käymään Sidin kimppuun. Ottelijat päätyivät ringsidelle ja Sid paiskattiin päin kehänreunusta. Steiner iski Sidiä mestaruusvyöllään ja kun päästiin takaisin kehään, hän esti Sidiä paiskaamasta Jarrettia Powerbombilla. Mutta Sid sai vielä sekä Steinerille että Jarrettille perille potkaisun päähän ja iski Jarrettille Chokeslamin. Steiner katkaisi selätysyrityksen, jolloin Sid iski häntä Cobra Clutch Slamilla. Silloin kehään saapui Flairin naamioitu haastaja ja iski Sidille Double Axe Handlen ja Steiner peitti Sidin säilyttäen mestaruutensa. Salaperäinen haastaja paljastui Road Warriorsin toiseksi jäseneksi, Animaliksi.

Sid loukkaantui Sinin mestaruusottelussa niin vakavasti, että joutui jäämään välittömästi pois WCW:n palveluksesta. Steiner ilmoitti seuraavana iltana Nitrossa, että Sinissä hänen eliminoimiensa haastajien listaan ilmestyi jälleen yksi nimi ja lista kasvoi kasvamistaan. Steiner sanoi varoittaneensa Sidiä nousemasta kehään hänen kanssaan. Flair ilmoitti uuden WCW:n ajan alkaneen ja ilmoitti, että hänen uuden stablensa jäsenet johtavat nyt wrestling-maailmaa. Flair sanoi Steinerin olevan kaikkien aikojen suurin maailmanmestari. Flair puhui kaikille backstagen painijoille ja käski näitä joko liittymään häneen ja Steineriin tai kohtaamaan heidän vihansa. Mutta esiin astunut Kevin Nash ilmoitti, että hän ei aikonut liittyä Flairiin. Nash sanoi vievänsä Steinerilta mestaruuden ja tuhoavansa Flairin. Nash esitteli liittolaisikseen myös DDP:n ja Rick Steinerin. WCW:n uusi toimitusjohtaja The Cat määräsi samaan Nitron lähetykseen mestaruusottelun Kevin Nashin ja Scott Steinerin välille. Ottelu kuitenkin päättyi diskaukseen kun Steinerin liittolaiset Lex Luger, Buff Bagwell ja Animal tulivat mestarin avuksi.

Thunderissa Steiner, Luger, Bagwell ja Jarrett nauroivat jälleen Sidin loukkaantumiselle ja napsauttivat tikkuja rikki kuvaten, miten Sidin nilkka meni päreiksi. Flair esitteli heidät kaikkien aikojen parhaana ryhmänä. Flair sanoi tehtäväkseen etsiä Steinerille arvoinen vastustaja Superbrawl: Revengeen. Flair sanoi valinneensa Steinerin suosikin Alex Wrightin mestaruushaastajaksi, mutta tämä ei ehtinyt kauan esitellä itseään kun Nash astui areenalle. Nash iski rajulla Powerbombilla Wrightin näyttämön läpi. Flairin protestoidessa, että Wright oli ykköshaastaja, Nash vastasi ettei ole enää, hän on uusi haastaja! Flair sanoi, ettei Nash tulisi koskaan kohtaamaan Steineria mutta toimitusjohtaja Cat astui esiin ja kertoi jo päättäneensä Nashin nimityksestä.

Raivostunut Steiner pilasi sinä iltana Mike Modestin ja Christopher Danielsin matsin hyökkäämällä kehään ja hakkaamalla molemmat lyijyputkella. Sitten Steiner kehuskeli jälleen Sidin uran päättämisestä ja sanoi halunneensa lähettää Modestin ja Danielsin tapaamaan Sidiä sairaalaan. Hän sanoi myös yhden tunnuslauseistaan: “I don’t fake it, I break it!” Thunderin lähetyksessä Steiner kertoi Nashille, että tämän haastajuus sopii hänelle hyvin. Steiner neuvoi Nashia lakkaamaan ajattelemasta voittoa ja ryhtymään miettimään selviytymistä.

Nitrossa Nash otti Flairin panttivangiksi. Steiner saapui paikalle Lugerin, Bugwellin ja Jarrettin kanssa. Nash uhkasi murtaa Flairin niskan jos nämä lähestyisivät kehää. Steiner vastasi, että jos Nash tekee sen, hän murtaa Nashin niskan. Nashin liittolainen Cat järjesti Nitroon Steinerille peräti kolme vastustajaa: ensimmäisessä vastassa olisi neljä cruiserweightiä, toisessa vastustaja olisi DDP ja main event olisi Steiner vastaan Nash maailmanmestaruudesta! Jos Steiner häviäisi, Ric Flairin pitäisi erota WCW:n johtajan paikalta. Lisäksi Nash saisi otteluunsa vielä nimeämättömän kumppanin, joten Steiner puolustaisi mestaruutta tasoitusmatsissa. Flairin oli – Nashin kuristamana – pakko antaa hyväksyntänsä. Ensimmäiseksi Steiner siis kohtasi Kazin, Yangin, Evan Karagiasin ja Jamie Noblen. Nelikko hyökkäsi armottomasti hänen kimppuunsa mutta Steiner nosti nämä kaikki ilmaan ja paiskoi ympäriinsä. Hän paiskasi Yangin yläköydeltä kanveesiin mutta ei tehnyt selätystä koska halusi rangaista vielä enemmän vastustajiaan. Hän pinosi Kazin, Karagiasin ja Noblen toistensa päälle ja lukitsi kaikki kolme Steiner Reclineriin! Näin Steiner sai luovutusvoiton neljä yhtä vastaan-tasoitusmatsissa.

Seuraavaksi vastassa oli Diamond Dallas Page, joka iski mestarin Clotheslinella alas ringsidelle. Heitettyään Steinerin takaisin kehään DDP aikoi jatkaa hakkaamista mutta Midajah esteli häntä sen verran että Steiner sai DDP:n kuristusotteeseen. DDP pääsi kuitenkin irti ja sai hakattua Steineria niin pahasti, että mestarin suu alkoi vuotaa verta. Eräässä vaiheessa Steiner kolkkasi tuomarin ja heitti tämän pois kehästä. DDP puolestaan heitti Steinerin kehäkulmaan mutta Steiner sai perille Belly to Belly Suplexin. Silloin DDP iski salamannopeasti Diamond Cutterin ja olisi saanut selätyksen mestarista mutta tuomari diskasi Steinerin tämän toimista ja DDP sai vain diskausvoiton. DDP pakeni yleisön joukkoon.

Ennen mestaruusottelua Flair oli hyvin hermostunut koska saattoi menettää johtajuutensa WCW:ssä. Siksi hän määräsi ehdottomasti, että otteluun ei sallittaisi mitään mahdollisia väliintuloja. Steiner rauhoitteli ja sanoi, että Nash kyllä hoituu helposti. Kun ottelu koitti, Nash ilmoitti salaperäisen parinsa olevan Rick Steiner. Scott Steiner alkoi mukiloida Rickiä kehäkulmauksessa mutta Rick heitti veljensä ulos kehästä. Nash kuristi mestaria kulmauksessa mutta tämä iski Nashia vyön alle ja pudotti tälle Elbow Dropin. Scott aikoi paiskata Nashin pään kulman kiinnikkeisiin mutta tämä sai aikeen estetyksi. Nash iski Sidewalk Slamin ja Snake Eyesin mestarille. Lopulta Nash sai paiskatuksi Scottia Powerbombilla ja aikoi tehdä selätyksen mutta yllättäen Rick Steiner käänsi Nashin mattoon ja nosti veljensä tämän päälle. Nash laskettiin selätetyksi ja Rick Steiner oli osoittanut, että Steinerin veljekset olivat jälleen yhdessä.

Seuraavassa Thunderissa Scott Steiner puhui, kuinka Steinerin veljekset olivat aikanaan maailman paras tagteam. Kun Rick on heidän mukanaan, heidän ryhmänsä on paljon vahvempi. Ric Flair esitteli ryhmänsä nimeksi Magnificent Seven (Suurenmoinen seitsikko). Scott sanoi, että Nash maksoi kovan hinnan yrittäessään saada Rickin kääntymään veljeään vastaan. Mutta Nash saapui paikalle DDP ja Cat mukanaan. Nash sanoi, että sinä iltana hän ja DDP haluavat otella Steinereita vastaan. Flair vastasi, että Scottilla on vapaailta mutta DDP ja Nash kohtaisivat Rickin ja Jeff Jarrettin. Vaikka Scott halusikin otella, Flair vastasi, että hän on WCW:n johtotähti ja käski istua alas ja rentoutua. Scottin pitäisi keskittyä Superbrawliin. Ilman Scottin apua Jarrett ja Rick lopulta hävisivät illan ottelunsa Nashia ja DDP:tä vastaan.

Superbrawlissa Flair ilmoitti Steiner-Nash -mestaruusmatsin häviäjän joutuvan ikuisesti pois WCW:stä. Steinerin hehkuttaessa kehässä “eliminointilistaansa”, kaksi tyttöä työnsi areenalle pyörätuolissa istuvan Nashin. Steinerin ilkkuessa tälle, Nash äkkiä nousi tuolistaan, heitti pois tekokipsin ja iski Steineria mestaruusvyöllä samalla kun kello soi. Tuomari laski selätyksen ja Nash näytti saaneen todellisen shokkivoiton ja päättäneen Steinerin uran. Mutta silloin Flair tuli paikalle ja ilmoitti tekevänsä tästä ottelusta 2 Out of 3 Fallsin. Lisäksi matsissa ei olisi diskauksia. Nashin oli pakko jatkaa verissä päin olevan Steinerin hakkaamista. Nash nuiji mestarin kulmaan ja pudotti tämän lattialle Clotheslinella. Midajah koetti mennä väliin ja kun Nashin huomio kiinnittyi häneen, Steiner iski Nashia lyijyputkella. Koska Steiner ei jaksanut nostaa Nashia kehään, Flair lisäsi vielä uuden säännön otteluun, joka teki siitä Falls Count Anywhere-matsin. Steiner selätti Nashin kehän ulkopuolella saaden tasoitettua voittojen määrän. Nash sai Steinerille perille Jackknife Powerbombin mutta Midajah häiritsi tuomaria. Raivostuneena Nash iski Powerbombin myös Midajah’lle samaan aikaan kun Flair iski tuomarin kanveesiin. Nash koetti saada Flairin kiinni mutta Steiner iski Nashia vyön alle ja vielä terästuolilla. Toisen tuomarin tullessa paikalle Steiner pisti Nashin Steiner Reclineriin. Nashin oli pakko luovuttaa ja Steiner säilytti mestaruutensa lähes niin likaisella tavalla kuin mahdollista. Samalla päättyi myös Kevin Nashin ura WCW:ssä.

Seuraavan illan Nitrossa Steiner kiitti Flairia suureksi johtajaksi, koska tämän onnistui vääntämään sääntöjä niin, että hän sai murrettua Nashin. Steiner julisti myös, että voitto ei merkitse kaikkea, se on kaikki! Steiner puhui yleisölle olevansa geneettinen friikki ja kylvävänsä tuhoa koko WCW:ssä. Hän näytti videoklippejä siitä, kuinka oli tuhonnut Stingin, Booker T:n ja Goldbergin. Seuraavaksi vuoroon tuli Sid Vicious. Kun Nashin vuoro tuli, Steiner sanoi, että tämä teki virheen koskemalla hänen friikkinsä Midajahiin. Sitten Steiner kertoi, että on jäljellä enää yksi mies ja hän tulee nauttimaan myös tämän tuhoamisesta. Silloin yleisön joukosta tuli esiin Steinerin tarkoittama viimeinen mies, Diamond Dallas Page. DDP sanoi, että Steiner ei voi tehdä hänen elämästään helvettiä, koska hän on jo käynyt sen läpi. DDP kertoi haastavansa Steinerin mestaruusmatsiin Greediin. Steiner voisi koettaa tuhota hänet sitä ennen mutta Greedissä Steiner saisi tuntea, kuka on se, joka viimeisenä tuntee “Bangin”. Steiner käski Kanyonia käymään DDP:n kimppuun mutta tappelun jälkeen DDP sai perille Diamond Cutterin ja pakeni yleisön sekaan huutaen, että hän on edelleen pystyssä.

Kun Steiner paini Thunderissa Hugh Morrusia vastaan hän pisti tämän luovuttamaan Steiner Reclinerissa. Rick Steiner toi Steinerille lyijyputken ja Steiner vaati DDP:tä tulemaan paikalle tai hän murskaisi Morrusin jalan. DDP juoksi areenalle ja Steiner hyökkäsi hänen kimppuunsa. Yhdessä Steinerit aikoivat lopettaa DDP:n uran lyijyputkella, mutta tämä pääsi pakenemaan.

Seuraavassa Nitrossa Steiner etsi DDP:tä – ja hakkasi samalla road agentin, joka ei tiennyt missä DDP oli. Sitten hän näki television kautta DDP:n olevan yleisön joukossa. Tämä ilkkui, että miten Steiner luuli saavansa hänet sinne, kun hän on täällä ylhäällä? Steiner raivostui. Hän murskasi TV:n ja ryntäsi kehään. Hän sanoi, että New Orleansissa DDP:n löytäminen on vaikeaa sillä kaikkialla näkyy ainoastaan valkoista roskaväkeä. DDP kertoi, että Steiner ei ole eliminoinut ketään niistä painijoista joiden uran hän on kehunut päättäneensä. He eivät ole kuolleita, ainoastaan loukkaantuineita. Steiner oli hänen mukaansa raivoissaan, koska DDP:tä Steiner ei ollut onnistunut tuhoamaan. DDP kertoi juuri puhuneensä erään Steinerin aiemman uhrin kanssa. Tämä on tulossa Nitroon sinä iltana ja janoaa Steinerille kostoa enemmän kuin hän. Lopuksi DDP sanoi, että tänä iltana Steiner lähtee “Bang Towniin” ja lähti yleisön joukkoon pakoon.

Kun Rick Steiner myöhemmin illalla otteli Catia vastaan, Lex Luger ja Buff Bagwell hyökkäsivät kehään ja alkoivat mukiloida Catia. Hugh Morrus saapui paikalle ja nujersi kaksikon ja iski sitten Rick Steineria vieraalla esineellä ja Cat voitti tämän. Scott Steiner tuli paikalle ja pisti Morrusin Steiner Reclineriin. DDP tuli pelastamaan Morrusin mutta sai Magnificent Sevenin joukot päällensä. Silloin paikalle juoksi DDP:n mainitsema yllätysvieras, joka oli Booker T! Booker tyhjensi kehän omin voimin ja yleisö ulvoi riemusta. Booker T sanoi yleisölle, että hän on ollut kotona kaksi kuukautta miettien vain paluuta. Hän haastoi Steinerin ja kaksi Magnificent Sevenin jäsentä joukkuematsiin itseään, DDP:tä ja Catia vastaan ja Ric Flair varasi matsin käytäväksi saman tien.

Booker, DDP ja Cat kohtasivat Scott Steinerin, Lugerin ja Bagwellin. Kun Booker pääsi kehään hän lähti heti Lex Lugerin perään. Cat vaihdettiin kehään ja Bagwell antoi tälle iskun vyön alle. Kun Steiner pääsi vuoroon, hän antoi Catille Back Breakerin. Cat sai silti potkaistua Lugeria Side Kickillä ja vaihtoi DDP:n kehävuoroon. Kun Booker T pääsi kehään, Steiner lähti tämän perään ja iski tälle Belly to Belly Suplexin. Steiner iski Bookerin vielä uudelleen kanveesiin jolloin yleinen sekamelska alkoi ja kaikki tappelivat toisiaan vastaan kehän ulkopuolella. Mutta Booker sai perille Missile Drop Kickin Steinerille ja DDP tuli antamaan tälle Diamond Cutterin. Sitten Booker potkaisi Steineria vielä Axe Kickillä ja selätti tämän. Booker T ja DDP olivat voittaneet mestarin ja lähettäneet tämän vierailulle “Bang Towniin”. Steiner oli mielettömästi raivoissaan häviöstä ja aiheutti tuhoa backstagella, heitellen irtaimistoa ympäriinsä.

Thunderissa Booker T puhui, kuinka hyvältä tuntuu palata takaisin. Hän näytti videokuvaa Mayhemistä ja kertoi, kuinka oppi vihaamaan Steineria ollessaan pakotettu pysymään sivussa. Hän sanoi myös, että jos Steinerilla on riittävästi sisua, hän haluaa tämän tulevan kehään nyt, jotta voisi ottaa mestaruutensa takaisin. Sireenit pärähtivät soimaan ja Steiner astui areenalle. Hän olisi halunnut ottelun heti mutta Ric Flair tuli muistuttamaan, että Steiner kohtaisi DDP:n Greedissä. Flair ilmoitti Bookerille, että tämän pitää aloittaa pohjalta ja että hän saa Steinerin vastaansa jos haluaa, mutta ei mestaruusmatsiin. Booker suostui ja myöhemmin illalla kaksikko otteli. Monen selätysyrityksen jälkeen Booker sai perille Axe Kickin mutta Rick Steiner tuli myös paikalle. Häntä seurasi pian koko Magnificent Seven ja ottelu päättyi diskaukseen. Bookerin avuksi tuli DDP ja tämä pakeni yleisön sekaan yhdessä Bookerin kanssa. Lähtiessään DDP huusi vielä Steinerille, että hän on edelleen pystyssä.

Seuraavassa Nitrossa Booker T otteli Rickiä vastaan mutta Scott Steiner ryntäsi kehään murjomaan Bookeria ja tämäkin matsi päättyi diskaukseen. Jälleen DDP tuli Bookerin avuksi ja ryhtyi hakkaamaan Scott Steineria. WCW:n turvamiehet saivat lopulta pidäteltyä Scott Steineria palaamasta kehään. Tämä huusi DDP:lle ja vaati, että he selvittäisivät välinsä yksi yhtä vastaan. DDP vastasi, että hän ei ole saalis vaan metsästäjä ja haastoi Steinerin veljekset ottelemaan itseään ja Booker T:tä vastaan. Steinerit suostuivat ja kun ottelun aika koitti, he ottivat heti matsin hallintaansa. Scott ja Booker T veivät tappelunsa sisääntulorampille ja lopulta backstagelle, missä loput Magnificent Sevenistä tuli Scottin avuksi. Mutta sillä aikaa DDP sai kehässä Rickille Diamond Cutterin ja toi Bookerin ja DDP:n joukkueelle voiton. DDP oli juuri jälleen sanomassa olevansa yhä pystyssä mutta silloin yleisön joukkoon hiipinyt Scott Steiner hyökkäsi yllättäen hänen kimppuunsa. Steiner hakkasi DDP:n pahasti mutta Cat tuli tämän avuksi.

Seuraavassa Thunderissa Steiner astui kehään ja sanoi DDP:n jatkuvasti juoksevan häneltä karkuun. Steiner sanoi aikoneensa kukistaa DDP:n lopullisesti viime Nitrossa mutta silloin Cat oli tullut ja työntänyt nokkansa hänen asioihinsa. Steiner kutsui Catin esiin ja Cat sanoi aikoneensa jo lähteä mutta sen sijaan aikovansa nyt päihittää Steinerin ottelussa. Cat sanoi, ettei hän kuitenkaan ole yksin ja silloin DDP ilmaisi olevansa yleisön seassa. Rick Steiner koetti hiipiä DDP:n taakse mutta Hugh Morrus hyökkäsi häntä vastaan. DDP ja Morrus poistuivat yleisön sekaan ja Steinerin veljekset jäivät ringsidelle. Kun tuli Catin ja Scott Steinerin ottelun aika, Steiner hyökkäsi vastustajansa kimppuun jo tämän sisääntulon aikana. Kun Steiner oli jonkin aikaa hallinnut ottelua, Rick Steiner halusi hänkin osansa Catin pieksemisestä. Mutta Booker T juoksi Rickiä vastaan ja aloitti tappelun tämän kanssa. Kehässä Scott laittoi Catin Steiner Reclineriin ja tämän oli pakko luovuttaa. Steiner ei suostunut päästämään otetta irti, jolloin DDP ryntäsi kehään ja vapautti Catin. Steiner iski DDP:tä vyön alle samalla kun Magnificent Seven tuli paikalle ja pisti vuorostaan DDP:n Steiner Reclineriin.

Steiner koki järkytyksen Greediä edeltäneessä Nitrossa, kun hän löysi Midajahin backstagelta tajuttomaksi lyötynä. Hän lähti kuulustelukierrokselleen kysellen kaikilta, mitä nämä tiesivät tapahtuneesta. Hän epäili tapahtuneesta DDP:tä ja tämän otellessa Rickiä vastaan Magnificent Seven hyökkäsi kehään ja hakkasi DDP:n pahasti. Sitten Scott tuli kehään ja iski vielä DDP:tä lyijyputkella ja pisti tämän jälleen Steiner Reclineriin.

Greedissä DDP ja Steiner viimeinkin kohtasivat Falls Count Anywhere- mestaruusottelussa. Ottelun aluksi DDP osoitti halveksuntansa sylkemällä Steineria kasvoihin. DDP iski mestarin heti maahan Clotheslinella mutta Steiner vastasi lujilla iskuilla DDP:n rintaan. Steiner ja DDP veivät ottelunsa yleisöön asti, missä DDP iski kainalosauvalla Steineria selkään ja paiskasi tämän läpi pöydästä. Seuraavaksi DDP iski mestaria roskatynnyrillä ja koetti selättää mutta Steiner pääsi ylös. Kun päästiin takaisin kehään Steiner sai perille T-Bone Suplexin ja laittoi haastajan sitten Bear Hugiin. Pehmitettyään näin DDP:tä Steiner iski Belly to Belly Suplexin ja teki selätysyrityksen kahteenlaskuun. DDP iski Clotheslinen ja paiskasi Steinerin pään kaksi kertaa kehäkiinnikkeeseen. Steiner käänsi Diamond Cutter-yrityksen Mule Kickiksi mutta DDP:n toinen Diamond Cutter meni perille. Ennen kuin tuomari ehti laskea selätyksen Rick Steiner tuli kehään ja veti tuomarin pois. DDP mukiloi Rickiä ja pisti tuomarin takaisin kehään mutta silloin mestari iski perille Jawbreakerin. Steiner iski DDP:tä vielä mestaruusvyöllä ennen selätysyritystä. DDP pääsi ylös mutta oli jo veren peitossa. Steiner laittoi hänet Boston Crabiin mutta DDP pääsi köysiin. DDP pakeni myös Steiner Reclinerista mutta Rick palasi ja iski häntä päähän lukuisia kertoja. Scott Steiner hakkasi häntä vielä lyijyputkella ja pisti sitten uudestaan Steiner Reclineriin. DDP menetti tajuntansa ja Steiner voitti ottelun. Lopuksi hän peitti vielä DDP:n Michiganin yliopiston lipulla. DDP vietiin pois areenalta ambulanssilla.

Seuraavan illan Nitrossa Steiner sanoi, että hän on mukavalla tuulella ja antaa kaiken valkoisen roskaväen surra DDP:tä. Hän sanoi jäävänsä historiaan kaikkien aikojen suurimpana maailmanmestarina, sillä hän on ainoa joka toimittaa kilpailijansa pois kuvioista. Hän käski yleisön osoittaa hänelle kunnioitusta. Mutta Booker T astui esiin yllään WCW:n USA-mestaruusvyö, jonka hän oli voittanut Greedissä Rick Steinerilta. Booker sanoi haluavansa maailmanmestaruuden takaisin. Hän sanoi saaneensa puhelun eräältä henkilöltä, joka oli taannut hänelle mestaruusottelun Steineria vastaan. Henkilö osoittautui Eric Bischoffiksi, joka kertoi WCW:n olevan myynnissä. Bischoff sanoi haluavansa jännittävän Nitron ensi viikoksi ja siellä kaikki WCW:n mestaruudet olisivat katkolla. Ja Steiner ottelisi Booker T:tä vastaan Title vs. Title-matsissa, jonka voittaja saisi sekä USA- että maailmanmestaruuden! Steiner oli suostuvinaan ja käski Booker T:tä tulla allekirjoittamaan sopimus mutta kun tämä teki sen, Steiner iski Bookeria lyijyputkella. Steiner hakkasi putkella myös kaikki väliin tulleet turvamiehet mutta Bookerin onnistui potkaista Axe Kick Steinerille. Sitten hän sieppasi lyijyputken itselleen mutta Ric Flair veti Steinerin turvaan pois kehästä. Steiner olisi halunnut ottelun heti mutta Flair ei päästänyt häntä kehään. Booker T allekirjoitti sopimuksen ja sanoi voittavansa seuraavana maanantaina molemmat vyöt.

Viimeisen Thunderin lähetyksessä Steiner sanoi (Booker T:tä tarkoittaen) säälivänsä miestä, joka ei opi omista virheistään. Steiner lupasi Nitrossa päättää Booker T:n uran lopullisesti. Booker T vastasi hyökkäämällä lähetyksen lopussa vielä Steineria vastaan ja ilmoittamalla, että Steiner häviää mestaruutensa Nitrossa.

Kun WCW:n viimeinen Nitro-lähetys koitti 26. maaliskuuta, Steinerin ja Booker T:n ottelu oli illan ensimmäinen matsi. Booker T otti Steinerin Headlockiin ja potkaisi Side Kickin. Booker runnoi Steinerin kehäkulmaukseen Clotheslinella ja iski tälle sarjan iskuja. Steiner pääsi hyökkäämään Powerbombilla mutta Booker pääsi ylös selätysyrityksestä. Steiner paiskasi Bookerin ulos kehästä missä Midajah hakkasi häntä. Steiner yritti pudottaa Bookerin lyijyputkella mutta tämä väisti lyönnin. Sitten Steiner iski Steinerlinen, teki Elbow Dropin ja vakiopunnerruksensa. Belly to Belly Suplex toi vain kahteenlaskun minkä jälkeen Steiner iski polvensa Bookerin selkään. Booker sai perille Dropkickin, iski muutaman iskun ja potkaisi sitten Axe Kickin. Booker pudotti Steinerin kasvoilleen ja teki bravuurinsa Spinaroonien. Hän potkaisi vielä Side Kickin ja aikoi tehdä Bookendin mutta Steiner käänsi sen Northern Lights Suplexiksi. Steiner koetti lopettaa ottelun toisella Powerbombilla mutta täysin yllättäen Booker sai iskettyä Bookendin ja voitti Steinerin ja tämän maailmanmestaruuden. Booker T juhli esittelemällä molempia mestaruusvöitään Nitron yleisölle ja osoitti, että Steinerin hirmuhallinto WCW:ssä oli vihdoinkin ohi.

WCW:n tultua myydyksi WWE:lle, liikkui paljon arvailuja siitä, mihin federaatioon Steiner siirtyisi painimaan. WWE:iä arvailtiin, mutta Steiner valitsi uuden australialaisen maailmanluokan yhtiön World Wrestling All-Starsin (WWA). Hän debytoi WWA:ssä joulukuussa 2001 Birminghamissa, Iso-Britanniassa. Helmikuussa 2002 Steiner voitti Las Vegasissa järjestetyssä WWA Revolutionissa Disco Infernon, kun tämä luovutti Steiner Reclinerissa.

Seuraavaksi Steiner nousi jälleen yhden federaation huipulle voittamalla huhtikuussa Australiassa järjestetyssä Eruptionissa “Australian Wonder” Nathan Jonesin ja tämän WWA- mestaruuden. Eruptionin vierailevana kehävalvojana toimi Sid Vicious, jonka uran Steiner oli aikanaan lopettanut. WWA:n mestarina Steiner liittoutui myös vielä kerran Rickin kanssa. He esiintyivät NJPW:n 30- vuotisjuhlanäytöksessä Tokiossa ja siellä Steiner Brothers voitti Hiroshi Tanahashin ja Kensuke Sasakin tiimin.

Lokakuussa 2002 Steiner solmi sopimuksen WWE:n kanssa ja luopui samalla WWA:n mestaruudesta. Uuden WWE-debyyttinsä hän teki marraskuun 2002 Survivor Seriesissä, jossa Steiner hyökkäsi kehään Matt Hardyn ja Chris Nowinskin ottelun aikana. Hän hakkasi molemmat ja kertoi, että Big Poppa Pump oli saapunut. RAW’n toimitusjohtaja Eric Bischoff ja Smackdownin Stephanie McMahon aloittivat kiivaan kilpailun siitä, kumpi saisi värvättyä Steinerin omaan ohjelmaansa. Tämä näyttäytyi seuraavina viikkoina kummassakin ohjelmassa ja joulukuun alussa Stephanie McMahon ilmoitti, että Steiner oli suostunut allekirjoittamaan sopimuksen tulosta Smackdowniin. Kun tuo hetki tuli, Steiner kuitenkin epäröi, sillä Stephanie ei ollut suostunut liittymään Steinerin “friikkiklubiin” ja kun tämä edelleen torjui Steinerin lähentelyt, Big Poppa Pump päätti solmia sopimuksen Eric Bischoffin kanssa.

Steiner saapui RAWiin joulukuun 16. päivä. Bischoffin apulaisjohtaja Chief Morley lupasi tälle main eventin paikan, jossa sopimus muodollisesti allekirjoitettaisiin. Morley ei kuitenkaan tiennyt, että Bischoff oli jo luvannut main eventin Triple H:lle, joka oli edellisenä iltana voittanut raskaansarjan maailmanmestaruuden. Kun main eventin aika tuli, Triple H meni kehään aikoen kiittää fanejaan tuesta. Silloin sireenit pärähtivät soimaan ja Scott Steiner astui kehään. Steiner muistutti Bischoffia, että tämä oli luvannut hänelle sopimuksen bonuksena mestaruusottelun ja jos ei sitä tulisi, ei tulisi sopimustakaan. Steineriin ylimielisesti suhtautuva Triple H sanoi, että asia sopii kyllä hänelle, joten Steiner allekirjoitti ja sai ottelunsa. Bischoff ja Triple H sanoivat, että mestaruusottelu olisi tammikuun Royal Rumblessa. Mutta Steiner halusi näyttää Triple H:lle, kuinka kova oli ja vaati ottelua siinä paikassa! Mestari kuitenkin lähti pois kehästä ja suuntasi backstagelle jättäen tappelun toiseen kertaan.

Seuraavaan RAW’n lähetykseen Triple H tuli huomattavasti pirteämpänä. Hän kertoi managerilleen – joka oli itse vanha Steinerin suojelija Ric Flair – että nyt hän olisi valmis kohtaamaan Steinerin. Mutta koska Bischoff halusi miesten pysyvän kunnossa Royal Rumbleen saakka, Triple H:n ja Steinerin välille järjestettiin kädenvääntökisa. Triple H luotti voimiinsa ja oli jo voitonvarma, kunnes Steiner alkoi hymyillä ja vääntää tosissaan. Hän päihitti mestarin kevyentuntuisesti ja Triple H poistui raivostuneena paikalta.

Seuraavaan – vuoden 2003 ensimmäiseen – RAWiin järjestettiin “posedown”-haaste. Steiner ja Triple H poseerasivat tuomaristolle ja yleisölle, jotta nähtäisiin kummalla oli suuremmat lihakset. Kun tuomarien aika tuli äänestää, kaikki antoivat äänensä Triple H:lle, vaikka Steiner – joka kehuskeli maailman suurimmilla käsivarsillaan – oli ollut selvästi lihaksikkaammassa kunnossa kuin maailmanmestari. Steiner epäili, että Triple H:n voitossa oli jotain mätää ja aavistus osoittautui oikeaksi kun tuomarit alkoivat äkkiä hakata häntä. Koko poseerauskisa oli ollut Triple H:n ja Ric Flairin juoni Steinerin nujertamiseksi. Steiner kuitenkin hämmästytti Triple H:n ja Flairin hakkaamalla ja heittämällä kaikki tuomariston jäsenet ulos kehästä ja kokoamalla näin lisää tulisia hiiliä Triple H:n päälle.

Viimeisessä RAW’ssa ennen Rumblea Triple H:n ja Steinerin välille järjestettiin vielä kolmas voimailunäytös, tällä kertaa penkkipunnerruskisa. Steiner sanoi, että oli kyllästynyt voittamaan Triple H:n tämän itsensä asettamissa haasteissa. Nyt katsottaisiin, miten Triple H pärjäisi Steinerin erikoisalassa, penkkipunnerruksessa. Hän käski avustajia säätämään painon 250:een kiloon. Mutta kun Triple H tuli paikalle, hän oli pukeutunut pukuun ja solmioon ja oli ilmeistä, ettei hänellä ollut aikomusta penkkipunnerrukseen. Triple H ohitti Steinerin ja meni kehään. Siellä hän sanoi, että on viime viikkoina vain leikkinyt Steinerin kanssa. Nämä kilpailut eivät merkitse mitään, sillä hänelle merkitsee jotakin vain hänen mestaruutensa. Triple H kyseli, mikä Steinerista tekisi paremman kuin hänen aikaisemmat vastustajansa ja luetteli joukon aiemmin voittamiaan supertähtiä ja Royal Rumblessa Steiner liittyisi joukkoon. Steiner kysyi silloin, että miksi odottaa Rumbleen ja suuntasi itsekin kehään. Steiner paiskasi Triple H:ta näyttävällä Belly to Belly Suplexilla ja hakkasi tämän kehänurkkaan repien samalla Triple H:n hienon puvun riekaleiksi. Sitten hän paiskasi Triple H:n alas kehästä ja tämä perääntyi hermostuneen näköisenä backstagelle.

Royal Rumblessa Triple H saapui otteluun Ric Flair taustatukenaan. Kun Steiner sai Triple H:lle Guerilla Press Slamin, tämä meni huilaamaan ringsidelle mutta Steiner iski siellä Triple H:lle Steinerlinen. Steiner tiputti Triple H:n useita kertoja selkä edellä turvamuuriin ja paiskasi tämän Suplexilla takaisin kehään. Flair sekaantui otteluun ja kuristi Steineria solmiollaan Triple H:n pitäessä tuomarin huomion itsessään. Kun Steiner oli jo useita kertoja melkein saanut selätysvoiton, Triple H näytti luopuvan leikistä, otti vyönsä ja aikoi poistua Flairin kanssa. Steiner hyökkäsi heidän kimppuunsa takaapäin ja sai Triple H:n takaisin kehään. Triple H koetti iskeä Steineria mestaruusvyöllään mutta tämä sai sen estetyksi ja isketyksi vyön suoraan mestarin kasvoihin, jolloin tämä alkoi vuotaa verta. Triple H lähti kohti katsomoa, koettaen saada itsensä uloslasketuksi mutta tuomari kieltäytyi laskemasta. Steiner lähti mestarin perään ja paiskasi tämän läpi selostuspöydästä. Kun miehet pääsivät jälleen kehään, Flair koetti saada tuomarin keskeyttämään ottelun Triple H:n verenhukan takia mutta tuomari antoi matsin jatkua. Steiner iski jälleen Belly to Belly Suplexin ja sai melkein selätyksen. Triple H haki lopulta kehän alta lekan, iski sillä tuomarin kumoon ja löi sitten Steineria kylkiluihin, jolloin tuomarilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin päättää ottelu diskaukseen. Triple H koetti hakata Steineria lekalla enemmänkin mutta tämä sai aseen itselleen ja iski sillä sekä mestaria että Flairia. Sitten hän otti Triple H:n Steiner Reclineriin keskellä kehää. Mestarin kasvot olivat veren peitossa ja tuomarit koettivat irrottaa Steineria mutta eivät onnistuneet. Eric Bischoff juoksi kehään ja aneli Steineria olemaan tappamatta hänen mestariaan ja lopulta Steiner päästi irti. Matsi oli ohi, Triple H oli hävinnyt mutta säilyttänyt mestaruutensa. Steiner haki mestaruusvyön ja heitti sen Triple H:n verisen ruhon päälle.

Seuraavan illan RAW’ssa Triple H saapui kehään Ric Flair mukanaan. Triple H sanoi, että Steiner ei pystynyt voittamaan häntä ja joutui käyttämään mestarin lyömiseen lekaa. Ja Triple H ilmoitti myös, että uusintaottelua ei tulisi. Silloin alkoivat sireenit ulvoa ja Steiner astui areenalle. Hän sanoi, että maailmanmestaruus kuuluu hänelle ja vaati revanssia heti siinä paikassa. Triple H kuitenkin veti taskustaan lääkärin kirjoittaman lapun, jossa sanottiin hänen olevan liian huonossa kunnossa painimaan. Flair sen sijaan ilmoitti, että jos Steiner haluaa tapella, hän voi tehdä sen Triple H:n ja Flairin liittolaista Batistaa vastaan. Batista tuli paikalle, jolloin Flair ja Triple H aikoivat hyökätä Steinerin kimppuun mutta tämä iski nämä Clotheslinella pois kehästä.

Ennen miesten ottelua Randy Orton tapasi Steinerin backstagella. Hän irvaili Steinerin “häviöstä” mestaruusmatsissa, jolloin Steiner paiskasi hänet päin seinää ja lähti. Tästä suuttuneena Orton juoksi kehään pian sen jälkeen kun Batista ja Steiner olivat aloittaneet ottelunsa. Hän alkoi hakata Steineria ja ennen pitkää myös Flair ja Triple H saapuivat tekemään selvää tästä. Triple H hakkasi Steinerin verille ja teki sitten tälle Pedigreen. He jättivät tämän makaamaan verisenä kehään ja poistuivat.

Viikon päästä Steiner tuli kehään ja kutsui Triple H:ta. Triple H saapui ja kysyi, miten Steiner saisi paksuun kalloonsa, että hän on tätä parempi? Hän varoitti, että kun kutsuu Triple H:ta, saa tämän lisäksi myös Ric Flairin, Randy Ortonin ja Batistan jotka saapuivatkin areenalle Triple H:n rinnalle. Nelikko lähti kohti kehässä seisovaa Steineria, joka oli valmiina taisteluun. Miehet piirittivät kehän ja Orton syöksyi sinne ensimmäisenä, mutta silloin Steiner vetäisi lyijyputken saappaastaan ja iski sillä Ortonia. Triple H ja hänen kätyrinsä perääntyivät turvallisemmille vesille backstagelle.

Eric Bischoff päätti ratkaista tulenaran tilanteen määräämällä seuraavaan RAWiin ottelun ykköshaastajan paikasta. Siinä ottelisivat Steiner ja Chris Jericho. Viikon päästä Triple H meni Flairin kanssa lehdistöaitioon katsomaan matsia. Jericho yritti kahdesti saada päälle Walls of Jerichon. Toisella kerralla hän onnistui mutta Steiner pääsi köysiin. Sitten Jericho koetti hypätä yläköydeltä mutta Steiner nappasi hänet ja paiskasi kanveesiin Fallaway Slamilla. Steiner päihitti Jerichon ja nousi jälleen ykköshaastajaksi mikä raivostutti aitiossa olevan Triple H:n. Ric Flair viestitti Steinerille, että tämä ei tulisi voittamaan.

Viimeisessä RAW’ssa ennen No Way Outia Steiner määrättiin vanhan vihollisensa Booker T:n pariksi ottelemaan Triple H:ta ja Batistaa vastaan. Triple H sanoi Batistalle, että joukkuematsin tavoitteena ei ole vain voitto vaan myös, että Steiner ei selviytyisi No Way Outiin. Booker T tapasi Steinerin backstagella ja sanoi, että oli aika maksella Triple H:lle vanhoja kalavelkoja. Ottelu päättyi kun Booker sai Triple H:lle Axe Kickin ja selätti tämän.

No Way Outissa Triple H ja Steiner seisoivat aluksi vastatusten keskellä kehää. Steiner keskittyi Triple H:n loukkaantuneeseen jalkaan ja väänsi sitä tuskallisesti. Hän pehmitti vielä mestaria Suplexilla ja meni sitten jahtaamaan Flairia kehän ympäri. Kehässä Flairkin aikoi mukiloida Steineria ja Triple H paiskasi tämän päin teräsportaita. Triple H yritti selättää Steinerin ottamalla tukea köysistä ja joutui tuomarin puhutteluun. Steiner käytti tilaisuutta hyväkseen hyökätäkseen ja nyt Steiner heitti mestarin päin portaita. Sitten hän heitti tätä isolla Belly to Belly Suplexilla ja sitten Superplexilla yläköydeltä. Hän olisi saanut selätyksen mutta Flair keskeytti laskennan. Steiner otti Triple H:n Steiner Reclineriin jolloin Flair kutsui Batistan ja Ortonin apuun. Steiner pieksi molemmat ja pudotti sitten mestarin Clotheslinella pois kehästä. Tuomari käski Flairin, Ortonin ja Batistan takahuoneeseen jolloin Steiner ja Triple H olivat kaksin. Triple H toi mestaruusvyön kehään ja löi sillä Steineria suoraan päähän. Steiner irrottautui vielä selätysyrityksestä mutta sitten Triple H sai perille Pedigreen ja selätti Steinerin säilyttäen mestaruutensa.

No Way Outin jälkeen Steiner oli jonkin aikaa sivussa ja palasi kehiin maaliskuun puolivälissä. Hänet määrättiin joukkuematsiin yhdessä Testin kanssa ottelemaan Chris Jerichoa ja Christiania vastaan. Test ja Steiner hallitsivat ottelua kunnes Christian alkoi ahdistella Testin seuralaista Stacy Keibleriä. Stacy hyppäsi pakoon kehäköysien luo ja Steiner hoiteli Christianin. Silloin Jericho heitti Testin päin kehäköysiä, jolloin tämä törmäsi Stacyyn. Stacy tipahti suoraan Steinerin syliin, jolloin Testin huomio herpaantui ja Jerichon onnistui selättää hänet.

Huhtikuun alussa Steinerin vastustajaksi tuli RAW’n älykkö, Harvardin käynyt Christopher Nowinski. Nowinski astui kehään etukäteen puhumaan sodasta USA:n käymästä sodasta Irakin kanssa. Hän sanoi kertovansa asian “toisen puolen” ja että hänellä oli siihen amerikkalaisena oikeus. Vahvasti amerikkalaissotilaita tukeva yleisö oli hyvin vihamielinen Nowinskille ja silloin myös Steiner hyppäsi kehään. Steiner sanoi, että kaikki, jotka eivät tue amerikkalaisjoukkoja voivat painua helvettiin – tai Ranskaan, sama asia! Sitten Steiner hakkasi Nowinskin, paiskasi tämän sisääntulorampin teräkseen ja pisti Steiner Reclineriin.

Steinerin seuraava tagteampari oli jälleen Test. Steiner ja Test määrättiin kohtaamaan Eric Bischoffin turvamiehet 3 Minute Warning- stablesta, Roseyn ja Jamalin. Test ja Steiner olivat jälleen vahvoilla mutta Stacy joutui taas ahdistelun kohteeksi, tällä kertaa 3MW:n kolmannen jäsenen Ricon taholta. Steiner tuli jälleen hätiin samalla kun Test hallitsi matsia kehässä. Mutta nähdessään Steinerin ja Stacyn syleilevän toisiaan Test meni jälleen hämmennyksiin. Estääkseen häviön Steiner vaihtoi itsensä kehään, sai selätyksen ja voiton joukkueelleen. Ottelun jälkeen backstagella Test sanoi Steinerille muutaman valitun sanan mutta Stacy keskeytti hänet ja sanoi, että hänen tulisi kiittää Steineria.

Koska Ricon ja Steinerin välit olivat jääneet selvittämättä, miesten välille määrättiin ottelu Sunday Night Heatiin, Backlashin lämmittelymatsiksi. Yllättäen Rico tuli esiin yksin mutta heti kun Steiner oli iskenyt hänelle Guerilla Press Slamin, Rosey ja Jamal tulivat paikalle häiritsemään. Rico ryhtyi odottamaan ja kun Steiner kääntyi jälleen hänen puoleensa, hän potkaisi näyttävän Roundhouse Kickin. Rico pilkkasi eleillään vastustajaansa mutta kun hän lähti taas tätä kohti, tämä iski Ricolle Body Slamin. Sitten seurasivat Steinerin perinteiset Belly to Belly Suplex sekä Elbow Dropia seuranneet punnerrukset. Lopuksi Steiner iski uuden lopetusliikkeensä Reverse DDT:n, selätti Ricon ja poseerasi Backlashin yleisölle.

Seuraavan illan RAW’ssa Steiner ja Test ottelivat jälleen parina Steinerin vanhoja vastuksia Nowinskia ja Ricoa vastaan. Ennen ottelua Test sanoi Stacylle muutamia epäystävällisiä sanoja Steinerista. Test oli alkanut huomata, että Stacyn luottamus häneen alkoi horjua. Ottelussa Test koetti sooloilla osoittaakseen Stacylle, että ei tarvitse kumppania. Mutta kun Test työnnettiin kulmaukseen, Steiner vaihtoi itsensä kehään ja iski Nowinskia DDT:llä tuoden joukkueelleen voiton. Stacy hyppäsi kehään ja halasi Steineria. Tämä raivostutti Testiä, joka otti Stacyn mukaansa ja poistui backstagelle. Steiner otti mikrofonin ja alkoi tuttuun tapaansa hypettää yleisöä mutta hänet keskeytti Sylvain Grenierin ja Rene Dupreen ranskalainen La Resistance-tiimi. Dupree sanoi, että he olivat toista maata kuin amerikkalaiset eivätkä halunneet ratkaista asioita väkivallalla. Grenier näytti muutaman viikon takaista nauhaa, jossa Steiner solvasi Nowinskia tämän sodanvastaisuudesta ja mollasi samalla Ranskaa. Sitten Dupree ja Grenier hyppäsivät kehään. Steiner taisteli raivokkaasti mutta lopulta kaksi yhtä vastaan kävi ylivoimaiseksi ja La Resistance iski Steinerille Double Spinebusterin.

Seuraavassa RAW’ssa Steiner ja Test saivat mahdollisuuden voittaa joukkuemestaruuden Rob Van Damilta ja Kanelta. Stacy teki kaikkensa kannustaakseen miesten yhteishengen voitontahtoiseksi. Alussa Steiner ja Test tekivätkin hyvää työtä ja onnistuivat eristämään RVD:n. Mutta kun Kane lopulta pääsi vuoroon mestarit ottivat matsin hallintaansa. Kun Test yritti niitata Kanen Big Bootilla, hän potkaisikin vahingossa Steineria, jolloin Kane sai Testille Chokeslamin ja RVD teki selätyksen. Myöhemmin illalla La Resistance tuli rehentelemään Stacylle ja kehotti tätä katsomaan heidän matsiaan Spike Dudleyta ja Tommy Dreameria vastaan. Kun La Resistance oli voittanut, he aikoivat jatkaa vastustajien hakkaamista mutta Steiner tuli kehään ja ajoi ranskalaiset pois. Yllättäen myös Test saapui auttamaan häntä.

La Resistance ja Nowinski lähtivät RAW’ssa yhdessä Steineria ja Testiä vastaan. Nämä ottivat liittolaisekseen Goldustin. Kun La Resistance jälleen piti kehässä Amerikan-vastaista promoa, Steiner, Test ja Goldust keskeyttivät sen ja hakkasivat Grenierin, Dupreen ja Nowinskin kehän ulkopuolella. Steinerin joukkue voitti ja Judgment Dayhin määrättiin joukkueottelu, jossa Steiner ja Test kohtaisivat La Resistancen.

Judgment Dayssä Grenier ja Dupree esittivät jälleen uuden antiamerikkalaisen promon väittäen, että USA:n hallitus ajaa amerikkalaisia vihaamaan kaikkia ranskalaisia. Kun päästiin otteluun, Test ja Steiner hallitsivat mutta sitten Test vahingossa tipautti Dropkickillä Stacyn jälleen Steinerin syliin. Ja kun Test vielä vahingossa potkaisi Big Bootin Steinerille, La Resistance sai napattua voiton. Kun Test otteli RAW’ssa Booker T:tä vastaan, hän heitti – nyt tahallaan – Stacyn eteensä suojaksi Bookerin Baseball Slidelta. Silloin Steiner tuli paikalle ja kantoi Stacyn pois areenalta – ja Booker sai selätettyä jälleen kerran hämmentyneen Testin. Stacy alkoi lämmetä entistä enemmän Steinerille ja seuraavassa Sunday Night Heatissa Steiner tulikin matsiinsa Lance Stormia vastaan Stacy mukanaan. Kun Steiner oli saanut Belly to Belly Suplexin Stormille, tämä juoksi pois kehästä ja otti hänkin Stacyn suojakilvekseen. Sitten Storm paiskasi Stacyn päin Steineria ja sai ottelun hallintaansa, kunnes Steiner sai perille toisen Belly Suplexin ja sai muutaman iskun iskettyään perille Reverse DDT:n ja selätysvoiton. Eric Bischoff järjesti Bad Bloodiin Testin ja Steinerin välisen ottelun, jonka voittaja saisi Stacyn vakituiseksi managerikseen.

Kun Stacy Bad Bloodissa saapui areenalle, Test kaatoi hänet maahan ja alkoi karjua hänelle. Ottelun alkaessa Test koetti jälleen käyttää Stacya suojanaan ja saikin aloitettua vahvasti Steineria vastaan. Test otti Steinerille Sleeperin mutta tämä murtautui siitä ja iski Belly Suplexin. Kaksikon hakatessa toisiaan Stacy hurrasi ja kannatti innokkaasti Steineria. Test turhautui yhä enemmän ja tarttui terästuoliin mutta Steiner väisti iskun ja tuoli pomppasi kehäköysistä suoraan Testin naamaan. Sitten Steiner lopetti matsin ja Stacy tuli Steinerin vakimanageriksi.

Kun Chris Jericho kutsui Stacyn Highlight Reel-ohjelmansa vieraaksi, Stacy tuli paikalle Steinerin kanssa. Jericho sanoi, että tätä ei oltu kutsuttu. Steiner uhkasi hakata Jerichon mutta tämä käänsi jälleen huomionsa Stacyyn ja sanoi muutamia loukkavia sanoja tästä. Vihainen Jericho kutsui paikalle Testin mutta ennen kuin tämä ehti paikalle, Jericho alkoi hakata Steineria. Steiner kuitenkin toipui ja iski niin Jerichon kuin Testinkin ulos kehästä Clotheslinella. Paikalle saapunut Eric Bischoff käski aloittaa ottelun Jericho ja Test vastaan Steiner ja Stacy! Steiner teki kaikkensa otellakseen yksin ja säästääkseen Stacyn löylytykseltä, mutta lopulta Testin ja Jerichon kaksoishyökkäys oli liikaa. Jericho iski Steineria tuolilla, jolloin Test pakotti Stacyn kehävuoroon. Sitten hän iski Stacya Pumphandle Slamilla ja selätti tämän.

Kun Steiner ja Stacy ottelivat sekamatsia Ricoa ja Miss Jackietä vastaan, Test sekaantui otteluun sen verran, että Steiner ja Stacy hävisivät. Siksi seuraavaan RAWiin määrättiin ottelu Steiner vastaan Test, jossa voittaja saisi tai säilyttäisi Stacyn manageripalvelut. Test onnistui voittamaan teeskentelemällä loukanneensa polvensa ja käveli pois Stacy mukanaan.

Seuraavaan Sunday Night Heatiin Steiner tuli matsiinsa Mike Knoxia vastaan ilman Stacyä. Steiner otti ensiksi iskuja vastaan mutta käänsi sitten ottelun edukseen isolla Belly to Belly Suplexilla. Nuijittuaan Knoxia vielä lisää, Steiner lopetti ottelun Reverse DDT:llään. Myös otellessaan RAW’ssa Steven Richardsia vastaan Steiner onnistui voittamaan vaikka niin Victoria kuin Testkin koettivat sekaantua matsiin. Ottelun päätyttyä Steiner puhui Testille ja vaati uusintaottelua Stacyn managerinpalveluksista Unforgivenissä. Test suostui, mutta yhdellä ehdolla: Steinerista tulisi Testin palvelija, mikäli häviäisi!

Unforgivenissa Steiner hävisi ja joutui antautumaan Testin palvelukseen. Stacy kruunasi kurjuuden iskemällä Steineria vahingossa tuolilla päähän. Steinerilla kävi kuitenkin tuuri, sillä pian Unforgivenin jälkeen Test mursi jalkansa kahdesta kohtaa otellessaan house show’ssa Shane McMahonia vastaan. Steinerin asenne alkoi selvästi muuttua entiseen backstagen kauhun suuntaan, sillä kun hän sai mestaruusottelun IC-mestari Rob Van Damia vastaan, hän hankki itselleen diskauksen iskemällä RVD:tä terästuolilla tuomarin nähden. Test oli käskenyt Stacyä mennä saattamaan Steineria ja raivostunut Steiner oli jo lähellä käydä myös Stacyn kimppuun. Silloin paikalle tuli RAW’n toinen johtaja Stone Cold Steve Austin, joka yllytti Steineria käymään kimppuunsa. Steiner noudatti kehotusta mutta joutui alakynteen ja Austinin pieksemäksi. Austin kohotti itselleen voitto- oluet. Hän koetti tarjota olutta myös Stacylle, mutta kun tämä toistuvasti kieltäytyi, Austin antoi Stacylle Stone Cold Stunnerin!

Koska Austinin ja Eric Bischoffin välillä oli jatkuvia erimielisyyksiä RAW’n johdosta, miehet päättivät ratkaista Survivor Seriesissä sen, kumpi ohjelmaa johtaa. Bischoff haastoi Austinin kokoamaan oman joukkueensa, joka kävisi eliminointimatsissä hänen joukkuettaan vastaan. Bischoff oli jo valinnut joukkueeseensa Austinin vanhan vihollisen Chris Jerichon, sekä äskeisestä tapauksesta Austinille vihoittelevan Steinerin. Muiksi Bischoffin joukkueen jäseniksi tulivat ajan mittaan Christian, Mark Henry sekä Randy Orton. Kun Jericho “valmensi” joukkuetta backstagella, hän kehui Steineria ensimmäiseksi mieheksi, joka uskalsi vastustaa Austinia ja lyödä tätä. Steiner sanoi tehneensä niin, koska vihaa punaniskoja! Jericho sanoi, että heidän on pakko voittaa tai Austin tekee heidän kaikkien elämästä helvetin. Steiner osoitti jälleen, että oli muuttunut entisenlaiseksi hirmuksi. Otellessaan Mark Henryn kanssa Austinin joukkueeseen kuuluvia D-Von ja Bubba Ray Dudleytä vastaan Steiner toi kehään terästuolin ja hankki itselleen ja Henrylle diskauksen lyömällä tuolilla Bubbaa selkään. Hän tyrmäsi tuolilla myös D-Vonin.

Survivor Seriesissä marraskuussa Steiner pääsi kehään Jerichon jälkeen RVD:tä vastaan. Steiner sai perille Belly to Belly Suplexin mutta RVD:n onnistui vaihtaa Booker T kehään. Tämä potkaisi Steineria Scissors Kickillä. Steiner iski Bookeria vyön alle (tuomarin ollessa häirittynä) ja pisti tämän Steiner Reclineriin. Stacy, joka oli tässä vaiheessa jo alkanut inhota Steineria, hurrasi Booker T:lle. Tämä suututti Steinerin ja hän kiskoi Stacyä tukasta mutta Dudleyt pysäyttivät hänet 3D:llä. Booker T hoiteli Steinerin Bookendilla ja Steiner oli ensimmäinen Eric Bischoffin joukkueen jäsen joka eliminoitiin. Lopussa Randy Orton kuitenkin toi Bischoffin joukkueelle voiton, kun hän pitkän taistelun jälkeen onnistui selättämään Shawn Michaelsin. Austin oli poissa ja Eric Bischoff hallitsi yksin RAW’ta.

Seuraavina viikkoina Bischoff alkoi rangaista kaikkia Austinin joukkueen jäseniä. Joukkuemestareita, Dudleyja vastaan hän asetti Steinerin ja Testin. Dudleyt pitivät mestaruutensa mutta seuraavalla viikolla Steiner ja Test kohtasivat Rob Van Damin tasoitusottelussa Singapore Cane-matsissa. RVD kuitenkin taisteli hurjasti ja löi Steineria kepillä jo ennen kuin tämä pääsi kehään. RVD koetti käydä myös Testin kimppuun mutta tämä suojautui Stacyn taakse ja Steiner hyökkäsi takaapäin. RVD potkaisi Testille Flying Side Kickin ja Steinerille Spin Kickin. Ylivoima oli kuitenkin liikaa ja Steiner ja Test voittivat RVD:n. Stacy-parka tuli masentuneena kehään juhlivien miesten kanssa ja nosti näiden kädet pystyyn voiton merkiksi. Näyttääkseen Stacylle kuka määrää, kaksikko iski tätä kepillä vatsaan ja Stacy kaatui tuskissaan maahan.

Joulukuun alussa RAW’n uusi erikoisvalvoja Mick Foley pelasti Stacyn Steinerin ja Testin orjuudesta erottamalla kaksikon. Vaikka Bischoff järjesti heidät takaisin RAW’n palvelukseen, Stacy ei enää toiminut heidän managerinaan. Armageddonin Tag Team Turmoiliin WWE:n joukkuemestaruudesta Steiner ja Test lähtivät siten ilman Stacya. Siellä he pitkän taistelun jälkeen joutuivat Dudley Boyzien eliminoimaksi.

Armageddon oli Testin ja Steinerin viimeisiä esiintymisiä joukkueena. Seuraavan toivonsa läpimurtoon Steiner asetti tammikuun 2004 Royal Rumbleen, johon hän lähti kahdeksantena kilpailijana. Kun hän pääsi kehään, hän aloitti vakuuttavasti iskemällä Clotheslinella kumoon Chris Benoit’n, Randy Ortonin, Rhynon ja Matt Hardyn. Kun Booker T tuli kehään numerolla 11, Steiner lähti hänen peräänsä ja he vaihtoivat iskuja. Booker potkaisi näyttävän potkun Steinerin leukaan ja eliminoi hänet.

Steiner loukkaantui lievästi Rumblessa. Hän sai pienen nivusvamman ja lääkärit neuvoivat häntä pitämään pienen tauon jotta toipuminen voisi tapahtua rauhassa. WWE:iin palaaminen on epävarmaa ja tällä hetkellä Scott Steiner kuvaa omaa kuntoiluvideotaan.

Scott Steiner jää wrestlingin historiaan yhtenä sen lihaksikkaimmista ja tunnistetuimmista hahmoista sekä yhden sen menestyneimmän tagteamin, Steiner Brothersien toisena puoliskona. Samoin hänet muistetaan myös yhtenä nWo:n voimanpesistä. Scott Steinerilta vei 15 vuotta nousta wrestling-alan huipulle, mutta hän teki vihdoinkin vuonna 2000 suuren läpimurtonsa. Hävitessään maaliskuussa 2001 WCW- mestaruuden Booker T:lle, Booker T oli jo allekirjoittanut sopimuksen WWE:n kanssa, kun taas Steiner oli pysynyt sopimuksessaan WCW:n kanssa. Scott Steiner muistetaan viimeisenä WCW:n maailmanmestarina, joka antoi lukuisten yhtiön kaataneiden harha-askelten jälkeen sille sen ansaitseman kunniakkaan lopun. Koko pitkän uransa ajan hän on taistellut parhaiden kanssa parhaissa promootioissa ja todistanut näin yhtä tunnuslausettaan, että ei löydy “Nothing Finer than Scott Steiner!”

Kirjoittanut Vili Lehtoranta

Tänä päivänä:

Toivuttuaan jalkaleikkauksesta Scott Steiner teki ensiesiintymisensä TNA:ssa vuonna 2006. Hän nousi nopeasti osaksi promootion pääkuvioita, palaten välillä tiimiksi myös veljensä Rickin kanssa. Steiner pysytteli TNA:n palkkalistoilla aina vuoden 2010 alkuun saakka.

Steinerin ja TNA:n suhde jatkui pitkään aika epävakaisena, ja ajoittain hänet nähtiin jopa mestarina eri indypromootioissa, toisinaan taas uudelleen nimetyn Impactin mittelöissä. Vuonna 2017 Steiner palasi jälleen Impactiin, jossa hän voitti toistaiseksi viimeisimmän mestaruusvyönsä, saavuttaen Tag Team -kultaa yhdessä Eli Draken kanssa.

Steinerin WWE-paluu lähitulevaisuudessa näyttää aika epätodennäköiseltä, johtuen miehen erittäin kriittisistä mielipiteistä promootiota ja Triple H:ta kohtaan. Aika näyttää, saako Big Poppa Pump sinetöityä menestyksekkään painiuransa muiden WWE-legendojen rinnalla WWE Hall of Famessa.

Vastaa