WWE Hall of Fame 2005

Päivämäärä: 2. huhtikuuta 2005
Los Angeles, California
Kuvat: Online World of Wrestling

Bob Orton “Cowboy” Bob Orton (s. 1950)

Kuuluisan vapaapainisuvun keskimmäinen jäsen, “Cowboy” Bob Orton Jr., siirtyi alueellisista promootioista WWE:hen vuonna 1984. Orton liittoutui Roddy Piperin kanssa ja viihtyi hänen kulmassaan kahdessa ensimmäisessä WrestleManiassa. Hänen tunnusmerkikseen muodostui vuosikausia kestänyt “käsivamma”, jonka vaatimalla kipsillä hän teloi vastustajiaan minkä kerkesi.

Hulk Hogan Hulk Hogan (s. 1953)

Hulk Hogan on kiistämättä WWE:n kaikkien aikojen kuuluisin supertähti. Hulmuavat hiukset, kahdenkymmenenneljän tuuman “pytonit” ja fysiikan lakeja uhmaavat viikset tunnistetaan ympäri maailmaa myös vapaapainia seuraamattomien keskuudessa. Kaksitoista maailmanmestaruutta, lähes neljä vuotta kestänyt mestaruuskausi ja lukuisat klassikoiksi määriteltävät ottelut keräävät kriittisimmänkin katselijan kunnioituksen. Vapaapainin parissa ilmiöitä tulee ja menee, mutta Hulkamania ei kuole koskaan.

Jimmy Hart Jimmy Hart (s. 1943)

“The Mouth of the South” Jimmy Hart ohjasti monia mestareita aina Hulk Hoganista ja Bret Hartista Ric Flairiin ja Greg Valentineen. Hänet tunnettiin suuresta megafonista, jonka avulla hän huuteli ohjeita kehässä kamppaileville suojateilleen. Ei ollut harvinaista, että tuota samaa megafonia käytettiin aseena tukalien tilanteiden purkamiseen ja voittojen saavuttamiseen. Tämä menestyksekäs manageri oli myös ahkera muusikko, ja hän komeileekin monen suositun sisääntulokappaleen tekijämiehenä.

Paul Orndorff Paul Orndorff (1949-2021)

Paul Orndorff muistetaan parhaiten ensimmäisen WrestleManian pääottelusta, jossa hän yhdessä Roddy Piperin kanssa otteli Hulk Hogania ja Mr. T:tä vastaan. WrestleMania-kohokohdan lisäksi “Mr. Wonderful” oli osallisena kuuluisassa juonikuvioissa Hulk Hogania vastaan, joka huipentui Saturday Night’s Main Eventissä pidettyyn ikimuistoiseen Steel Cage -otteluun. Uransa loppupuolella Orndorff menestyi myös WCW:ssä ja toimi kouluttajana monia supertähtiä tuottaneessa WCW Power Plantissa.

Nikolai Volkoff Nikolai Volkoff (1947-2018)

Tämä ilkeä venäläinen painuu historiaan yhtenä vapaapainin vihatuimmista miehistä. Erityisen paljon ärsyynnystä herätti hänen tapansa vaatia yleisöä seisaalleen kunnioittamaan Neuvostoliiton kansallislaulua. Volkoff liittoutui usein muiden amerikkalaisvastaisten pahisten puolelle, muodostaen joukkueita mm. The Iron Sheikin ja Boris Zhukovin kanssa.

Roddy Piper “Rowdy” Roddy Piper (1954-2015)

Roddy Piper kuuluu epäilemättä WWE:n värikkäimpien persoonallisuuksien joukkoon. Klassisten Hulk Hogan -kamppailujensa lisäksi Piper on tuottanut monia unohtumattomia hetkiä Piper’s Pit -haastattelusegmenttinsä kautta. Kuuluisin näistä oli “Superfly” Jimmy Snukan haastattelu, jossa Piper kolautti Snukaa kookospähkinällä päähän. Tapaus johti pitkään ja tuottoisaan juonikuvioon, joka puhuttaa faneja vielä nykypäivänäkin.

The Iron Sheik The Iron Sheik (s. 1943)

Entisenä amatööripainijana The Iron Sheik takasi kovan vastuksen 1980-luvun mestareille. Vuonna 1983 Sheik peittosi Bob Backlundin Madison Square Gardenin kiistellyssä ottelussa ja voitti uransa ainoan maailmanmestaruuden. Kovin kauaa eivät mestaruusjuhlat kuitenkaan kestäneet, sillä Sheik menetti vyönsä jo kuukauden kuluttua Hulk Hoganille, jonka ura lähti nopeaan nousukiitoon tämän merkittävän kamppailun siivittämänä. Pienestä mestaruusmenestyksestään huolimatta The Iron Sheik kuuluu ehdottomasti aikansa kärkikastiin.

Vastaa