Eric Bischoff

Oikea nimi: Eric Bischoff
Kotipaikka: Detroit, Michigan
Syntymäaika: 27.5.1955
Pituus: 178 cm
Paino: 82 kg
Lopetusliike: Karate Kick
Entiset nimet: Easy “E”
Uran kohokohdat:
1 x WCW Hardcore Championship

Eric Bischoffin ura alkoi kehäkuuluttajana AWA:ssa 1980-luvulla. Vuonna 1993 hän liittyi WCW:n selostajatiimiin ja WCW:n Nitron alettua hänestä tuli sen pääselostaja. Hänestä tuli myös vuonna 1996 syntyneen nWo-ryhmän yksi silmätikuista ja kerran Kevin Nash paiskasi hänet Powerbombilla lavan läpi. Bischoffin kerrottiin olleen päätekijä Hulk Hoganin tuomisessa WWE:sta WCW:iin ja tämän liittämisessä nWo:iin.

Monien yllätykseksi myös Bischoff liittyi nWo:iin vuoden 1996 lopulla. Ryhmän hajotessa Hoganin johtamiin “valkoisiin” ja Kevin Nashin johtamiin “punaisiin” Bischoffista tuli “Hollywood” Hoganin uramenestyksen kulmakiviä. Vuoden 1998 alussa Bischoffista tuli WCW:n johtaja ja hän piti lyhyen aikaa jopa “WCW Later”-nimistä talkshowta Nitrossa.

Vuosina 1998 ja 1999 Bischoff oli jatkuvasti napit vastakkain Ric Flairin ja tämän Four Horsemen-ryhmän kanssa. Bischoff ja Flair ottelivat Starrcadessa vuoden 1998 joulukuussa, jolloin Bischoff Curt Hennigin avulla sai voiton Flairista. Seuraavana iltana Nitrossa Flair kuitenkin voitti heidän välisensä uusintaottelun. Voiton myötä Flair sai WCW:n johtajuuden itselleen ja hän nöyryytti jatkuvasti Bischoffia erilaisilla naurettavilla tehtävänannoilla.

Tammikuun 18. päivä Bischoffilla oli mahdollisuus saada johtajuutensa takaisin, jos hän pystyisi voittamaan Flairin pojan David Flairin. David Flair kuitenkin voitti ja lisänöyryytykseksi Bischoffin pää ajettiin kaljuksi. Jonkin aikaa hän joutui olemaan syrjässä, kunnes lopulta lähti WCW:stä kokonaan.

Maaliskuussa 2000 Bischoff kuitenkin palasi mukanaan johtajakumppaninsa Vince Russo. Ensi töikseen kaksikko julisti kaikki WCW:n mestaruudet avoimiksi ja muodosti uusista nuorista painikyvyistä koostuvan New Blood-ryhmän. Bischoff ryhtyi sotaan entistä liittolaistaan Hollywood Hogania vastaan ja ryhtyi sponsoroimaan nuorta Billy Kidmania WCW:n päätähdeksi.

Bischoffin tulilinjalle joutui myös vanhan kaartin Terry Funk, joka tuohon aikaan oli WCW:n Hardcore-mestari. Bischoff halusi mestaruuden New Bloodille ja lähetti haastajan toisensa jälkeen mestaruusjahtiin, mutta Funk päihitti heidät kaikki. Lopulta Bischoff kiinnittäytyi itse mestaruusotteluun Funkia vastaan ja 5. kesäkuuta (2000) hän Cat Ernest Millerin ja Marmalukesien avulla onnistui voittamaan Funkin ja nousemaan mestaruusluokkaan.

Bischoff piti mestaruutta vain yhden päivän, luovuttaen sen Marmalukes-ryhmän Big Vitolle. New Blood vahvistui entisestään kun Great American Bash-PPV:ssä Goldberg liittyi ryhmään. Mutta pian Russo kääntyi häntä vastaan ja Bischoff joutui jälleen jättämään WCW:n. Kun WCW joutui lopettamaan toimintansa maaliskuussa 2001, Bischoff yritti oman sijoitusryhmänsä kanssa hankkia yhtiön omistukseensa Time-Warnerilta. Hän yritti myös järjestää suurta WCW-show’ta jossa kaikki entiset maailmanmestarit esiintyisivät ja jossa oteltaisiin mestaruudesta. Bischoffin aie kuitenkin epäonnistui, ja WWE osti WCW:n.

Vuonna 2002 WWE:n johtaja Vince McMahon kutsui vanhan kilpailijansa Bischoffin johtamaan RAWia ja tuossa ohjelmassa Bischoff on päässyt jälleen elementtiinsä ja palannut monien aiempien alaistensa pomoksi.

Kirjoittanut Vili Lehtoranta

Tänä päivänä:

Eric Bischoff siirtyi WWE:n vakituisesta TV-pestistään satunnaisiin visiitteihin, kun hän sai “potkut” Raw’n General Managerin roolista joulukuussa 2005. Bischoff pysytteli WWE-sopimuksen alla aina vuoden 2007 loppuun saakka, jolloin hän esiintyi Raw 15th Anniversary -juhlaohjelmassa.

Lokakuussa 2009 Bischoff oli mukana neuvottelemassa sopimusta TNA:n ja hyvän ystävänsä Hulk Hoganin välillä. TV-roolinsa ohella hän työskenteli myös tuottajana TNA:n kulisseissa. Bischoffin ja TNA:n suhde päättyi kuitenkin riitaisasti vuonna 2014-2015, kun Bischoff haastoi TNA:n oikeuteen palkkakiistojen takia.

Eric Bischoffin välit WWE:hen ovat pysyneet lämpimänä, ja hänet nähtiinkin Diamond Dallas Pagen nimeäjänä vuoden 2017 Hall of Fame -tilaisuudessa. Vuoden 2018 alussa hän vieraili myös Raw’n 25-vuotislähetyksessä.

Vastaa